Etusivu PalvelutRakentaminen ja maankäyttöKaavoitusAsukastilaisuus ja verkkokysely Sammontalon suunnittelukilpailun finalisteista
Valitse taso
16.4.2019 17.46

Asukastilaisuus ja verkkokysely Sammontalon suunnittelukilpailun finalisteista

Lappeenrannan Toimitilat Oy ja Lappeenrannan kaupunkisuunnittelu järjestävät asukastilaisuuden Sammonlahden koulun auditoriossa tiistaina 23.4.2019 klo 17–19. Tilaisuudessa esitellään Sammontalon arkkitehtuurikilpailun kaksivaiheisessa kilpailussa jatkoon päässeitä ehdotuksia ”Katras”, ”Orbit”, ”Sammontalot”, sekä ”Valkoinen piha”, jotka ovat nyt nähtävillä täydennettyinä versioina.

Ehdotuksiin on mahdollista tutustua myös osoitteessa www.lappeenranta.fi/sammontalo

Sammontalon suunnittelukilpailun voitosta kilpailee neljä ehdotusta

Lappeenrannan kaupunki järjesti yleisen kaksivaiheisen suunnittelukilpailun Sammontalosta, joka sijoittuu Lappeenrannan läntisten alueiden aluekeskuksena toimivaan Sammonlahteen. Kilpailun ensimmäinen vaihe käynnistyi 31.8. ja se päättyi 30.11.2018. Kilpailuohjelman mukaisia töitä saapui määräaikaan mennessä yhteensä 57 kappaletta.

Kilpailun toiseen vaiheeseen valittiin parhaat kilpailuehdotukset kaupunkikuvallisten, arkkitehtonisten sekä toiminnallisten ansioiden perusteella. Tuomaristo keskittyi ensimmäisessä vaiheessa erityisesti kaupunkikuvalliseen kokonaisratkaisuun. Ensimmäisen vaiheen kilpailuehdotusten kokonaisratkaisun kehityskelpoisuutta pidettiin tärkeämpänä kuin osaratkaisuiden tai yksityiskohtien virheettömyyttä.

Kilpailun toinen vaihe järjestettiin 6.2.–4.4.2018, jonka aikana kilpailijat veivät ehdotuksiaan eteenpäin tuomariston ja asiantuntijoiden kehitysehdotusten pohjalta.

Palkintolautakunta valitsee nyt nähtävillä olevista ehdokkaista voittajan. Kilpailu pyritään ratkaisemaan toukokuun 2019 aikana.

Kilpailuehdotuksista on mahdollista antaa palautetta

Asukkailla on mahdollisuus kommentoida saapuneita ehdotuksia osoitteessa https://app.maptionnaire.com/fi/6130/. Verkkokysely on avoinna 23.4.2019 saakka. Kyselyn kautta tulleet asukkaiden vastaukset ja näkemykset kootaan yhteen ja ne esitellään palkintolautakunnalle.

Verkkokyselyn lisäksi palkintolautakunta kuulee erikseen Sammontalon tulevia käyttäjiä erilaisten kyselyiden ja kuulemistilaisuuksien kautta. Esimerkiksi Sammonlahden koululla järjestettiin seminaari 12.4., jossa lapset ja nuoret pääsivät pohtimaan sitä, mitä he toivovat koululta ja uudelta Sammontalolta. Sammontalo-seminaari oli rakennettu peliksi, jossa nuoret pohtivat tulevaa Sammontaloa omasta asiantuntijuudestaan käsin.

Lisätietoja:

Palkintolautakunnan puheenjohtaja
Toimialajohtaja, Elinvoima ja kaupunkikehityksen toimiala, Pasi Leimi, puh. 040 740 1643

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, puh. 040 653 0745

Toimitilajohtaja Katri Tolvanen, puh. 040 574 3630

Sammonlahden koulun rehtori Vesa Raasumaa, puh. 040 513 2840