Suosikit

Lappeenrannassa on hiihtolomaviikon lopulla Museoperjantai ja Wolkoffin talomuseon paluu talvitauolta

JULKAISTU 2.3.2023, 11.30

Museot/IMG_1963.JPG

Lappeenrannan museoista Etelä-Karjalan museoon, Lappeenrannan taidemuseoon ja Ratsuväkimuseoon on vapaa sisäänpääsy Museoperjantaina 3. maaliskuuta 2023, klo 11–17. Vietämme Museoperjantai-päivää talvikuukausina aina kuun ensimmäisenä perjantaina Lappeenrannan linnoituksessa sijaitsevissa kolmessa museossamme. 

Neljäs museokohteemme, Wolkoffin talomuseo Lappeenrannan Kauppakadulla, avaa ovensa sydäntalven tauon jälkeen lauantaina 4. maaliskuuta, ja se on avoinna la–su klo 11–17. Opastukset museoon ovat klo 11, 12, 14 & 15.

Näyttelyissämme voit pysähtyä – vaikka Vertaisihmettelijän kanssa

Lappeenrannan taidemuseossa on esillä Pinnalla on syvyyksiä -näyttely, jonka osaksi, nykytaiteen rinnalle, on poimittu esineistöä myös Lappeenrannan museoiden kokoelmiin kuuluvasta Wiipuri-museon kokoelmasta: esillä on muun muassa kuva vuonna 1941 tuhoutuneen Viipurin rautatieaseman eräästä säilyneestä osasesta, lasisesta lattialaatasta – itse lasitiili on nähtävillä Etelä-Karjalan museossa Viipuri-kokonaisuudessa, osana Etelä-Karjalan tarina -näyttelyä.

Etelä-Karjalan museossa on auki myös sukupuolen ja tasa-arvon teemoja pohdiskeleva Esihistoriallisten asenteiden museo -näyttely. Ilmaisen sisäänpääsyn Museoperjantai-päivinä näyttelyissämme on lisäksi usein paikalla Lappeenrannan museoiden vapaaehtoisten joukkoon kuuluvia Vertaisihmettelijöitä, joiden kanssa kuka tahansa voi unohtua juttusille näyttelyvierailullaan matalalla kynnyksellä.

Vertaisihmettelijämme ovat Museoperjantaina 3. maaliskuuta paikalla Lappeenrannan taidemuseon ja Etelä-Karjalan museon näyttelyissä klo 14–16. 

”Mennää yhes museoon”

Lappeenrannan museot toimii yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Nyt Etelä-Karjalan hiihtolomaviikon Museoperjantaina museomme edustalla heiluvat myös MIELI Etelä-Karjalan mielenterveys ry:n viirit, kun Etelä-Karjalan museolla on kaikille avoin Yhes-kohtaamispaikka klo 14. 

Yhes-kohtaamispaikat ovat MIELI Etelä-Karjalan Mielenterveys ry:n järjestämiä kaikille avoimia ja maksuttomia tapaamispaikkoja. Maksuton Museoperjantai-päivä voi toimia paikkana kohdata.

Lisätiedot:

Petra Lukkari, museolehtori-tiedottaja,
puh. 040 5637 618
petra.p.lukkari@lappeenranta.fi