Suosikit

Lauritsalan kirjastossa vietetään Tekstiilit kiertoon ja vaatteet kuntoon -viikkoa 20.–24.5.2024 – liikuntavälinelainaamo rantautuu Lauritsalaan kesäkuussa

JULKAISTU 14.5.2024, 08.58

Lauritsalan kirjastossa järjestetään Tekstiilit kiertoon ja vaatteet kuntoon -viikko 20. –24.5.2024. Viikon aikana kirjastossa on sekä tekstiilikeräys että korjausompelupajoja, joissa voi kunnostaa omia vaatteita tai kodintekstiilejä.

– Tämä viikko on hieno mahdollisuus tukea kiertotaloutta sekä samalla antaa vaatteille ja tekstiileille uusi elämä, iloitsee Lappeenrannan kaupunginkirjaston palvelupäällikkö Päivi Oikkonen.

Tekstiilit kiertoon ja vaatteet kuntoon -viikon järjestävät ETKATEX Etelä-Karjalan poistotekstiilit kiertoon sekä Asukaslähtöiset kiertotalouden ratkaisut Etelä-Karjalassa (ASKI) -hankkeet yhteistyössä Lauritsalan lähikirjaston kanssa. Hankkeet ovat Euroopan unionin osarahoittamia.

Poistotekstiilirullakkoon voi tuoda ylimääräisiä tekstiilejä

Poistotekstiilirullakko on Lauritsalan kirjaston aulassa maanantaista 20.5. perjantaihin 24.5. klo 13 asti.  Poistotekstiilirullakkoon voi tuoda ylimääräiset housut, hameet, paidat, takit, lakanat, pyyhkeet ja pöytäliinat tiiviisti suljetussa muovipussissa. Tekstiilit voivat olla kuluneita, sillä niistä tehdään muun muassa kierrätystuotteita. Keräykseen ei saa tuoda homeisia tai haisevia tekstiilejä, kenkiä, laukkuja, alusvaatteita, sukkia, mattoja, tyynyjä tai täkkejä.

Tekstiilit kuntoon korjausompelupajoissa

Keskiviikkona 22.5. klo 16–19 ja torstaina 23.5. klo 12–16 Lauritsalan kirjastolla järjestetään korjausompelupajat, joihin voi tulla omien paikkaamista kaipaavien vaatteiden tai kodin tekstiilien kanssa ilman ilmoittautumista. Ompelukoneet ja tarvikkeet löytyvät paikan päältä. Paikalla on ohjaaja, joka neuvoo pienissä korjausompelutöissä. Maksuton ompelupaja järjestetään kirjaston alakerran kerhotilassa.

Lauritsalan kirjastoon avautuu liikuntavälinelainaamo kesäkuussa

Lauritsalan kirjastosta voi jatkossa lainata myös liikuntavälineitä. Lainaamo avataan maanantaina 3.6. Lainaamosta löytyy sulkapallovälineet, padelmailat ja -pallot, kävelysauvat, kahvakuulia, foamroller, kompassi, askelmittari, mölkky, kroketti sekä kansallispuistokarttoja. Lainattavissa on myös verenpainemittari.

–  Kesällä on hyvä aika kokeilla uutta lajia tai innostaa ystävä tai perheenjäsen pelikaveriksi matalalla kynnyksellä, Oikkonen kannustaa.

Lainaamo on perustettu Lauritsalan alueen asukkaiden toiveesta osana Euroopan unionin osarahoittamaa Asukaslähtöiset kiertotalouden ratkaisut Etelä-Karjalassa-hanketta.

Lisätietoja:

Päivi Oikkonen, Lappeenrannan kaupunginkirjaston palvelupäällikkö
Puh. 040 826 7558, paivi.oikkonen@lappeenranta.fi

Jibril Mohamud, Lauritsalan kirjaston kirjastonhoitaja
jibril.mohamud@lappeenranta.fi