Suosikit

Lappeenrannan kaupunki on avannut keskustan ranta-alueiden kehittämiseen liittyvän verkkokyselyn

JULKAISTU 14.5.2024, 10.51

Lappeenrannan kaupunki on avannut kaikille lappeenrantalaisille ja kaupungissa vieraileville matkailijoille tarkoitetun verkkokyselyn, jonka avulla on mahdollisuus antaa kehittämisideoita kaupungin keskustan ranta-alueiden kehittämiseen. Verkkokyselyyn on mahdollista vastata tämän linkin kautta 16.6.2024 mennessä. 

Kaavasuunnittelija Niina Seppäläinen kertoo, että verkkokysely liittyy juuri käynnistyneen Meijän Rannat -kehittämissuunnitelman laatimiseen. 

- Lappeenrannan keskustan tuntumassa sijaitseva satama ja sitä ympäröivät rannat muodostavat upean kokonaisuuden. Haluamme, että se houkuttelee asukkaita ja kaupungissa vierailevia kulkemaan Pallonlahdelta aina kauniin satamamme kautta Kirkkoherranlahdelle eri vuodenaikoina. 

- Meijän Rannat täydentää muutama vuosi sitten valmistunutta Meijän Cityä, eli Lappeenrannan keskustan kehittämissuunnitelmaa. 

Kehittämissuunnitelman on tarkoitus valmistua vuoden loppuun mennessä ja sitä tullaan laatimaan yhdessä kaupungin eri toimialojen, asukkaiden, yritysten ja matkailijoiden kanssa. 

- Nyt julkaistavalla verkkokyselyllä kerätään tietoa siitä millaisia asioita käyttäjät arvostavat ja millaisia ideoita heillä on alueen kehittämiseksi. 

Suunnitelman on tarkoitus avata alueen kehittämiseen liittyviä näkökulmia pitkälle tulevaisuuteen. 

- Ensimmäisiä toimenpiteitä tullaan toteuttamaan jo vuoden 2025 kesällä, Seppäläinen kertoo. 

 

Lisätietoja 

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä. 040 653 0745, maarit.pimia@lappeenranta.fi 

Kaavasuunnittelija Elina Moisio, 040 649 5001, elina.moisio@lappeenranta.fi 

Kaavasuunnittelija Niina Seppäläinen, 040 668 4499, niina.seppalainen@lappeenranta.fi