Etusivu Palvelut72 tunnin liikennehaaste opiskelijoille starttaa Lappeenrannassa
Ajankohtaista
11.10.2018 9:00

72 tunnin liikennehaaste opiskelijoille starttaa Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupunki on mukana järjestämässä kilpailua, jonka tavoitteena on löytää innovatiivisia ja uusia ratkaisuja liikkumisen ja maankäytön kehittämiseen Lappeenrannan seudulla. 72 tunnin liikennehaaste on kilpailu, joka järjestetään 16.–19.10.

Kilpailuun ovat saaneet ilmoittautua Lappeenrannan teknillisen yliopiston sekä Saimaan ja Lahden ammattikorkeakoulujen eri alojen opiskelijat. Kaupungin lisäksi järjestävinä tahoina ovat Liikennevirasto, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), Saimaan ammattikorkeakoulu ja Ramboll Finland Oy. Järjestäjien edustajat toimivat työn ohjaajina ja tuomareina. Kilpailua koordinoi Ramboll Finland Oy.

Liikennehaaste-kuva_387x218.jpgLappeenrannan kaupungin strategiajohtaja Markus Lankinen odottaa kilpailijoilta rohkeita näkemyksiä kaupungin kehittämiseen tulevaisuudessa.

─ On todella hienoa saada eri alojen opiskelijat mukaan ideoimaan tulevaisuuden liikkumista ja maankäytön kehittämistarpeita Lappeenrannan seudulla. Odotamme kilpailijoilta uudenlaisia näkökulmia ja rohkeita ehdotuksia, jotka haastavat viranomaisten ja asiantuntijoiden käsityksiä kaupungin kehittämisen tulevaisuudesta, kertoo Lankinen.

LUT:in kestävyystutkimuksen apulaisprofessori Ville Uusitalon mielestä on hyvä saada opiskelijat entistä vahvempaan yhteistyöhön.

─ Liikenteen kestävyyshaasteiden ratkaiseminen on globaalisti akuutti ongelma, joten on mahtavaa saada eri alojen opiskelijoita yhteen pohtimaan innovatiivisia ratkaisuita. Samalla opiskelijoiden välinen yhteistyö tiivistyy, kun ryhmiin tulee osallistujia kaikista kolmesta LUT-konsernin korkeakoulusta, toteaa Uusitalo.

72 tunnin liikennehaaste on järjestetty aiemmin Tampereella, pääkaupunkiseudulla ja Oulussa. Nyt neljännellä kerralla kilpailu kokoaa yhteen opiskelijoita Lappeenrannasta ja Lahdesta ja mukana on myös kansainvälisiä opiskelijoita, kertoo liikennehaasteen ideoinut Jukka-Pekka Pitkänen Rambollista.

─ Ensimmäistä kertaa mukana on myös ulkomaalaisia opiskelijoita, mikä tuo kilpailuun uudenlaisia näkökulmia. Voimme siis asettaa tänäkin vuonna odotuksemme korkealle, ennakoi Pitkänen.

Kilpailun aihe julkistetaan tiistaina 16.10. kello 12 (OP Lappeenranta, neuvottelutilat, Kirkkokatu 9, Lappeenranta), jonka jälkeen joukkueilla on 72 tuntia aikaa työstää suunnitteluratkaisuaan. Voittaja julkistetaan yhteisessä tilaisuudessa perjantaina 19.10. Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa, (Villimiehenkatu 1, Lappeenranta).

Lehdistön edustajat ovat tervetulleita seuraamaan kilpailun eri vaiheita. Tarkempi aikataulu, säännöt ja muut tiedot löytyvät kilpailun verkkosivuilta. Twitterissä liikennehaastetta voi seurata hashtagilla #72tuntia.

Lisätiedot:

Markus Lankinen, strategiajohtaja, Lappeenrannan kaupunki, p. 040 701 7328
Olli Hirvonen, kaupungininsinööri, Lappeenrannan kaupunki, p. 040 670 1566
Jukka-Pekka Pitkänen, Smart Mobility Global Division Director, Ramboll, p. 040 738 4190