Suosikit

Joulutori lumoaa taas Lappeenrannan Kauppatorilla 2.–22.12.

JULKAISTU 21.11.2023, 13.11

Joulukuusi ja punaisia myyntimökkejä Lappeenrannan Kauppatorilla.

Lappeenrannan perinteikkään Joulutorin tutut punaiset mökit luovat jälleen joulutunnelmaa Kauppatorilla 2.–22.12.2023. Mökkien lisäksi juhlakauden lumoa Kauppatorille tuovat tänä vuonna torin keskiöön nouseva glögikahvila, jouluinen valo- ja värimaailma sekä Joulupukin paja.

Lappeenrannan kaupungin torivalvoja Marja Kultanen kertoo, että kolmatta kertaa Kauppatorilla järjestettävä Joulutori on saanut positiivisen vastaanoton.

– Yhteistyössä Kauppatorin yrittäjien ja Lappeenrannan toriyhdistyksen kanssa toteutettava Joulutori on jouluinen asukkaiden ja myyjien kohtaamispaikka, Kultanen iloitsee.

Jouluista ohjelmaa lähes joka päivä

Joulutorin avajaisia vietetään lauantaina 2.12. klo 10–14. Avajaisissa on tarjolla musiikkiesityksiä, Taidekoulu Estradin teatteriryhmän esityksiä, jouluisia yhteislauluja sekä tietenkin Joulupukki tonttujoukkoineen!

Jouluinen ohjelma jatkuu lähes päivittäin aina torin sulkeutumiseen perjantaihin 22.12. klo 14 asti. Kimpisen koulun musiikkiluokkien tonttukuorot saapuvat Joulutorille tarjoillen jouluista musiikkia arkipäivisin klo 12. Viikonloppuisin luvassa on Tiernapojat-esityksiä ja erikoisohjelmaa, kuten Kaakkois-Suomen eläinsuojeluyhdistys ry:n järjestämä Eläinten joulurauhan julistus -tapahtuma lauantaina 9.12. klo 12 sekä perinteinen SaiPan ja Lappeenrannan Energian joulupuuro-hyväntekeväisyystapahtuma sunnuntaina 10.12. klo 12.

– Kolmantena toriviikonloppuna 15.–17.12. koko Kauppatorin täyttää Kauppatorin Suuri Joulutoriviikonloppu, jossa on tarjolla lisää erityisohjelmaa sekä tangokuningas Jukka Hallikaisen esitys, kertoo Lappeenrannan kaupungin tapahtumatuottaja Karri Heino.

Koettavaa myös aukioloaikojen ulkopuolella

Joulutorin mökkien ja kahviloiden lisäksi tunnelmaa torille luodaan myös jouluisilla koristeilla sekä torin keskiöön pystytettävällä Joulupukin pajalla, josta Joulupukin lisäksi löytää tonttuja puuhissaan. Heino toteaakin, että tänä vuonna koko visuaaliseen ilmeeseen on panostettu aikaisempia vuosia enemmän.

– Joulutorin valo- ja värimaailmaa on viime vuosina kehuttu, ja tänä vuonna tuomme niihin vielä muutaman lisävahvistuksen. Joulupukin pajan ympärille rakennetaan myös jouluinen kokonaisuus valojen ja koristeiden avulla ja tavoitteena onkin, että nähtävää ja koettavaa on torilla myös aukioloaikojen ulkopuolella. Tämän lisäksi olemme yleisön palautteen avulla koristelleet punaisten myyntimökkien takaseinät jouluisilla suurilla taideteoksilla, selvittää Heino toivottaen kaikki tervetulleeksi Joulutorille.

Lappeenrannan Joulutori 2.–22.12.2023 Lappeenrannan Kauppatorilla on avoinna arkisin ti–pe klo 10–17 ja viikonloppuisin la–su klo 10–14. Itsenäisyyspäivänä keskiviikkona 6.12. Joulutori on suljettu.

Lisätiedot:

Torivalvoja Marja Kultanen
marja.kultanen@lappeenranta.fi
puh. 0400 658 291

Tapahtumatuottaja Karri Heino
karri.heino@lappeenranta.fi
puh. 040 637 1779