Suosikit

Europarlamenttien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 9.6. – äänensä voi antaa klo 9–20 välillä

JULKAISTU 4.6.2024, 12.08

Henkilö laittamassa leimattua lappua kirjekuoreen.

Europarlamenttivaalien 2024 varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 9.6. Lappeenranta on jaettu vaaleissa 20 äänestysalueeseen, joista kussakin voi äänestää vaalipäivänä klo 9–20. Europarlamenttivaalien varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikat ovat Lappeenrannassa samat kuin vuoden 2024 presidentinvaaleissakin.

Toisin kuin ennakkoäänestyksessä, vaalipäivän äänestyksessä äänestäjä saa äänestää vain sillä äänestysalueella ja siinä paikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin hänen kohdalleen. Vaalipäivän äänestyspaikka mainitaan äänioikeutetun kirjepostitse tai Suomi.fi-viesteihin saamassa äänioikeusilmoituksessa.

Äänestyspaikalle tulee ottaa mukaan poliisin myöntämä henkilökortti tai passi taikka ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja. Jos äänestäjällä ei ole tällaista asiakirjaa, hän voi hakea lähimmältä poliisilaitokselta äänestämistä varten annettavaa maksutonta väliaikaista henkilökorttia. Sitä hakiessasi tarvitsee kaksi enintään kuusi kuukautta vanhaa passikuvaa.

Lisätietoja vaaleista, äänestyspaikoista ja niiden esteettömyydestä ja muista käytännöistä löytyy kaupungin vaaliaiheiselta verkkosivulta.

Lisätietoja:

Raija Tokkola, toimistopalvelupäällikkö, keskusvaalilautakunnan sihteeri
puh. 040 669 2725, raija.tokkola@lappeenranta.fi