Etusivu PalvelutRakentaminen ja maankäyttöKaavoitusAsukastilaisuus Lappeen päiväkotikoulun asemakaavamuutoksesta
Valitse taso
19.3.2019 13.40

Asukastilaisuus Lappeen päiväkotikoulun asemakaavamuutoksesta

Lappeenrannan kaupunki valmistelee asemakaavamuutosta Lappeen päiväkotikoulun alueelle. Kaavahankkeesta järjestetään asukastilaisuus Lappeen koululla 26.3.2019 klo 16.30–18.00. Paikalla on mahdollisuus keskustella asemakaavamuutoksesta suunnittelijoiden kanssa. Tilaisuus on avoimet ovet -tyyppinen eli sinne on mahdollisuus saapua itselleen parhaiten sopivana aikana.

Asemakaavamuutoksella tarkastellaan koulu- ja päiväkotialueen alueen käyttöä kokonaisuutena ja mahdollistetaan alueen pysäköinti- ja liikennejärjestelyjen kehittäminen. Erityisesti pysäköintialueet ja saattoliikenteen tilat ovat olleet riittämättömiä. Kaavamuutoksella muodostetaan uusia kevyen liikenteen yhteyksiä ja kiertoliittymä saattoliikenteelle sekä laajennetaan pysäköintialuetta. Lisäksi mahdollistetaan päiväkotikoulun laajeneminen lounaaseen.

Asemakaavamuutoksen tarkoituksena on lisätä alueen turvallisuuden lisäksi myös viihtyvyyttä. Suunnitellut liikennejärjestelyt tuovat lisää mahdollisuuksia alueelle saapumiseen ja lisäävät alueella kulkemisen turvallisuutta myös kouluajan ulkopuolella. Lisäksi asemakaavamuutoksessa on huomioitu uusi kevyenliikenteenväylä, joka johtaa Ruoholammenkadulta suoraan koulun pihaan. Koulun alueelta avautuu suunnitelmassa myös ulkoilureitti Sammonlahteen.

Asemakaavamuutokseen voi tutustua Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilla www.lappeenranta.fi > rakentaminen ja maankäyttö > nähtävillä olevat kaavat.

Asukkailla ja muilla osallisilla on mahdollisuus jättää mielipiteensä Lappeen päiväkotikoulun asemakaavan muutoksesta, sekä nähtävillä olevasta osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta 19.3. – 8.4.2019 välisenä aikana. Mielipiteet tulee jättää osoitteella Lappeenrannan kaupunki, elinvoima ja kaupunkikehitys, Kirjaamo, PL 11, 53101 Lappeenranta tai kirjaamo@lappeenranta.fi. Ne voi toimittaa myös kaupungin asiakaspalvelu Winkkiin (kaupungintalon 1.krs).

Kaikki kaavasta ja Lappeen koulun lähialueesta kiinnostuneet ovat tervetulleita asukastilaisuuteen keskustelemaan, kuuntelemaan, ideoimaan ja kertomaan mielipiteitään nähtävillä olevasta asemakaavaluonnoksesta.

Lisätiedot:

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, puh. 040 653 0745

Asemakaava-arkkitehti Matti Veijovuori, puh. 040 660 5662