Suosikit

Lappeenranta palkkaa jälleen korkeakouluharjoittelijoita useisiin tehtäviin kesällä

JULKAISTU 18.1.2023, 08.34

Hakijoita toivotaan laajalti eri yliopistoista ja korkeakouluista. Haku alkaa kuntarekry.fi -palvelussa 17.1.2023 ja työpaikat julkaistaan siellä sitä mukaa kun niitä tulee.

Totuttuun tapaan kaupunki tarjoaa – muiden kesätöiden lisäksi – tänäkin kesänä ainakin kymmenkunta kesäharjoittelupaikkaa organisaatiossaan.

– Kuntarekry-palvelussa on auennut kahdeksan korkeakouluharjoittelupaikkaa Lappeenrannan kaupungilla, iloitsee kaupungin työllisyyskoordinaattori Salla Peltonen.

– Museo avaa korkeakouluharjoittelijan paikan myöhemmin keväällä, ja lisäksi tarpeita voi tulla muillakin osastoilla.

Peltosen mukaan kesäharjoittelijapaikat ovat olleet suosittuja, ja hän odottaa jälleen suurta määrää hakemuksia.

Lappeenrannan kaupunki tarjoaa harjoittelupaikkoja muun muassa elinvoimatiimissä, viestinnässä ja markkinoinnissa, kaupunkisuunnittelussa, yhdyskuntatekniikassa sekä kulttuurin ja liikunnan parissa.  Pääsääntöisesti harjoitteluaika on kesäkuukausina ja kestää 1–3 kuukautta, joissakin paikoissa voidaan harjoittelijaa tarvita jo aiemmin, Peltonen kertoo.

Sen lisäksi, että työkokemus on arvokasta opiskelijoille, tukee nuorten palkkaaminen monin tavoin myös kaupungin tulevaisuuden tavoitteita.

– Kaupunki tarvitsee uusia näkemyksiä ja näillä nuorilla on viimeisin akateeminen tieto asioista, Peltonen sanoo.

– Kunta-alalla on odotettavissa myös suuri eläköitymisaalto ihan lähitulevaisuudessa ja haluamme luonnollisesti eri-ikäisiä osaajia organisaatioon kehittämään ja toteuttamaan yhä vaativammiksi käyviä kunnan tehtäviä tulevaisuudessa.

Haku aukeaa 17.1.2023 ja hakemuksen voi jättää Kuntarekry-palvelussa, jossa on myös tarkemmat tiedot harjoittelupaikoista. Haut päättyvät helmikuussa.

Lisätiedot:

Työllisyyskoordinaattori Salla Peltonen, Lappeenrannan kaupunki
P. 040 652 8687, salla.peltonen(at)lappeenranta.fi