Etusivu PalvelutAsukkaat mukaan suunnittelemaan niittyverkostoa Lappeenrantaan - tilaisuus 13.6.2019 Kulttuuritila Nuijamiehessä
Ajankohtaista
3.6.2019 8:00

Asukkaat mukaan suunnittelemaan niittyverkostoa Lappeenrantaan - tilaisuus 13.6.2019 Kulttuuritila Nuijamiehessä

Lappeenrannan kaupunki on aloittanut suunnittelun niittyverkoston kehittämiseksi kaupungin viheralueilla. Keskeisenä tarkoituksena hankkeessa on luonnon monimuotoisuuden lisääminen sekä samalla asukkaiden osallistuminen ympäristön suunnitteluun.

Niitty_Kuva_Pixabay.jpg

Kaupungin avoimien viher- ja katuviheralueiden kehittäminen lisäämällä erityyppisten niittyjen alaa on keino lisätä luonnonmonimuotoisuuden lisäksi myös monipuolisempaa maisemaa ja virkistysympäristöä sekä nostaa viheralueiden merkitystä ja arvoa.

Niittyverkoston suunnitteluvaihe kestää 6 kuukautta ja toteutus 1–5 vuotta. Suunnitteluvaiheessa tavoitteena on kutsua asukkaat osallistumaan hankkeeseen.

Vuorovaikutuksen tarkoituksena on luoda yhteisöllinen ja innostava ilmapiiri projektin ympärille. Suunnittelussa halutaan hyödyntää kaupungin asukkaiden ja toimijoiden näkemyksiä niittyverkoston kehittämisestä.

Suunnittelutilaisuus to 13.6.2019 Kultttuuritila Nuijamiehessä

Lappeenrannan kaupungin Elinvoima ja kaupunkikehitys -toimialan yksikkö kadut ja ympäristö järjestää tilaisuuden, jonne kutsutaan asukkaat mukaan suunnittelemaan niittyverkostoa. Tilaisuudessa halutaan kuulla asukkaiden omia näkemyksiä sekä paikallistietoa sekä kertoa vastavuoroisesti asukkaille niittyverkoston suunnitelmista ja niiden etenemisestä.

- Tilaisuus järjestetään Kulttuuritila Nuijamiehessä, Valtakatu 39, 53100 Lappeenranta, torstaina 13.6.2019 klo 16:30 - 19:00 välisellä ajalla. Paikalla on kaupungin asiantuntijoiden lisäksi suunnittelukonsultti Ramboll Finland Oy:sta, joka esittelee suunnitteluhanketta kahteen eri otteeseen eli klo 16:30 ja 17:30. Tilaisuus pidetään ”Avoimet ovet” -mallilla joten asukkailla on mahdollisuus saapua paikalle itselleen parhaiten sopivana aikana, kertoo Hannu Tolonen, Lappeenrannan kaupunginpuutarhuri ja toivottaa samalla asukkaat tervetulleiksi mukaan tilaisuuteen ja yhteiseen suunnittelutyöhön.

(Kuva Pixabay)

Yhteystiedot

Kaupunginpuutarhuri Hannu Tolonen, puh 0400 856 066, hannu.tolonen@lappeenranta.fi