Suosikit

Lappeenranta hakee Kuninkuusravien järjestämisvastuuta vuosille 2026–2028

JULKAISTU 21.9.2023, 12.32

Ravaava hevonen, yllä loimi jossa teksti Lappeenranta.

Kuninkuusravien järjestämispaikkakunta vaihtuu vuosittain ja maakuntien raviradat hakevat tapahtuman järjestämisoikeutta vuosia etukäteen. Suomen Hippos ry päättää syksyllä 2023 Kuninkuusravien järjestämispaikkakunnat vuosille 2026–2028 ja tässä haussa on mukana myös Lappeenranta.

Lappeenrannan Ravirata Oy lähetti Hippokselle ravien järjestämisvastuuhakemuksen keskiviikkona 20.9. Vaikka hakemus lähti raviradan nimissä, tapahtuman toteuttamiseen osallistuu laaja joukko paikallisia sidosryhmiä.

– Olemme saaneet tueksemme maakunnan huipputekijät, mikä osoittaa jo hakuvaiheessa yhden menestystekijämme – yhdessä tekemisen meiningin, sanoo Raviradan toimitusjohtaja Teemu Keskitalo.

– Lappeenrannan kaupunki, Etelä-Karjalan liitto sekä LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu ovat sitoutuneet auttamaan ravien suunnittelussa ja toteuttamisessa monin tavoin, ja olen hyvin luottavainen sen suhteen, että saamme ravit tänne lähivuosina.  

Lappeenrannan Ravirata Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja Timo Saksela on samoilla linjoilla.

– Olemme järjestäneet Kuninkuusravit jo neljä kertaa aiemminkin, joten osaamista on, Saksela sanoo.

– Lisäksi rataa on sitouduttu parantamaan pitkäjänteisesti ja olemme seuranneet tarkasti viime vuosien ravien onnistumisia ja kehittämiskohteita, jotta voimme varmistaa kaiken sujuvan hyvin.

Piristysruiske koko maakunnalle

Lappeenrannan apulaiskaupunginjohtaja Tuomo Sallinen kertoo, että kaupunki tukee Kuninkuusravien järjestämistä 100 000 eurolla. Hän muistuttaa, että Kuninkuusravit ovat yksi Suomen suosituimmista ja suurimmista kesätapahtumista.

– Kuninkuusravit toisivat Lappeenrantaan kymmeniä tuhansia matkailijoita ja vahvistaisivat siten alueen vetovoimaa, hän iloitsee.

– Usean päivän mittaisen tapahtuman vaikutus aluetaloudellisesti olisi arviolta 10 miljoonan luokkaa ja hyvin toteutettuna tapahtuma saisi vieraat palaamaan uudelleen vieraanvaraiseen maakuntaan.

Kuninkuusravit tukisivat hyvin myös kaupungin strategisia tavoitteita Saimaan alueen hyvinvoinnin lähteenä ja toisivat aluetta esiin monipuolisena ja houkuttelevana tapahtumapaikkana. Lappeenrannan matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman uskoo ravikansan kiinnostuvan helposti saavutettavasta Lappeenrannasta ja viihtyvän alueen kestävien matkailupalveluiden ja elämysten parissa.

– Monipuoliseen majoituskapasiteettiin kuuluu niin kylpylä- ja keskustahotelleja, mökkejä kuin leirintäalueita ja vilkkaan tapahtumatarjonnan ohella pääsee kätevästi risteilemään sekä pyöräilemään, Rahman sanoo.

– On ollut ilo valmistella tapahtumaa innostuneessa yhteistyössä, mikä myös välittyy kaupungin tuottamalla hakuvideolla.

Lisätietoja:

Tuomo Sallinen, apulaiskaupunginjohtaja, Lappeenrannan kaupunki
Puh. 040 624 1422, tuomo.sallinen@lappeenranta.fi

Teemu Keskitalo, toimitusjohtaja, Lappeenrannan Ravirata Oy
puh. 040 152 4901, teemu.keskitalo@lappeenravit.fi