Suosikit

Pave Maijasen muistoteoksen avoin taidekilpailu

Kilpailuohjelma 15.3.-5.8.2022

Pave Maijanen soittaa vanhassa valokuvassa kitaraa. Kuva: Maijasen kotiarkisto

Pave Maijasen muistoteoksen taidekilpailun on voittanut Harri Ahosen ehdotus ”Lavalla”

(Tiedote 16.11.2022)

Harri Ahosen ehdotus Lavalla on voittanut Lappeenrannan kaupungin järjestämän taidekilpailun, jonka tavoitteena oli löytää Pave Maijasen muistoteos toteutettavaksi Lappeenrannan sataman vieressä sijaitsevaan Rantapuistoon. Toiseksi sijoittuivat Pekka Niittyvirta ja Jari Silomäki teoksellaan Pave Maijanen, Ikuisesti ja Jaakko Leeve teoksellaan Albumi. Lauri Tujulan ehdotus Pidä huolta sai kunniamaininnan. 

 

Voittanut ehdotus yllättää

Harri Ahosen kilpailuehdotuksessa puistoon unohtunut kitarakotelo on ikään kuin jätetty tuleville sukupolville perinnöksi. Ahosen toteuttama ehdotus on palkintolautakunnan mukaan samanaikaisesti jokapäiväinen, mutta sisältää arjen ylle kohottavaa hohtoa ja lämpöä.

Palkintolautakunnan jäsen Maarit Pimiä iloitsee voittaneesta teoksesta ja kertoo sen tuovan hyvin esiin Paven uraa ja persoonaa.

- Lavalla on raikas ja omaperäinen ehdotus, joka ei ole pysähtynyt paikoilleen vaan on aktiivinen kuten Maijanenkin. Ehdotuksen kitaralaukku on konkreettisella tavalla henkilökohtainen: sen kanssa Pave eli elämänsä ja kulki keikalta keikalle pitkän uransa aikana.

Palkintolautakunta piti arvostelussaan teosta myös taiteellisesti korkeatasoisena.

- Teos toteutetaan perinteisillä veistosmateriaaleilla, mutta on samalla hauska ja toteutettu pilke silmäkulmassa. Ehdotuksen valoratkaisu tuo mystistä tunnelmaa, ja se herättää tunteita, uteliaisuutta ja ajatuksia kuten taiteen kuuluukin tehdä. Ehdotus on pitkälle ajateltu kokonaisuus, Pimiä kertoo.

Kilpailuehdotuksessaan Ahonen esitteli ehdotusta tiivistetysti seuraavasti:

"Kitara - pelkistettynä kitarakotelo - lienee yksi oman aikamme ”perusmuodoista”. Muoto viittaa aikakauteen ja musiikkiin, joka syntyi 50–60 -lukujen taitteessa, joka jatkuu yhä ja jonka edustajana Pave Maijanen kuului ehdoitta lajinsa parhaimmistoon.

Muusikon tärkein työpaikka on esiintymislava. Lava on jo valmiina - ”Kaunis Veera” -patsaan jalusta - salina puisto ja vilkas satamareitti. Uusi elementti ottaa paikkansa lupaa kysymättä, ”röyhkeällä” rock-asenteella. Näin jalusta, kotelo ja Veera saavat yhdessä uuden, monimerkityksellisen sisällön.

Ilmaan leijuttamalla, valaistuksella ja pintalämmöllä kotelo saa aavistuksen mystiikkaa, jota myös hyvä esitys parhaimmillaan tarjoaa."

Teosta jatkokehitetään yhdessä kaupungin ja taiteilijan kanssa. Tarkemmasta aikataulusta sovitaan kilpailun voittaneen taiteilijan kanssa. Tavoitteena on, että teos valmistuu vuoden 2023 aikana.

Palkintolautakuntaan kuuluivat Lappeenrannan kaupungilta kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, Elinvoima ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi, kulttuurijohtaja Anu Talka, kaupunginpuutarhuri Laura Ratilainen, amanuenssi Sinikka Myyrä, amanuenssi Mikko Pirinen sekä kaupunginhallituksen edustajina Eeva Arvela, Pepi Niemi, Joonas Grönlund ja Riitta Munnukka. Palkintolautakunnan muita jäseniä olivat Liisa Maijanen ja Suomen Taiteilijaseuran osoittamat taiteilijoiden edustajat kuvanveistäjä Irma Laukkanen ja kuvataiteilija Pia Sirén.

Lisätietoja

Lappeenrannan kaupunki, kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä puh. 040 653 0745

Lappeenrannan kaupunki, kulttuurijohtaja Anu Talka puh. 040 350 8111

Kilpailun voittaja, Harri Ahonen, studioA3ark@gmail.com

 

 

Lappeenrannan kaupunki pyytää mielipiteitä Pave Maijasen muistoteoksen taidekilpailun ehdotuksista

(Tiedote 28.9.2022)

Lappeenrannan kaupunki järjesti valtakunnallisen taidekilpailun, jonka tavoitteena oli löytää Pave Maijasen muistoteos toteutettavaksi Lappeenrannan sataman vieressä sijaitsevaan Rantapuistoon. Ennen kilpailun ratkaisemista palkintolautakunta pyytää yleisöltä mielipiteitä yhteensä kuudesta nähtäville asetetusta valioluokan ehdotuksesta.

Ehdotuksiin voi tutustua ja niistä on mahdollista antaa palautetta 28.9.-12.10 välisenä aikana tämän verkkolinkin kautta.

Avoimen taidekilpailun haku oli avoinna 15.3.- 5.8.2022 välisenä aikana ja kilpailuun saapui yhteensä 37 ehdotusta. Palkintolautakunnan jäsen Maarit Pimiä piti saapuneita ehdotuksia monipuolisena kattauksena.

- Taitelijat olivat lähestyneet aihetta eri näkökulmista ja erilaisia tekniikoita ja materiaaleja hyödyntäen. Ilmaisun moninaisuus näkyy hyvin myös nähtävillä olevissa teoksissa.

Verkkokyselyyn saapuneet vastaukset toimitetaan kyselyn päätyttyä palkintolautakunnalle päätöksentekoa varten. Kilpailun voittaneille taiteilijoille ilmoitetaan lokakuun lopussa ja kilpailun voittaja julkistetaan yleisölle marraskuussa järjestettävässä tilaisuudessa.

Tavoitteena on, että teos valmistuu vuoden 2023 aikana. Tarkemmasta aikataulusta sovitaan kilpailun voittaneen taitelijan kanssa.

 

Lisätietoja antavat palkintolautakunnan jäsenet

Kulttuurijohtaja Anu Talka, 040 350 8111, anu.talka@lappeenranta.fi

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä,  040 653 0745, maarit.pimia@lappeenranta.fi

 

Pave Maijasen muistoteoksen avoimen taidekilpailun voittajat julkistetaan yleisölle marraskuussa

(Tiedote 31.8.2022)

Lappeenrannan kaupunki järjesti valtakunnallisen taidekilpailun, jonka tavoitteena oli löytää Pave Maijasen muistoteos toteutettavaksi Lappeenrannan sataman vieressä sijaitsevaan Rantapuistoon. Avoimen taidekilpailun haku oli avoinna 15.3.- 5.8.2022 välisenä aikana ja kilpailuun saapui yhteensä 37 ehdotusta.

Palkintolautakunnan jäsen kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä pitää saapuneiden ehdotusten määrää hyvänä.

- Oli ilahduttava huomata, että kilpailuun saapui suuri määrä ehdotuksia.

Kilpailun voittaneille taiteilijoille ilmoitetaan lokakuun lopussa ja kilpailun voittaja julkistetaan yleisölle marraskuussa järjestettävässä tilaisuudessa. Alkuperäisen kilpailuohjelman mukaan voittaja oli tarkoitus julkistaa jo syyskuun 3. päivä.

- Jouduimme valitettavasti siirtämään kilpailuohjelmassa mainittua päivämäärää eteenpäin. Alkuperäinen aikataulu oli suunniteltu liian tiukaksi ja emme olleet huomioineet siinä mahdollisia inhimillisiä tekijöitä, kuten sairastumisia ja estymisiä.

- Haluamme lisäksi kuulla asukkaita osana kilpailua, johon haluamme varata myös riittävästi aikaa. Kilpailun valioluokan ehdotukset tulevatkin nähtäville ennen palkintolautakunnan päätöskokousta, Pimiä kertoo.

Tavoitteena on, että teos valmistuu vuoden 2023 aikana. Alkuperäinen kilpailuohjelma on nähtävissä näillä sivuilla. 

 

Lisätietoja: 

Kulttuurijohtaja Anu Talka 

puh. 040 350 8111, anu.talka(at)lappeenranta.fi 

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä 

puh. 040 653 0745, maarit.pimia(at)lappeenranta.fi 

 

Kilpailukutsu

Lappeenrannan kaupunki kutsuu ammattitaiteilijoita Pave Maijasen muistoteoksen avoimeen taidekilpailuun. Kilpailussa haetaan teosta Lappeenrannan Satamaan Rantapuiston alueelle ja sen myötä Lappeenrannan kaupunki osoittaa arvostustaan Lappeenrannasta lähtöisin olleelle taiteilijalle.

Kilpailun tavoitteena on löytää julkinen teos, joka kunnioittaa monipuolisen taiteilijan uraa ja elämää. Se jää pysyväksii osaksi Rantapuistoa, joten teoksen toivotaan asettuvan kokonaisuuteen ja olevan puistossa liikkuville turvallinen, eikä se saa häiritä läheistä asumista. Lappeenrannan satama ja Rantapuisto ovat osa Linnoituksesta Myllysaareen ulottuvaa, kaupunkilaisten identiteetille merkityksellistä ranta-aluetta. Sataman aluetta ja kilpailukohteena olevaa Rantapuisto on esitelty tarkemmin “Kilpailualue” -kappaleessa. Teoksen tulee kestää aikaa ja sen tulee olla tarpeen mukaan huollettavissa. Teoksen toteutustapaa tai -tekniikkaa ei ole rajattu.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki ammattitaiteilijat ja taiteilijan ammattiin opiskelevat yksin tai työryhmänä. Kilpailun järjestää Lappeenrannan kaupunki. Kilpailuehdotuksen voi jättää suomeksi tai englanniksi.

Kilpailussa noudatetaan tätä kilpailuohjelmaa sekä Suomen Taiteilijaseuran kilpailusääntöjä tässä järjestyksessä. Kilpailuohjelma on hyväksytty 14.3.2022

Pave Maijanen

Pave Maijanen oli sukupolvensa arvostetuimpia suomalaismuusikoita. Pekka Juhani “Pave” Maijanen syntyi Lappeenrannassa 3.9.1950. Lapsuutensa Pave Maijanen vietti Rakuunamäen varuskunta-alueella, Lappeenrannassa. Kiinnostus musiikkiin syttyi jo lapsena ja ensimmäisen keikkansa Pave heitti Uudenmaan Rakuunapataljoonan joulujuhlassa 1956 huuliharpulla.

Sittemmin soitin repertuaari kasvoi moniin instrumentteihin rummuista koskettimiin, puhaltimiin ja kielisoittimiin, joita Pave soitti eri bändeissä teini-ikäisestä lähtien. Pave oli taitava ja karismaattinen laulaja ja lauluntekijä ja hänet muistetaan mm. Pepe & Paradise, Royals, Rock’n’Roll Band ja Mestarit -kokoonpanoista, sekä tietenkin soolouraltaan. Pave toimi myös mm. Dingon ja Wigwamin tuottajana. Nuoremmille suomalaisille Pave tuli tutuksi viimeistään Vain elämää -tv-formaatin neljänneltä kaudelta. Paven tunnettuja kappaleita ovat mm. “Pidä huolta”, “Elämän nälkä”, “Jano” ja “Lähtisitkö”.

Urheilu, erityisesti jääkiekko, oli lähellä Pave Maijasen sydäntä. Hän pelasi jääkiekkoa lähes koko elämänsä ajan Lappeenrannan Pallon riveistä Pietarinkadun Oilersiin.

Pave Maijanen menehtyi 70-vuotiaana tammikuussa 2021 ALS-sairauden myötä.

Kustannukset ja toteutus

Teoksen tai teosten toteuttamisen kokonaiskustannuksiin on varattu 40 000€. Kokonaiskustannukset käsittävät taiteilijapalkkion, teoksen materiaali- ja toteutuskustannukset, sekä teoksen asennuksesta aiheutuvat kustannukset.

Tilaaja vastaa Rantapuistoon sijoittuvan teoksen perustuksista.

Tilaaja vastaa teoksen valaistuksesta parhaaksi katsomallaan tavalla, huomioiden mahdollisuuksien mukaan taiteilijan valaistusta koskevat toiveet.

Valittavan taiteilijan kanssa laaditaan teoksen jatkokehittämisestä ja toteuttamisesta erillinen sopimus. Toteutettavan teoksen jatkotyöstämisessä taiteilija kehittää luonnostaan yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa, jotta teoksen toteutus on tekniseltä toteutettavuudeltaan ja esitetyn kustannusarvion puitteissa realistisia.

Valittu teosluonnos julkaistaan 3.9.2022, jonka jälkeen se toteutetaan kilpailuohjelmassa kuvatulle kilpailualueelle. Tavoitteena on, että teos valmistuu kesän 2023 aikana.

Palkinnot

Palkintoina jaetaan yhteensä 10 000 € seuraavassa sijoitusjärjestyksessä:

  • 1. 6 000 €
  • 2. 3 000 €
  • 3. 1 000 €

Palkinnot eivät ole verovapaita.

Palkintolautakunnalla on oikeus jakaa palkintojen kokonaissumma ilmoitetusta poikkeavasti. Palkintolautakunta voi myös halutessaan jakaa kunniamainintoja. Palkinnoiksi ilmoitettu summa jaetaan, jos kilpailuun on jätetty vähintään palkintojen lukumäärää vastaava määrä ehdotuksia. Jos kilpailuun hyväksyttyjä ehdotuksia on vähemmän kuin palkintoja, palkintolautakunnalla on oikeus harkita, mitkä palkinnot se jakaa.

Arviointiperusteet ja palkintolautakunta

Arvostelussa kiinnitetään huomiota ehdotuksen teemaan ja ideaan, aiheen huomioimiseen, taiteelliseen laatuun sekä sen toteutus- ja kehityskelpoisuuteen. Ehdotuksen tulee olla nimenomaan kilpailukohteeseen suunniteltu teos, eli se ei saa olla aiemmin julkistettu.

Palkintolautakuntaan kuuluvat Lappeenrannan kaupungilta kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, Elinvoima ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi, kulttuurijohtaja Anu Talka, kaupunginpuutarhuri Laura Ratilainen, amanuenssi Sinikka Myyrä, amanuenssi Mikko Pirinen sekä kaupunginhallituksen edustajina Eeva Arvela, Pepi Niemi, Joonas Grönlund ja Riitta Munnukka. Palkintolautakunnan muita jäseniä ovat Liisa Maijanen ja Suomen Taiteilijaseuran osoittamat taiteilijoiden edustajat kuvanveistäjä Irma Laukkanen ja kuvataiteilija Pia Sirén. Lisäksi palkintolautakunta voi käyttää työssään asiantuntijoita, jotka eivät kuitenkaan osallistu taiteelliseen arviointiin. Palkintolautakunnan sihteerinä toimii Kaakon taiteen vastaava tuottaja Riikka Hjelt. Sihteeri ei osallistu päätöksentekoon.

Kilpailualue

Kilpailualueena on Rantapuisto, eli Kasinon puisto Lappeenrannan satamassa. Puisto rajautuu etelässä Ainonkatuun, lännessä Kipparinkatuun, pohjoisessa Kaupunginlahteen ja idässä Lappeenrannan Kasinoon. Kipparinkadun pääty on leikkipuistoa, joten alue rajautuu puiston läpi kulkevaan kevyen liikenteen väylään. Puiston pinta-ala on noin 6000 m2 ja sen osoite on Ainonkatu 8-10. Tarkempi aluerajaus on osoitettu oheisessa kartassa.

​​Kilpailualue on vanha puisto, jonka puusto koostuu suurista lehmuksista, havupuista, nuoremmista koivuista ja kukkaistutuksista. Puistossa risteilee kävelyreittejä penkkeineen, joten se soveltuu hyvin oleiluun ja viihtymiseen järvimaisemin. Kevyen liikenteen puistokadulla on kuvanveistäjä Markku Hirvelän pysyvä Kaunis Veera -veistos ja Kaupunginlahden reunalla taideseppä Antti Niemisen maisemakuvakehys. Kuvakehys on asennettu lähelle Kasinon terassia, rannassa kulkevan raitin varteen.

Rantapuisto on merkittävä osa Lappeenrannan historiaa. Puiston laidalla olevassa kylpylaitoksessa vieraili paljon vieraita ulkomaita myöten ja 1870-luvun alussa puisto kunnostettiin kylpylävieraiden ulkoilualueeksi. Istuskelua varten lisättiin penkkejä ja pöytiä. Rantapuiston paikalla oli ennen kunnostustakin puustoa, mutta hoitamattomana. Puisto käytävineen on säilynyt samanlaisena nykypäivään asti, kuin se  on esitetty Lappeenrannan ensimmäisessä asemakaavassa vuonna 1892.

Lisätietoja alueesta löytyy kilpailuohjelman liitteenä olevasta aineistosta.

Kilpailuehdotusten käyttöoikeus ja kilpailusalaisuus

Lappeenrannan kaupungilla on oikeus palkittujen kilpailuteosten julkaisemiseen viestinnässään ja omissa julkaisuissaan. Kilpailu on salainen. Kilpailuehdotusten jokainen asiakirja on varustettava nimimerkillä. Ainoastaan palkittujen teosten tekijätiedot julkistetaan palkintolautakunnalle, kun se on ratkaissut kilpailun. Palkitsemattomien ehdotusten aineisto tekijätietoineen tuhotaan kuuden kuukauden päästä kilpailun ratkaisusta. Tekijänoikeus säilyy ehdotuksen tekijällä.

Kilpailun yläluokan teokset (enintään 9 ehdotusta) laitetaan anonyymisti näytteille ennen kilpailun ratkaisua kilpailun internetsivuille. Yleisöltä pyydetään elokuun 2022 aikana kommentteja teosehdotuksista. 

Kilpailuehdotuksen aineistot

Tullakseen kilpailussa huomioonotetuksi, ehdotuksen tulee sisältää seuraavat tiedot:

  1. Enintään kuusi kappaletta luonnos- ja/tai havainnekuvia teoksesta. Taiteilija voi halutessaan hyödyntää esitysmuotona myös lyhyttä videota tai äänitiedostoa, jos se tukee teoksen havainnollistamista.
  2. Lyhyt kirjallinen kuvaus teoksesta, jossa on teoksen nimi, sisältökuvaus, teoksen koko, toteutustapa ja tarkempi sijoittuminen kilpailualueelle.
  3. Eritelty kustannusarvio sisältäen taiteilijapalkkion määrän.
  4. Nimimerkki

HUOM! Kilpailijoiden henkilöllisyys ei saa tulla ilmi teoksen nimimerkistä tai olla merkittynä ehdotukseen.

Kilpailuehdotusten lähettäminen ja aikataulu

Kilpailu alkaa 15.3.2022 ja päättyy 5.8.2022 klo 23:59. Ehdotukset tulee lähettää osoitteeseen taidekilpailut@lappeenranta.fi.

Ehdotuksen tulee koostua yhdestä pdf-tiedostosta (kooltaan enintään 10 Mt), jonka nimenä on käytetty nimimerkkiä. Jos teoksen havainnollistamisessa on hyödynnetty jotain muuta mahdollista esitystapaa, kuten videota tai äänitiedostoa, tulee siihen liittyvän linkin ilmetä myös pdf-dokumentista.

Lähetyssähköpostissa tulee olla kilpailuaineistosta erillään tekijän/tekijöiden nimet ja yhteystiedot. Kilpailun yhteyshenkilö huolehtii anonymiteetin säilymisestä ennen ehdotusten toimittamista palkintolautakunnalle.

Yksi kilpailija tai ryhmä voi jättää useampia ehdotuksia, mutta kukin ehdotus pitää lähettää erillisenä tiedostona ja erillisellä nimimerkillä.

Kilpailuehdotus ei saa olla aikaisemmin julkistettu tai toteutettu. Myöhästynyt tai kilpailuohjelman vastainen ehdotus poistetaan kilpailusta.

Kilpailuehdotuksen voi jättää suomeksi tai englanniksi.

Yhteyshenkilö ja tiedustelut

Voit kysyä kilpailuun liittyvistä asioista. Kysymykset tulee laittaa sähköpostilla osoitteeseen mikko.holm@lappeenranta.fi 2.5.2022 mennessä. Vastaukset kysymyksiin julkaistaan 20.5.2022 mennessä näillä sivuilla.

Yhteydenotot sähköpostitse: mikko.holm@lappeenranta.fi

Vastaukset saapuneisiin kysymyksiin (päivitetty 19.5.)

Kysymys 1: Katsotaanko kilpailuehdotuksia lähinnä sähköisinä versioina, vai tulisiko kilpailuehdotusten olla myös tulostettavassa koossa (esim. A3-koko)?

Vastaus: Kilpailuehdotuksia katsotaan pääasiassa sähköisesti, joten niiden ei ole välttämätöntä olla tulostettavassa koossa.

 

Kysymys 2: Onko mahdollista saada lisää ladattavissa olevaa kuvamateriaalia kilpailualueelta (puistoalue ja rantaan ulottuva puistoalue/rantabulevaardi)?

Vastaus: Kyllä on. Alueesta on otettu lisää kuvia ja ne löytyvät yhtenä dokumenttina alta löytyvän linkin kautta. Dokumentissa oleva kartta osoittaa mistä kuva on otettu. 

Lisäaineisto Pave Maijasen muistoteoksen avoimeen taidekilpailuun saavutettavassa muodossa

Lisäksi alueesta kuvattiin lyhyt video, joka on katsottavissa seuraavien linkkien kautta

Pave Maijasen muistoteoksen avoin taidekilpailu, lisäaineisto videon muodossa (kuvailutulkattu) (Youtube)

 

Question 3: I would like to apply for Pave memorial work and I don't know how I apply my materials, are there any mail or web?

Answer: To be considered for the competition, the proposal must include the following information:
 
-Up to six sketches and / or illustrations of the work. The artist can also use a short video or audio file as a presentation format if it supports the illustration of the work.
- A short written description of the work, including the title of the work, a description of the content, the size of the work, the method of execution, and a precise location in the competition area.
- Specified cost estimate including amount of artist fee.
- Nickname with which you want to participate
 
NOTE! The identity of the competitors must not be revealed in the title of the work or in the proposal.
 
Submission and schedule for the competition proposals
The competition starts on March 15, 2022 and ends on August 5, 2022 at 23:59. Proposals will be sent to taidekilpailut@lappeenranta.fi.
 
The proposal must consist of a single pdf file (up to 10 MB in size) titled as the nickname. If another possible presentation, such as a video or audio file, has been used to illustrate the work, a link to it must also be in the pdf document.
 
The sending e-mail must contain the names and contact information of the author (s) separately from the competition material. The competition liaison officer will ensure that anonymity is maintained before submitting proposals to the prize committee.
 
One competitor or group may submit more than one proposal, but each proposal must be submitted as a separate file and with a separate nickname.

The competition proposal must not have been previously published or implemented. A proposal that is late or against the rules of the program will be excluded from the competition.

The competition proposal can be submitted in Finnish or English.

Kilpailun jälkeiset toimenpiteet

Kilpailun tultua ratkaistuksi palkintolautakunnan päätös palkittavista teosehdotuksista sekä palkitut teosehdotukset julkistetaan näillä sivuilla.

Muut kuin kilpailussa sijoittuneet teosehdotukset hävitetään viimeistään puolen vuoden kuluttua kilpailun päättymisen jälkeen.

Lappeenrannan kaupunki valitsee kilpailussa palkituista teosehdotuksista teoksen jatkokehittämiseen ja toteuttamiseen. Valittavan taiteilijan kanssa laaditaan teoksen toteuttamisesta erillinen sopimus.

Aineistot

Kilpailuohjelma ja kaikki lisäaineisto ovat ladattavissa näiltä sivuilta.

Aineisto on vapaasti taiteilijan käytettävissä. Kilpailun aineistoon sisältyvät seuraavat dokumentit:

Kilpailuohjelma

Kuvia kilpailualueelta

Kilpailualueen kartta (aluerajauksella) (pdf)

Kilpailualueen kartta (aluerajauksella) (jpg)