Suosikit

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024 hakee kulttuuritupsahduksia heinäkuusta syyskuun loppuun – haku aukeaa 1.5.

JULKAISTU 30.4.2024, 12.03

Ihmisiä seisomassa peräkkäin kädet ojossa muodostaen viuhkan.

Kulttuurin unelmavuoden aikana järjestetään kulttuuritoimijoille avoimia hakuja kulttuuritupsahdusten tuottamiseen. Kulttuuritupsahdukset ovat pääsymaksuttomia, kaikille avoimia esityksiä, osallistavia työpajoja sekä eri taiteenlajien toteutuksia. Etsimme nyt toteutuksia loppukesälle ja alkusyksylle eli ajalle 1.7.–30.9.2024.

Hakuaika on 1.5.2024–31.5.2024. Hakemuksen voi täyttää täällä: https://formbox.fi/e-form/fi/LPR/d279f29d50

– Saimme viime haussa runsaasti erinomaisia hakemuksia ja hakemusten pisteytystulokset olivat erittäin lähellä toisiaan. Hakemus kannattaa täyttää siis erityisen huolellisesti, vinkkaa Kulttuurin unelmavuoden hankekoordinaattori Tuulia Ahokas.

Hakea voivat kulttuurialan ammattilaiset: yksittäinen itsensä työllistävä taiteilija, yhdistykset, osuuskunnat ja yritykset. Toteutustapoja ei rajata eli niitä voivat olla esimerkiksi esiintymiset, osallistavat työpajat, tila- tai ympäristötaiteet. Hakijan pitää jo hakuvaiheessa sopia alustavasti toteutuksen paikasta.

Haku toteutetaan käänteisen kilpailutuksen kautta. Valituista toteutuksista maksetaan 1000 euron suuruinen palkkio.

Hakemuksia arvioitaessa kiinnitetään huomiota sisällön soveltuvuuteen, kiinnostavuuteen, toteutuksen edellytyksiin, olemassa oleviin toteuttajan referensseihin sekä ammattimaisuuteen. Lisäksi valintoja tehtäessä huomioidaan taiteen lajien ja kohderyhmien moninaisuus sekä toteutusten sijoittuminen eri puolille kaupunkia. Valinnan ehtoina ovat myös maksuttomuus kävijälle ja turvallisemman tilan periaatteiden noudattaminen.

Kulttuuritupsahduksen toteutus käytännössä

Kulttuuritupsahduksen on oltava kaikille avoin ja pääsymaksuton. Kulttuuritupsahduksissa noudatetaan Turvallisemman tilan periaatteita.

Kulttuuritupsahduksen toteuttajan on sitouduttava käyttämään Unelmavuoden logoa sekä EU:n osarahoittama -lipputunnusta kaikessa markkinoinnissa ja lisäämään kulttuuritupsahdus Etelä-karjalan tapahtumakalenteriin Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi -ajankohtaiskategorian alle. Markkinointimateriaalit on toteutettava myös englanniksi.

Kulttuuritupsahduksen jälkeen on tehtävä raportti, joka sisältää tapahtuman nimen, tapahtuman ajankohdan, tapahtumapaikan, toiminnan kuvauksen, osallistujamäärän sekä kulurakenteen. Palkkion maksu suoritetaan raportoinnin jälkeen.

Kulttuuritupsahduksesta korvaus on 1000 euroa sisältäen alv%, materiaalit ja toteuttajan palkkion, valmistelu- ja suunnittelutöineen sekä matka- ja muut mahdolliset sivukulut, mahdollisen tilavuokran ja tekniikkavuokran, markkinointikulut, tekijänoikeusmaksut sekä muut tuotannolliset kulut. Hinta on kokonaishinta ja se sisältää kaikki palvelun tuottamisesta aiheutuvat kustannukset.

Lisätietoja:

Tuulia Ahokas, Kulttuurin unelmavuoden hankekoordinaattori
Puh. 0408440252, tuulia.ahokas@lappeenranta.fi