Suosikit

Lappeenrannan joukkoliikenteessä siirrytään mobiililippujen koneelliseen luentaan 1.1.2023 alkaen

JULKAISTU 27.12.2022, 11.58

Lappeenrannan joukkoliikenteessä siirrytään 1.1.2023 alkaen lippujen koneelliseen luentaan. Joukkoliikenteen asiakkaiden tulee siis jatkossa näyttää mobiililippua kortinlukijalle.

Joukkoliikennepäällikkö Terhi Kosken mukaan osassa busseista on erilliset matkakortinlukijat, jotka lukevat myös mobiililipuissa olevia QR-koodeja ja osassa autoista on niin sanotut pistoolilukijat, joilla kuljettaja lukee mobiililipun QR-koodin.

– Lippujen koneellinen luenta vähentää väärinkäytöksiä ja helpottaa kuljettajien työtä, mikä lyhentää pysäkkiaikoja ja tekee joukkoliikenteestä sujuvampaa.

Tammikuussa on luvassa toinenkin uudistus lippukäytäntöihin, sillä päivälippuja on mahdollista ostaa myös mobiiliapplikaatioilla.

– Ensimmäisenä mobiilivuorokausiliput tuo tarjolle PayIQ heti 1.1. alkaen PayiQ Tickets -applikaatiollaan. Sitä seuraa 3.–4.1. välisenä yönä Lappeenrannassa uutena mobiililippuoperaattorina aloittava Onnibus Bussilippukauppa-sovelluksellaan.

– Päivälippuja on edelleen mahdollista ostaa myös paikallisliikenteen busseista sekä Winkistä ja Joutsenon kirjastosta, Koski kertoo.

Lisätietoja:

Terhi Koski, joukkoliikennepäällikkö (tavoitettavissa 2.1. alkaen)
Puh. 040 651 5599, terhi.koski@lappeenranta.fi

Matleena Kujala, kestävän liikkumisen asiantuntija (tavoitettavissa 30.12. asti ja 9.1. alkaen)
Puh. 040 655 1850, matleena.kujala@lappeenranta.fi