Suosikit

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden Kulttuuritupsahdus-haku aukeaa ma 18.9. – millaista kulttuurisisältöä sinä tarjoaisit 1000 eurolla?

JULKAISTU 19.9.2023, 11.10

Ensimmäinen kulttuurin unelmavuoden Kulttuuritupsahdus-haku aukeaa maanantaina 18.9.2023 ja on auki kuukauden eli keskiviikkoon 18.10.2023 asti. Kysymys kuuluu: Millaista kulttuurisisältöä sinä tarjoaisit 1000 eurolla?

Kulttuuritupsahdukset ovat pääsymaksuttomia, kaikille avoimia esityksiä, osallistavia työpajoja sekä eri taiteenlajien toteutuksia. Haemme nyt Kulttuuritupsahduksia piristämään talvikautta ajalle 1.1.–31.3.2024.

Seitsemän tuhannen euron sisältöä osana talven ohjelmaa

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024 ostaa osaksi talven ohjelmistoa seitsemän 1000 euron kulttuurisisältöä eli kulttuuritupsahdusta.

– Hakijoina voivat olla luovan alan ammattimaiset toimijat: yksittäinen itsensä työllistävä taiteilija, yhdistykset, osuuskunnat ja yritykset, kertoo Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden hankekoordinaattori Nelly Hakkarainen.

Haku toteutetaan käänteisen kilpailutuksen kautta. Tekijän 1000 euron korvaus sisältää ALV:in, tuotanto- ja materiaalikustannukset, matkakulut, ja mahdolliset muut kulut. Raha maksetaan toteutuksen ja raportoinnin jälkeen.

Kulttuuritupsahduksissa vain mielikuvitus on rajana

Tupsahduksia voi toteuttaa missä päin kaupunkia tahansa. Toteutustapoja ei rajata, niitä voivat olla esimerkiksi esiintymiset, osallistavat työpajat, tila- tai ympäristötaiteet tai kulttuuriperintöä vaalivat tapahtumat.

– Tarkoituksena on mahdollistaa luovan alan toimijoiden ammatillista työskentelyä ja oman osaamisen esilletuomista sekä luoda matalan kynnyksen kulttuurikokemuksia, jotka innostavat ihmisiä kulttuurin sekä tapahtumien pariin. Tupsahduksen ohella voi markkinoida omaa tuotettaan tai palveluaan, kertoo Hakkarainen.

Kulttuurin unelmavuoden avajaisia vietetään la 27.1.2024 ja avajaishumu jatkuu viikolle 5 (ma 29.1.2024).

– Myös avajaisviikon ohjelmaan voi tarjota mukaan kulttuurisisältöjä osana tupsahdushakua, Hakkarainen kannustaa.

Maksuttomuus ehtona valinnalle – valinnoista ilmoitetaan marraskuussa

Tekijät valitaan hakemusten perusteella. Hakuaika on 18.9.2023–18.10.2023. Valinnoissa arvioidaan tasa-arvoisina osa-alueina sisällön soveltuvuutta, kiinnostavuutta, toteutuksen edellytyksiä, olemassa olevia referenssejä sekä toteuttajan ammattimaisuutta.

– Valinnan ehtona on sen maksuttomuus kävijälle/kokijalle. Tapahtumassa tulee huomioida yhdenvertaisuus ja noudattaa turvallisemman tilan periaatteita. Tupsahdus voi kuitenkin olla suunnattu jollekin tietylle kohderyhmälle esimerkiksi lapsille tai nuorille. Valinnoista ilmoitetaan hakijoille marraskuun aikana, sanoo Hakkarainen.

Toteuttajien vastuulla on hakemuksessa ilmaistun konseptin toteuttaminen kokonaisuudessaan, sisältäen tuotannolliset tehtävät, tekijänoikeuksista huolehtiminen ja tarvittavien materiaalien valmistelu viestintää ja markkinointia varten. Tapahtumailmoitukset tulee julkaista Etelä-Karjalan tapahtumakalenteriin ja osallistujamäärät tulee ilmoittaa raportin yhteydessä. Kulttuuritupsahdukset näkyvät Lappeenrannan kaupungin viestintäkanavilla. Valitut Kulttuuritupsahdusten toteuttajat saavat tarkemmat ohjeet.

Tervetuloa mukaan rakentamaan Lappeenrannan kulttuurin unelmavuotta kanssamme! Hae mukaan tästä.

Lisätiedot:

Nelly Hakkarainen
Hankekoordinaattori, kulttuurin unelmavuosi, Lappeenrannan kaupunki
puh. 040 844 0252, nelly.hakkarainen@lappeenranta.fi