Suosikit

Kesätöihin kaupungille, kesätyöpaikkojen haku aukeaa keskiviikkona 1.2.

JULKAISTU 23.1.2023, 12.01

Lappeenrannan kaupunki työllistää jälleen tulevana kesänä kymmeniä nuoria erilaisiin työtehtäviin. Kesätöitä on tarjolla muun muassa kaupunkikehityksen, kulttuurin, liikunnan, nuorisotoimen, matkailun ja ympäristönhoidon tehtävissä.

Suuri osa kesätyöpaikoista aukeaa haettavaksi sähköisesti Kuntarekry-palvelun kautta 1.2. muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Kaupungin Kesätyöt-sivulla saa tarkempaa tietoa niin hakujen alkamisesta kuin hakuaikojen pituuksista, jotka vaihtelevat tehtäväkohtaisesti.

– Myös kesätöiden kesto vaihtelee tehtävittäin vajaan viikon kestävistä pitempiin jaksoihin, kertoo ohjaamonuorisotyöntekijä Nina Laine Lappeenrannan kaupungilta.

– Kesätyöpaikkojen ikärajat jakautuvat työtehtävien perusteella. Esimerkiksi liikuntapalveluista ja nuorisotoimesta löytyy tehtäviä eri-ikäisille koululaisille.

Tarjolla on myös ensisijaisesti alan opiskelijoille suunnattuja paikkoja muun muassa museoiden tehtävissä.

Apua hakuun Kesäksi duuniin -tapahtumassa ja Ohjaamosta

Kaupungin kesätöistä voi tulla kysymään lisätietoa Kesäksi duuniin -tapahtumassa perjantaina 27.1.2023 klo 12.00–16.00 kaupunginteatterin lämpiössä IsoKristiinassa Ohjaamon pisteeltä.

– Jos ei pääse tapahtumaan, niin Ohjaamossa käymällä tai soittamalla saa myös paikoista lisää tietoa, sanoo Laine.

– Ohjaamosta saa muutenkin apua kesätyönhakuun, siellä nimittäin käynnistyvät 1.2.2023 kesäduunikeskiviikot, jolloin voi tulla päivittämään CV:tä ja tekemään työhakemuksia, harjoittelemaan haastattelua ja saamaan kesätyönhakuun muitakin vinkkejä.

Ohjaamon aukioloaikoihin ja yhteydenottotapoihin voi tutustua Ohjaamon verkkosivulla.

Myös kesätyösetelit hakuun helmikuun alussa

Tutuksi tulleet kesätyösetelit tulevat myös jälleen hakuun 1.2. klo 8.00. Setelin arvo nousee 350 euroon ja nuoren vähimmäispalkka on oltava 500 € / 10 päivää / 60 h. Haku tapahtuu sähköisesti. Lisätietoja saa Ohjaamosta tai kesätyösetelisivulta Kesätyöseteli - Lappeenranta. Kesätyösetelistä löytyy lisätietoa erillisestä tiedotteesta.

Lisätietoja:

Ohjaamonuorisotyöntekijä Nina Laine,
puh. 040 504 1946, nina.laine@lappeenranta.fi.

Työllisyyskoordinaattori Salla Peltonen
puh. 040 652 8687, salla.peltonen@lappeenranta.fi