Suosikit

Lappeenrannan kaupunginteatterin uudet näyttelijät on valittu

JULKAISTU 22.2.2023, 10.46

Lappeenrannan kaupunginteatterin uudet näyttelijät on valittu. Hakemuksia avoinna olleisiin paikkoihin tuli 74. Uusien näyttelijöiden sopimukset alkavat elokuusta 2023.  

Yksivuotisilla sopimuksilla (näytäntövuosi 2023–2024) Lappeenrannan kaupunginteatteriin on kiinnitetty teatteritaiteen maisteri Leena Nuora ja teatteritaiteen maisteri Aino Sirje. Nuora ja Sirje nähdään molemmat jo tämän kevään ohjelmistossa esityksissä Labyrintti, Vuoden perhe ja Kaukokaipuu-kevätkonsertti.  

Yksi+yksivuotisilla sopimuksilla (näytäntövuosi 2023–2024 ja optiovuosi 2024–2025) Lappeenrannan kaupunginteatteriin on kiinnitetty teatteritaiteen maisteri Hannu Kivioja ja näyttelijä-muusikko Jisook Syrjälä. 

Hannu Kivioja on maineikas ja palkittu näyttelijä. Kivioja tunnetaan monista elokuvista, tv-sarjoista ja muun muassa Q-teatterin, Ryhmäteatterin ja Kansallisteatterin esityksistä. Kivioja on ollut aiemmin kiinnitettynä näyttelijänä esimerkiksi Kouvolan ja Kuopion teattereissa. Hän on saanut myös useita palkintoja elokuvarooleistaan kuten Pohjoismaiden Amanda-palkinnon parhaasta miespääosasta elokuvassa Tuhlaajapoika v. 1993 (ohj. Veikko Aaltonen), GIHONin kansainvälisten elokuvajuhlien parhaan miespääosan palkinnon elokuvasta Tuhlaajapoika v. 1993 sekä Jussi-palkinnon pääosastaan elokuvassa Isä meidän v. 1994 (ohj. Veikko Aaltonen). 

Jisook Syrjälä on opiskellut musiikkiteatterin ammattilaiseksi Etelä-Koreassa. Syrjälä on asunut Suomessa kahdeksan vuotta, jonka aikana hän on opiskellut suomen kielen ja toiminut Tampereella musiikin opettajana sekä muusikkona. Syrjälän voi nähdä tällä hetkellä näyttämöllä menestysmusikaaleissa Come from Awayssa Tampereen Työväen Teatterissa ja Priscillassa Helsingin kaupunginteatterissa.  

– Saimme hienot näyttelijät täydentämään jo ennestäänkin monipuolista näyttelijäkaartia. Tällä kokoonpanolla on hyvä lähteä toteuttamaan tulevaa ohjelmistoa ja tekemään vahvaa ja vaikuttavaa teatteria nykyisille ja uusille katsojille, iloitsee Lappeenrannan kaupunginteatterin johtaja Helka-Maria Kinnunen

Uusien näyttelijöiden lisäksi Eppu Pastisen ja Noora Kosken sopimukset vakinaistetaan. Työlomalla ovat tulevana näytäntövuonna Turo Marttila ja Jarno Kolehmainen sekä osittaisella työlomalla Volter Putro

Lisätiedot:  

Teatterinjohtaja – Lappeenrannan kaupunginteatteri  
Helka-Maria Kinnunen  
puh. 040 559 2605    
helka-maria.kinnunen@lappeeranta.fi