Suosikit

Muokkaa sisältöä Sanoista tekoihin – Lukemisen puolesta näyttely Lappeenrannan pääkirjastossa

JULKAISTU 9.3.2023, 13.10

 

Sanoista tekoihin – Lukemisen puolesta

****************************************************

 

Kimpisen koulun kuvataiteen 8.lk:n valinnaisryhmien taidenäyttely

Lappeenrannan kirjasto

  1. – 30.3.2023

 

 

Kun valinnaisryhmäläisiltä kysyttiin toiveita kurssin sisällöstä, nousi esille halu pitää taidenäyttely. Paikaksi valikoitui Lappeenrannan kirjasto ja siitä otettiin vaikutteita näyttelyn sisältöön ja teemaan. Oppilaat käsittelivät töissään lukemisen ja lukutaidon merkitystä. Osa ryhmäläisistä halusi kuvittaa lempikirjojaan. Esille nousi mielikuvituksen ja ajattelutaidon kehittyminen lukemisen myötä, lukeminen mukavana arkea rikastuttavana ajanvietteenä ja väylänä vaihtaa näkökulmaa, aikaa ja paikkaa. Toisten tarinoiden lukeminen auttaa ymmärtämään myös itseä ja sanoittamaan omia tuntemuksia. Lukeminen koettiin tärkeänä myös tulevaisuuden kannalta, onhan lukeminen olennainen osa opiskelua.

Oppilaat saivat ideoida teoksiaan vapaasti ja toteuttaa itseään haluamallaan tekniikalla. Teoksia toteutettiin grafiikan linokaiverrusmenetelmällä, piirtämällä, kollaasitekniikalla ja akryyli- ja akvarellimaalauksella. Osa meni teeman kanssa niinkin pitkälle, että materiaalina hyödynnettii kierrätyskirjoja. Lopputuloksena syntyi varsin kirjava kokoelma erilaisia teoksia, punaisena lankana kuitenkin oppilaiden ääni, omat tarinat, ajatukset ja kokemukset visuaaliseksi kokonaisuudeksi koostettuna.

 

Lukutaito ja lukeminen on nostettu yhdeksi tärkeäksi lukuvuoden teemaksi Kimpisen koulussa. Lukutaitotiimi on organisoinut koululle kerran kuukaudessa vietettävän lukuvartin, jolloin oppitunnista käytetään vähintään 15 minuuttia oman kirjan lukemiseen. Lukuvarttia vietetään kaikissa luokka-asteissa ja myös koulun aikuisia kannustetaan osallistumaan.

 

lisätietoja:

riitta-maria.nuutinen@edu.lappeenranta.fi