Suosikit

Joutsenon Keskuspuiston rakentaminen alkaa viikolla 42

JULKAISTU 13.10.2023, 09.13

Lappeenrannan kaupunki aloittaa Joutsenon Lintukankaalle sijoittuvan niin kutsutun Keskuspuiston rakentamisen viikolla 42. Valmistelevia töitä on aloiteltu jo kuluvalla viikolla 41. Rakentamisaika on syksyllä 2023 noin kolme viikkoa, jonka jälkeen rakentaminen jää talvitauolle. Puiston toteutustöitä jatketaan keväällä 2024. 

Joutsenon Lintukankaan Keskuskadun pohjoispuolelle sijoittuva niin kutsuttu Keskuspuisto on osa Leijona- ja Veteraanipuistoa. Puiston alueelle on laadittu vuoden 2023 aikana perusparannussuunnitelma, jossa on pyritty huomioimaan asukkaiden toiveita, kertoo Lappeenrannan kaupunginpuutarhuri Laura Ratilainen.

− Suunnitelman mukaisesti puistoon tullaan toteuttamaan tulevien vuosien aikana pensas- ja perennaistutusalueita, uusia puuistutuksia sekä oleskeluun ja istuskeluun tarkoitettuja alueita. Puistoon on suunniteltu myös valaistus, joka pyritään toteuttamaan vuoden 2024 aikana.

Rakentaminen koskee Veteraanipuiston rakennettua puistoaluetta, jossa on kivituhkapintaiset puistoraitit, pergolarakenteita, hortensioita ja alppiruusuja sekä mäntyvaltaisia metsäsaarekkeita. Puistoon sijoittuu myös veteraanien muistomerkki, joka säilyy paikallaan.

Rakentaminen alkaa rakennetun puiston itäosasta. Puistoon toteutetaan tämän syksyn aikana muun muassa puistoraitteja ja istutusalueita. Rakentaminen ei koske taajamametsäalueita.

Puiston itäosa rajataan rakentamisen ajaksi työmaa-alueeksi, eikä siellä saa liikkua.

Lisätietoja:

Laura Ratilainen, kaupunginpuutarhuri
Puh. 040 653 0935
laura.ratilainen@lappeenranta.fi

Joutsenon keskuskentän kartta.