Suosikit

Kaatuneitten muistopäivää vietetään Lappeenrannassa 19.5. kaikille avoimissa tilaisuuksissa eri puolilla kaupunkia

JULKAISTU 13.5.2024, 13.25

Lippukulkue.

Kaatuneitten muistopäivää vietetään jälleen myös Lappeenrannassa. Vuodesta 1940 alkaen vietettyä liputuspäivää vietetään vuosittain toukokuun kolmantena sunnuntaina. Päivä on omistettu kaikille Suomen alueilla ja suomalaisia koskettaneissa sodissa sekä muissa taisteluluonteisissa tehtävissä kaatuneille, teloitetuille ja vankileireillä kuolleille.

Tänä vuonna Kaatuneitten muistopäivää vietetään sunnuntaina 19.5. Lappeenrannan keskustassa, Joutsenossa, Ylämaalla ja Nuijamaalla järjestettävissä kaikille avoimissa tilaisuuksissa.

Seppeleenlaskutilaisuus Lappeenrannan sankarihautausmaalla ja kahvitilaisuus kaupungintalolla

Lappeenrannan keskustassa muistopäivä aloitetaan klo 10 messulla Lappeen Marian kirkossa, kirkkoupseerina toimii kapteeni Janne Nordman Maasotakoulusta. Messun jälkeen tehdään kunniakäynti ja seppeleenlaskutilaisuus talvi- ja jatkosodan sankarivainajien muistomerkillä Lappeenrannan sankarihautausmaalla.

Kunniakäynnin jälkeen seppelpartiot käyvät laskemassa seppeleet Äiti Karjala -patsaalle, vapaussodan sankarivainajien muistomerkille sekä vakaumuksensa puolesta vuonna 1918 kaatuneitten muistomerkille Lappeenrannan Vanhalle hautausmaalle.

Yleisökahvitus järjestetään kaupungintalolla klo 11.30–12.30 200 ensimmäiselle.

Jumalanpalveluksia, seppeleenlaskuja ja kunniakäyntejä myös muualla Lappeenrannassa

Joutsenossa muistopäivä alkaa messulla Joutsenon kirkossa klo 10. Messua seuraa kunniakäynnit ja seppeleenlaskutilaisuudet kaikilla sotiemme muistomerkeillä Joutsenossa. Kunniakäyntien jälkeen Joutsenon seurakuntakeskuksessa tarjoillaan kirkkokahvit.

Myös Nuijamaalla on messu klo 13, ja se järjestetään Nuijamaan kirkossa. Messun jälkeen tehdään kunniakäynti ja seppeleenlasku Nuijamaan sankarihautausmaan päämuistomerkillä. Kirkkokahvit tarjoillaan Nuijamaan seurakuntatalolla Seppeleenlaskutilaisuuden jälkeen.

Ylämaan kirkossa järjestetään messu klo 10, ja sen jälkeen ovat vuorossa kunniakäynti ja seppeleenlasku Ylämaan sankarihautausmaan päämuistomerkillä. Kirkkokahvit järjestetään Ylämaan kirkon seurakuntasalissa.

Päivän tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Pukukoodi on tumma puku ja kunniamerkit.

Lisätietoja:

Inkeri Järvisalo, toimistosihteeri
Puh. 040 544 8745, inkeri.jarvisalo@lappeenranta.fi

Meri-Ellen Pystynen, tapahtumatuottaja
Puh. 040 687 7462, meri-ellen.pystynen@lappeenranta.fi