Etusivu PalvelutAjoneuvolaserkeilausta Lappeenrannan keskustassa ja länsialueella
Ajankohtaista
3.6.2019 13:15

Ajoneuvolaserkeilausta Lappeenrannan keskustassa ja länsialueella

Lappeenrannan kaupungin maaomaisuuden hallinta teettää 4.6. – 21.6.2019 välisenä aikana ajoneuvolaserkeilausta Lappeenrannan keskustassa ja länsialueella. Kuvausalueet näkyvät kaupungin karttapalvelussa.( https://kartta.lappeenranta.fi/IMS/?mid=3dgca )

ajoneuvolaserkeilaus_383x255.jpgAjoneuvolaserkeilaus ja samanaikaisesti suoritettava 360 valokuvaus tehdään maastoauton katolle sijoitetulla laitteistolla alueen katuja ja kevyenliikenteen raitteja muun liikenteen tahdissa ajaen. Myös rantaraitin uutta osuutta keilataan.

Autoilijoiden toivotaan pitävän 10 metrin etäisyyden edellä ajavaan laserkeilausautoon, jottei autosta muodostu katvetta maanpinnan kuvaukseen. Auto on helposti tunnistettavissa katolle sijoitetuista laitteista ja huomioväreistä.

Keilauksessa käytettävä laser on ihmisille vaaraton. Kerättyä kuvamateriaalia käytetään vain kaupungin sisäisessä käytössä. Mahdollisesti julkaistavista kuvista henkilöiden tunnistaminen estetään.

Paikkatietopäällikkö Janne Villanen kertoo, että ajoja tehdään vain päiväsaikaan maanpinnan ollessa täysin kuiva. Koska sää vaikuttaa laserkeilaukseen, tarkkoja ajopäiviä ei pystytä ilmoittamaan ennakkoon. Sääolosuhteiden vaatiessa ajoja saatetaan tehdä myös viikonloppuna tai ilmoitetun ajan jälkeen.

Kerättävää mittausaineistoa käytetään mm. kaupungin karttojen päivittämiseen ja virtuaalisen kaupunkimallin valmistamiseen.

Kuvatekstit: Kuva 1: Ajoneuvolaserkeilausauto. Kuva 2: Esimerkkikuva ajoneuvolaserkeilauksella tuotetusta pistepilvestä.
Kuvat Lappeenrannan kaupunki


ajoneuvolaserkeilaus pistepilvi_382x274.pngLisätietoja:
Paikkatietopäällikkö Janne Villanen, janne.villanen@lappeenranta.fi
Kaupungingeodeetti Riitta Puurtinen, riitta.puurtinen@lappeenranta.fi