Suosikit

Lappeenranta tukee LAB-ammattikorkeakoulun laboratorioanalyytikon koulutusvastuun hakuprosessia ja osoittaa koulutusvastuun aloitukseen 300 000 euroa

JULKAISTU 30.4.2024, 11.29

LAB-ammattikorkeakoulu hakee laboratorioanalyytikko (AMK) -koulutusvastuuta vastatakseen työelämän tarpeisiin Etelä-Karjalassa. Lappeenrannan kaupunki on kaupunginhallituksen päätöksellä päättänyt toimittaa puoltokirjeen, jolla se tukee LABin hakuprosessia. Samalla kaupunki osoittaa koulutusvastuun käynnistymisvaiheeseen Lappeenrannassa 300 000 euroa.

Koulutus tullaan järjestämään Lappeenrannassa ja Lahdessa, joissa molemmissa on vahva tutkimus- ja koulutusinfra tähän tarpeeseen. Tavoitekäynnistymisaika on vuonna 2026 yhteensä 30 aloituspaikalla Lappeenrannassa.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Tuomo Sallinen kertoo, että koulutus palvelee laajasti koko Etelä-Karjalaa, sillä aloittavat opiskelijat integroidaan yritys- ja tutkimuslaitosyhteistyöhön.

− Koulutuksen toteutus lähtee siitä, että siihen osallistuvat henkilöt sitoutuvat samalla työskentelemään Etelä-Karjalassa. LAB on ennakoinut, että koulutusvastuun suorina tuloksina maakunnassamme ovat 150–200 uutta veronmaksajaa sekä 2,5 uutta yritystä vuodessa.

Koulutuksen tuottama osaaminen palvelee Sallisen mukaan teknologiateollisuutta, kemianteollisuutta, elintarviketeollisuutta ja metsäteollisuutta. Koulutukseen osallistuvat valitaan yhdessä yhteistyöyritysten kanssa ja toteuttamisen keskiössä on laaja työelämäyhteistyö.

− Tiedossamme on myös, että lappeenrantalaiset yritykset metsä-, prosessi- ja elintarviketeollisuudessa ovat jo ilmaisseet kiinnostuksensa opiskelijayhteistyölle.

LABin tavoitteena on kouluttaa laboratorioanalyytikkoja vahvalla teknisellä koulutuksella. Sitä kautta tarkoituksena on saada alueelle osaajia, jotka hallitsevat kattavasti tuotekehityksessä ja tutkimuksessa tarvittavat analyysilaitteet sekä ymmärtävät materiaalien arvoketjuja ja osaavat maksimoida materiaalien uusiokäytön ja monihyödynnettävyyden.

− Laboratorioanalyytikon osaaminen vastaa Lappeenrannalle tärkeän vihreän siirtymän haasteisiin erityisesti biopohjaisten materiaalien kehittämisessä. Samalla koulutus tukee kansallista tavoitetta teollisuuden TKI-intensiivisyyden vahvistamisesta.

− Lappeenrannassa käynnistyvä LAB Bio Pilot Plant biomateriaalien testauskeskus luo osaltaan vahvaa synergiaa laboratorioanalyytikon koulutuksen kanssa, Lappeenrannan kaupungin elinvoimajohtaja Ding Ma toteaa.

Lisätietoja:

Tuomo Sallinen, Lappeenrannan kaupunginjohtaja
puh. 040 624 1422, tuomo.sallinen@lappeenranta.fi

Ding Ma, Lappeenrannan kaupungin elinvoimajohtaja
puh. 040 660 4015, ding.ma@lappeenranta.fi