Suosikit

Myllysaaren kesäkausi on alkanut – uimaranta ja puisto tarjoavat tekemistä koko perheelle läpi kesän

JULKAISTU 10.6.2022, 14.31

Myllysaaren uimarannan kesäkausi on alkanut. Myllysaaren perhepuistossa ja uimarannalla tapahtuu jälleen paljon. Uimarannan, uimalan, beachvolley-kenttien ja saunan lisäksi Myllysaaressa voi tänä kesänä nauttia puisto- ja avovesijumpista, lainata pelivälineitä ja osallistua rantauimakouluun.

Kelkkamäki avautuu heinäkuussa – hyppytornin ylin taso on suljettu turvallisuussyistä

Uimaranta on valvottu kesäkaudella 13.6.–14.8.2022 päivittäin klo 11–19, uimalan hyppytorni on auki klo 11–18.40. Hyppytornin hyppytasojen aukiolo riippuu vedenpinnan korkeudesta. Veden korkeus määrittää, mitkä hyppytasoista 3 m, 5 m ja 10 m voidaan pitää avoinna. Tällä hetkellä, kesäkuun alkupuolella, vedenpinnan korkeus ei mahdollista 10 metrin hyppytason avaamista.

– Veden korkeutta mitataan säännöllisesti, useita kertoja viikossa, sanoo kunnossapitotyönjohtaja Mika Kivistö liikuntatoimesta.

Aukioloaikojen ulkopuolella hyppytorniin kiipeäminen ja hyppiminen on ehdottomasti kielletty.

Kelkkamäki on parhaillaan peruskorjauksessa, ja se pyritään avaamaan heinäkuun alussa.  

– Kunnostustarpeen kartoituksen jälkeen on ilmennyt vielä uusia korjaustarpeita, jotka on hoidettava ennen kuin mäki voidaan avata, kertoo Kivistö.

Välinelainauspaku, jumppia, uimakoulu ja sauna

Liikuntatoimen välinelainauspaku LainaX on Myllysaaressa tiistaisin klo 15.30–17.30 aina 5.8. asti. Liikunnanohjaajat lainaavat pakusta erilaisia liikunnallisia pelejä, liikuntavälineitä, palloja ja mailoja ilmaiseksi rantapelailuihin. Tarvittaessa myös peliseuraa löytyy. Välinelainauspakua voi seurata kesällä Instagramissa @lainaxlpr.

Nuorten beachvolleyn ja koppipallon pelailuvuoro on tiistaisin klo 16–17.30. Vuorolle voi tulla kuka tahansa nuori ilman varausta pelailemaan.

– Osallistumalla pelailuvuoroihin voi kerätä pelailupisteitä läpi kesän ja voittaa palkinnon biitsikauden lopussa, kertoo lasten, nuorten ja perheiden liikunnanohjaaja Anni Karhu.

Puistojumppia järjestetään Myllysaaren pikniknurmella ja niihin voi osallistua maksutta ilman ilmoittautumista. Liikuntatoimen järjestämien jumppien aikataulut ovat seuraavat:

  • perheille suunnatut tunnit, joihin on yhdistetty lasten liikunnallinen hetki:
  • puistojumppa ke klo 18–18.45 (vain aikuisille, jatkuu 10.8. asti)

Avovesijumppaa järjestetään tämän lisäksi tiistaisin ja torstaisin klo 10–10.30. Liikuntatoimen ohella myös muut toimijat järjestävät kesällä jumppia Myllysaaressa. Vesijumpat jatkuvat 14.8. asti.

Beachvolley-kentillä voi pelata maksutta ilman varausta. Vuoroja voi halutessaan varata liikuntatoimesta sähköpostitse urheilutalo(a)lappeenranta.fi, varausmaksu on 5 euroa/tunti.

Rantauimakouluja Myllysaaressa järjestää Lappeenrannan Uimarit 20.6.–28.7. Lisätietoja ja ilmoittautuminen löytyvät täältä: Rantauimakoulujen ryhmät ja ilmoittautuminen 

Myllysaaren sauna on avoinna läpi kesän normaalein aukioloajoin. Juhannusperjantaina 24.6. sauna on suljettu. 

 
Lisätiedot:

Kelkkamäki ja hyppytorni:
Marko Siltamies

kunnossapitopäällikkö 
puh. 040 653 4888 
marko.siltamies@lappeenranta.fi

Mika Kivistö 
kunnossapitotyönjohtaja
mika.kivisto@lappeenranta.fi
0406372715

Jumpat:

Anna Seppänen

liikunnanohjaajien esihenkilö, liikuntapalvelupäällikkö
anna.seppanen@lappeenranta.fi
0405138140

Välinelainauspaku:
Liikunnanohjaaja Anni Karhu

0406309244
anni.karhu@lappeenranta.fi