Suosikit

Lappeenrannan kaupungin verkkosivusto uudistuu 31.1.2023 – myös Greenreality-sivusto on uudistettu

JULKAISTU 27.1.2023, 14.46

Lappeenrannan kaupungin verkkosivusto www.lappeenranta.fi uudistuu tiistaina 31.1.2023. Muutostyöstä johtuen verkkopalvelun näkyvyydessä saattaa esiintyä hetkellisiä häiriöitä julkaisupäivän aikana.

Vuodesta 2015 palvellut kaupungin nykyinen sivusto vaihtuu täysin uuteen sivustoon. Uusi lappeenranta.fi on jo osittain esillä ja käytössä osoitteessa beta.lappeenranta.fi.

Uuden sivuston peruspilareina toimivat viestintäpäällikkö Sami Soljansaaren mukaan aiempaa parempi hakumoottori, saavutettavuus, responsiivisuus eri laitetyypeille sekä suomi.fi-palvelutietovarannon sisältöjen hyödyntäminen.

– Sivustoa on rakennettu niin, että sitä voi sujuvasti käyttää niin tietokoneella kuin älypuhelimilla ja tableteillakin. Sivuston keskiössä on nykyistä parempi hakukone, joka hakee sisältöä myös rinnakkaissivustoilta, kuten visitlappeenranta.fi:stä ja lappeenrantaevents.fi:stä.

– Myös saavutettavuus on keskeisessä roolissa, jotta sivusto palvelisi tasapuolisesti myös sellaisia henkilöitä, joilla muuten olisi haasteita verkkopalvelujen käytössä.

Kaupungin uudelta verkkosivustolta tulee löytymään nykyistä sivustoa laajemmin tietoa myös englanniksi.

– Englanninkieliset osiot ovat vielä työn alla, ja niitä julkaistaan vaiheittain. Myös suomenkielinen puoli täydentyy vielä. Verkkosivustot harvemmin ovat koskaan täysin valmiita ja niitä tulee jatkuvasti kehittää eri tarpeet, vaatimukset ja käyttäjien palaute huomioiden.

– Otammekin mielellämme palautetta vastaan uudesta sivustostamme. Palautetta voi antaa esimerkiksi kaupungin palautepalvelun kautta, Soljansaari sanoo.

Kaupungin Greenreality-sivusto nykyaikaistettiin

Greenreality.fi-verkkosivusto, jossa kerrotaan Lappeenrannan kaupungin, asukkaiden ja alueen yritysten kestävän kehityksen teemoista, on myös juuri uudistunut. Sivusto on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2016, ja sitä on uudistettu ajoittain vuosien varrella.  

Kaupungin ympäristöjohtaja ja Greenreality-palveluiden johtaja Ilkka Räsänen kertoo, että sivuston uudistamisen taustalla ovat pitkälti samat asiat kuin lappeenranta.fi-sivustonkin osalta.

– Sivuston saavutettavuus ja sujuva käyttö eri laitteilla olivat tärkeitä tekijöitä myös tässä uudistuksessa. Halusimme lisäksi selkeyttää sivuston rakennetta ja tehdä sitä modernimmaksi.

Greenreality-sivusto on suunniteltu kohderyhmälähtöisesti eri kestävän kehityksen teemat huomioiden.

– Sivustolta löytyy tietoa kaupungin ilmastotoimista, ja siellä annetaan asukkaille sekä yrityksille muun muassa energianeuvontaa ja kiertotalouteen liittyviä vinkkejä. Lisäksi sivusto esittelee kestävän arjen tekoja, joita kodit ja yritykset ovat jo tehneet.

Omana kokonaisuutenaan sivustolla kerrotaan Etelä-Karjalassa yrityslähtöisesti toimivasta energia- ja ympäristöalan verkostosta Greenreality Networkistä, jonka jäsenet tarjoavat ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillintään.

Vaikka uusi greenreality.fi -sivusto on jo julkaistu, tehdään sen toimintaan vielä muokkauksia ja parannuksia lähiviikkojen aikana.

Lisätietoja:

Sami Soljansaari, viestintäpäällikkö
puh. 040 760 3082, sami.soljansaari@lappeenranta.fi

Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja ja Greenreality-palvelujen johtaja
puh. 0400 815 284, ilkka.rasanen@lappeenranta.fi