Suosikit

Metsä – Kaakko22/23

Museot/metsalogo_musta-teksti.png

30.9.2023 – 14.1.2024

Metsä – Kaakko22/23

 

Metsien vihreä kulta on luonut Kaakkois-Suomen alueelle elinvoimaa ja hyvinvointia. Toisaalta teollisuuden rakennemuutos ja globalisaatio ovat muuttaneet suhdetta metsien teolliseen käyttöön. Ilmastonmuutos, metsien monimuotoisuuden säilyminen ja uhanalaisten metsälajien suojelu ovat nousseet tärkeiksi aiheiksi metsäteollisuuden tarpeiden ja sen tuottavuuden rinnalle.

METSÄ – KAAKKO22/23 -näyttely on Kaakkois-Suomen alueen taiteilijoita esittelevä näyttely, joka on jatkoa Kouvolan taidemuseo Poikilossa vuonna 2022 järjestetylle samannimiselle näyttelylle.

Näyttelyt on ideoitu yhdessä Kaakon taiteen, Kouvolan taidemuseo Poikilon ja Lappeenrannan taidemuseon kanssa. Taiteilija- ja teosvalinnat on tehnyt kuraattoriryhmä, johon kuuluivat kuraattori Toni Ledentsa, Lappeenrannan taidemuseon amanuenssi Mikko Pirinen, Kuopion taidemuseon johtaja Anna Vilkuna ja Kouvolan taidemuseon intendentti Mari Lehtosalo. Hakemuksia Lappeenrannan näyttelyyn tuli yhteensä 87 taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä ja heistä valittiin 39 taiteilijaa. Mukana on nyt sekä Kouvolan METSÄ-näyttelyyn valittuja taiteilijoita ja teoksia että aivan uusia valintoja.

Metsää on näyttelyn teoksissa lähestytty monin eri tekniikoin ja materiaalein. Monissa teoksissa korostuu metsän visuaalisuus ja metsän synnyttämät kokemukset. Tämän rinnalla monissa teoksissa otetaan kantaa myös metsiemme tilaan. Toisaalta teoksista löytyy myös huumoria ja leikkisyyttä.

Lappeenrannan näyttelyssä mukana olevat taiteilijat ovat Tiiu Anttinen, Raija Eklund, Henrik Frondelius, Petri Halttunen, Teemu Heikkinen, Olavi Heino, Sirpa Hannele Heinonen, Pauliina Heiskanen, Janette Holmström, Marja-Leena Hulkkonen, Paula Humberg, Vilma Huttunen, Kaisu Häkkänen, Taru Juvakka, Virpi Kemppainen, Ella Kettunen, Viivi Kiiskinen, Hanna Kostiainen, Jenna Kähönen, Emma Lappalainen, Erja Levikari, Svetlana Lunina, Anni Maajärvi, Sanna Majander, Veera Metso, Miska Mio, Karkki Mäkelä, Inka Nordlund, Jussi Nykänen, Hanna Peräkylä, Emma Peura, Jussi Pirttioja, Tiina Rajakallio, Irina Raski, Saara Reinikainen, Minna Rissanen, Riikka Rosmar, Heidi Suikkanen ja Piipa Toivonen.

METSÄ – KAAKKO22/23 on esillä 30.9.2023 – 14.1.2024

Piirroksessa nuori nainen ja pupuja metsässä.

Saara Reinikanen, Runko, 2023, kuitukynä ja lyijykynä paperille.

Sininen kuvio valkoisella taustalla.

Riikka Rosmar, Viimeiset, 2023, huopakynä kierrätystekstiilille.

Kaksi punertavaa maalattua sientä vihreässä metsässä.

Jussi Pirttioja, Sieniä II, 2022, öljy kankaalle.