Suosikit

Lappeenrannan ja Imatran välin seutuliikenteeseen aikataulumuutos

JULKAISTU 7.9.2023, 08.46

Linja-auton sisätilat.

Huom. Uutista päivitetty 19.9. Poistettu tieto ukrainalaisten ilmaisen joukkoliikennematkustamisen päättymisestä. Kaupunginhallituksen päätöksellä ukrainalaiset voivat matkustaa edelleen maksutta Lappeenrannan kaupungin joukkoliikenteessä.

Lappeenrannan ja Imatran välisen seutuliikenteen linjan 101 aikatauluun tulee muutoksia. Aikatauluja on tarkasteltu liikennöitsijän ja matkustajien palautteiden perusteella ja verrattu toteutuneisiin ajoaikoihin. Nykyisessä aikataulussa linja-autot tasaavat ajoaikoja Lappeenrannan keskustassa ja Imatralla keskusliikenneasemalla 10–15 minuuttia. Runsas, päivittäin ja lähdöittäin toistuva ajantasaus ei ole kuitenkaan kustannustehokasta.

Linjan 101 aikataulu muuttuu niin, että Imatra – Yliopiston välin ajoaika lyhentyy aamun lähdöillä 65 minuuttiin nykyisestä 70 minuutista ja iltapäivän ajoaika 55 minuuttiin nykyisestä 75 minuutista. Päätepysäkkien lähtöajat pysyvät samoina. Uudet aikataulut tulevat voimaan 1.10.2023. Ne päivitetään Lappeenrannan bussit -sovellukseen, kaupungin verkkosivuille sekä Jouko-reittioppaaseen. Aikataulumuutokset näkyvät tiedotteen liitekuvassa.

Lappeenrannan ja Imatran välinen joukkoliikenne siirtyi Lappeenrannan kaupungin vastuulle heinäkuun 2023 alussa, kun Kaakkois-Suomen ELY-keskus päätti lopettaa kaupunkien välisen liikennöinnin. Lyhyen varoitusajan vuoksi aikataulut ja reitit säilyivät silloin muutoksessa lähes ennallaan.

Lisätietoja:

Terhi Koski, joukkoliikennepäällikkö
Puh: 040 651 5599, terhi.koski@lappeenranta.fi

Linjan muutokset.