Suosikit

Lappeenrannan Kesämäen koulun 5E-luokkalaiset voittivat vuoden parhaan Pikkuyrityksen palkinnon

JULKAISTU 30.4.2024, 10.09

Kolme Kesämäen koulun oppilasta.

Kesämäen koulu sai kunniaa Suomen suurimman nuorten yrittäjyyskilpailun Uskalla Yrittää -finaalissa, joka järjestettiin Helsingissä 24.–25.4.2024. Koulun 5E-luokkalaisten Lyydia Taipaleen, Maksim Groshevin ja Nuutti Hyyryläisen BuzzNest-pikkuyritys voitti vuoden parhaan Pikkuyrityksen palkinnon.

BuzzNest valmistaa ekologisia, käsintehtyjä hyönteishotelleja. Kilpailun tuomariston mukaan BuzzNestiltä löytyy intohimoa liikeideaansa kohtaan, pitkälle mietitty toteutus ja myös toimiva vastuunjako yritystoiminnan näkökulmasta.

− Liikeideamme syntyi, kun mietimme, mikä on luontoystävällistä ja missä voisi käyttää sellaisia tarvikkeita, joille ei ole enää käyttöä. Myös mummini mökillä oleva hyönteishotelli antoi ideaa, Lyydia Taipale kertoo.

− BuzzNestin liikeidea on kestävän kehityksen näkökulman mukainen, mikä on vahvasti linjattu Lappeenrannan kaupungin ja LUT-yliopiston UNIORI-toiminnassa, koululaisten luokanopettaja Christel Child jatkaa.

Vuoden parhaan Pikkuyrittäjän palkinto otettiin ylpeästi vastaan.

− Olemme iloisia ja ylpeitä itsestämme. Kova työ on kannattanut. Voitto oli myös helpotus, sillä jännitimme paljon lopputulosta, Maksim Groshev sanoo.

− Lapset ovat voitosta hyvin innoissaan, ja saatuaan tiedon voitosta he hyppivät riemuissaan lavalle. Opettajana olen ylpeä kaikista luokkani oppilaista ja heidän Pikkuyrityksistään, Child kertoo.

Childin mukaan palkintoa aiotaan juhlistaa koulussa.

− Lapsille on luvassa mukavia juttuja, mutta mitä − se on vielä yllätys toistaiseksi. Myös Etelä-Karjalan kauppakamari aikoo huomioida lapset.

Opettaja pitää Pikkuyrittäjät-kokonaisuutta yhtenä parhaimmista oppimismahdollisuuksista, sillä lapset pääsevät oppimaan siinä elämän kannalta tärkeitä taitoja. Lyydia Taipale, Maksim Groshev ja Nuutti Hyyryläinen ovat samaa mieltä.

− Yrittäjyyskilpailussa tärkeintä ei ollut raha, vaan motivoivinta oli tästä saatu kokemus.

Suomen suurimman nuorten yrittäjyyskilpailun finaaliin osallistui lähes 60 harjoitusyritystä ja yhteensä noin 200 nuorta peruskouluista ja 2. asteen oppilaitoksista eri puolilta Suomea. Tapahtuman järjesti Nuorten yrittäjyys ja talous NYT.

Lisätietoja:

Mikko Rautiainen, Kesämäen koulun Uniori-kehittäjäopettaja
Puh. 040 619 7335, mikko.rautiainen@edu.lappeenranta.fi