Suosikit

Lappeenrannan Sammontalon peruskiven muuraustilaisuutta voi seurata suorasta verkkolähetyksestä 1.11.2023 – peruskiveen talletetaan Sammonlahden koulun oppilastöitä

JULKAISTU 25.10.2023, 12.21

Havainnekuva Sammontalosta.

Lappeenrannan Sammonlahteen rakenteilla olevan Sammontalon peruskivi muurataan keskiviikkona 1.11.2023 klo 13.30. Kyseessä on kutsuvierastilaisuus, jota jokaisen on mahdollista seurata suoran verkkolähetyksen välityksellä.

Sammontalo on Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan mukaan alueellisesti merkittävä ja mittava hanke. Rakennukseen tulee tilat perusopetuksen vuosiluokille 1.–9., varhaiskasvatukselle ja esi- sekä valmistavalle opetukselle, kirjastolle, nuorisotoimelle, oppilashuollolle ja liikuntapalveluille.

– Sammontalo on yksi kaupunkimme palveluverkon peruskivistä, joka majakan tavoin kutsuu toimijoita luokseen näyttäen suuntaa tähän hetkeen ja tulevaisuuteen. Toivotammekin kaikki tervetulleiksi seuraamaan tilaisuutta verkkolähetyksen kautta.

Peruskiven muuraustilaisuuden avaussanat lausuu Lappeenrannan kaupungin elinvoima- ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi. Tilaisuudessa kuullaan myös kaupunginjohtaja Jarvan, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Koskenrannan, Sammonlahden koulun rehtori Vesa Raasumaan sekä Nervin arkkitehtuuri Oy:n arkkitehti Antti Soinin ja SRV Rakennus Oy:n yksikönjohtaja Kimmo Hyryn puheet.

Peruskiven muuraustilaisuuden ohjelmaan kuuluu myös peruskirjan lukeminen, josta vastaa tilaisuuden juontaja, Lappeenrannan Toimitilat Oy:n projektijohtaja Jukka Mielikäinen. Puheosuuksien jälkeen tilaisuudessa esitellään ensin peruskiveen upotettava lieriö ja sen sisään talletettavat esineet, minkä jälkeen on varsinaisen peruskiven muurauksen aika.

Ohjelmassa on myös rakennustyömaahan tutustumista sekä rakennuksen tietomallin siirtäminen todelliseen näkymään paikan päällä niin sanottujen virtuaalilasien avulla. 

Peruskiveen talletetaan merkkipäivän ajankohtaisia asioita ja Sammonlahden koulun oppilastöitä

Kaupunki järjesti ideakilpailun, jossa asukkailla oli mahdollisuus esittää omia ideoitaan peruskiveen talletettavista esineistä.

Yhden asukasidean pohjalta peruskiveen upotettavaan lieriöön talletetaankin Sammonlahden koulun kaksi oppilastyötä, joista toinen on keraaminen savikukko ja toinen teräksestä hitsattava pienikokoinen esine.

Peruskiveen asetettavaan lieriöön tallennetaan myös muurauspäivän sanomalehti, käytössä olevat metallirahat ja piirustuksia kohteesta.

Tilaisuuden ohjelma 1.11.2023

Klo 13.30 Tervehdyssanat, tilaisuuden juontaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n projektijohtaja Jukka Mielikäinen

Klo 13.35 Avaussanat, Pasi Leimi, Lappeenrannan kaupungin elinvoima- ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja

Klo 13.40 Lappeenrannan kaupungin tervehdys, Kimmo Jarva, Lappeenrannan kaupunginjohtaja

Klo 13.45 Tilaajan puheenvuoro, Sanna Koskenranta, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Klo 13.50 Käyttäjän puheenvuoro, Vesa Raasumaa, Sammonlahden koulun rehtori

Klo 13.55 Arkkitehdin puheenvuoro, Antti Soini, arkkitehti, Nervin arkkitehtuuri Oy

Klo 14 Pääurakoitsijan tervehdys, Kimmo Hyry, yksikönjohtaja, SRV

Klo 14.05 Peruskirjan lukeminen, Jukka Mielikäinen, projektijohtaja, Lappeenrannan Toimitilat Oy

Klo 14.10 Peruskiveen upotettavan lieriön esittely ja peruskiven muuraus

Klo 14.20 Juontajan päätössanat

Lisätietoja:

Katri Tolvanen, toimitilajohtaja, Lappeenrannan Toimitilat Oy
puh. 040 5743 630, katri.tolvanen@lappeenranta.fi

Pekka Talonpoika, rakennuttajapäällikkö, Lappeenrannan Toimitilat Oy
puh 0400 668 760, pekka.talonpoika@lappeenranta.fi

Jukka Mielikäinen, projektijohtaja, Lappeenrannan Toimitilat Oy
Puh. 0400 753 489, jukka.mielikainen@lappeenranta.fi