Suosikit

Unelmakulmassa kankaanpainoa Kuvioita kankaalle -työpajakokonaisuudessa toukokuussa

JULKAISTU 3.5.2024, 10.46

Kangaskasseja, joihin on painettu saniaisia.

Osana Lappeenrannan kulttuurin unelmavuotta järjestetään kankaanpainantaan keskittyvä Kuvioita kankaalle -työpajakokonaisuus 27.–30.5. klo 15–16.30 IsoKristiinan Unelmakulmassa.

– Työpajakokonaisuus on tarkoitettu kaikille kankaanpainannasta kiinnostuneille, aiempaa kokemusta aiheesta ei tarvitse. Kiinnostus aiheeseen ja luovaan tekemiseen riittää, kulttuurin unelmavuoden korkeakouluharjoittelija Kirsi Reilin iloitsee.

– Kuvioita kankaalle -työpajoissa kokeillaan erilaisia kankaanpainannan tekniikoita ja työtapoja, joilla voi luoda uutta ilmettä tekstiileille.

Osallistujat voivat tuoda mukanaan omia luonnonkuiduista valmistettuja tekstiilejä kankaanpainantaa varten. Jokaiselle osallistujalle on varattu myös kangaskassi koristeltavaksi työpajojen aikana. Tarkemmat ohjeet saa ilmoittautumisen yhteydessä.

Kaikille avoimet työpajat ovat osallistujille maksuttomia ja mukaan otetaan kymmenen osallistujaa. Ilmoittautuneet osallistuvat koko nelipäiväiseen työpajakokonaisuuteen, jossa joka päivä kokeillaan jotakin erilaista painantatekniikkaa. Ohjaajana työpajoissa toimii Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden korkeakouluharjoittelija, tekstiiliartesaani Kirsi Reilin. Ennakkoilmoittautumiset ohjaajalle 24.5. mennessä sähköpostitse kirsi.reilin@lappeenranta.fi tai puhelimitse 040 759 4385.

Kulttuurin unelmavuoteen liittyvissä tapahtumissa noudatetaan Turvallisemman tilan periaatteita.

Lisätietoja:

Kirsi Reilin, Korkeakouluharjoittelija, Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024
Puh. 040 759 4385, kirsi.reilin@lappeenranta.fi