Suosikit

Näyttelyt

Pysyvät näyttelyt


Lappeenrannan museoiden pysyvät näyttelyt sijaitsevat Etelä-Karjalan museossa, Ratsuväkimuseossa ja Wolkoffin talomuseossa. 

Etelä-Karjalan museo esittelee Etelä-Karjalan ja luovutettujen alueiden historiaa. Uutta perusnäyttelyä, Etelä-Karjalan tarinaa, toteutetaan parhaillaan vaiheittain museon itäiseen näyttelysaliin. 

Ratsuväkimuseo kertoo ratsuväen historiasta ja Lappeenrannasta ratsuväkikaupunkina. Näyttely esittelee suomalaisen ratsuväen historiaa, ratsuväkeen liittyvää esineistöä, tarinoita ja hevosia laajasti ja monipuolisesti. 

Wolkoffin talomuseossa tutustutaan Wolkoffin kauppiassuvun elämään. Joulun ja pääsiäisen aikaan museo koristellaan ortodoksisten perinteiden mukaisesti.


Vaihtuvat näyttelyt


Lappeenrannan museot järjestää erilaisia vaihtuvia näyttelyitä Lappeenrannan taidemuseossa (Kristiinankatu 8-10) ja Etelä-Karjalan museossa (Kristiinankatu 15).

Lappeenrannan taidemuseon näyttelyt esittelevät kuvataiteen ilmiöitä laidasta laitaan. Pääpaino on nykytaiteessa ja kaakkoissuomalaisessa taiteessa. Omia kokoelmia esitellään säännöllisesti.

Etelä-Karjalan museon vaihtuvissa näyttelyissä esiin pääsevät Lappeenranta, eteläkarjalainen arki ja erilaiset ajankohtaiset kulttuuriin ja kulttuurihistoriaan liittyvät teemat.

Näyttelyt 2023-2024


Etelä-Karjalan museo

Kristiinankatu 15, Lappeenrannan linnoitus 


Esillä nyt:

 

Pysyvä näyttely

Etelä-Karjalan tarina

29.4. – 29.10.2023

Pilvien kuvaaja – Matti Poutvaaran elämä ja taide

 

Tulossa:

25.11.2023 – 25.2.2024

Ysäri

  

Lappeenrannan taidemuseo 

Kristiinankatu 8-10, Lappeenrannan linnoitus 

Esillä nyt:

Näyttelynvaihto käynnissä!

 

Tulossa:

 

30.9.2023 – 14.1.2024

Metsä – Kaakko22/23

 

Ratsuväkimuseo

Kristiinankatu 2, Lappeenrannan linnoitus 

 

Pysyvä näyttely

Hakkapeliitoista hurmahousuihin

 

Wolkoffin talomuseo

Kristiinankatu 2, Lappeenrannan linnoitus 


Pysyvä näyttely

Wolkoffin talo