Suosikit

Etelä-Karjala palkkaa korkeakouluharjoittelijoita kesälle 2024 jäätävän hyvällä kampanjalla

JULKAISTU 1.12.2023, 10.00

Mainoskuva, jossa kolme nuorta ja taustalla Lappeenrannan satamatori. Tekstinä lukee Jäätävän hyvä. Etelä-Karjalassa työllistyt.

Etelä-Karjalan kaupungit ja kunnat etsivät korkeakouluharjoittelijoita kesälle 2024 yhteisellä Jäätävän hyvä -kampanjalla. Nimellä viitataan siihen, että Etelä-Karjala on hieno paikka, jonne kannattaa jäädä kerran tultuaan – esimerkiksi työharjoitteluun. Hakijoita toivotaan laajalti eri yliopistoista ja korkeakouluista.

Kampanja ja samalla harjoittelupaikkojen haku ovat käynnissä aina tammikuun 2024 loppuun saakka. Harjoittelupaikkoja on jo haettavana, ja niitä tulee hakuun lisää kampanjan aikana. Harjoittelupaikkoja haetaan varsinaisesti Kuntarekry-palvelussa, jossa on tarkemmat tiedot harjoittelupaikoista ja hakuajoista, jotka ovat tehtäväkohtaisia.

Kampanja ohjaa tutustumaan harjoittelupaikkoihin kotiin.ekarjala.fi-sivuston kautta, johon on koottu ohjausta laajalti myös muihin avoimiin työpaikkoihin, kuten Etelä-Karjalan hyvinvointialueen tarjoamiin työmahdollisuuksiin. Hyvinvointialueen harjoittelukäytännöistä on lisätietoa hyvinvointialueen verkkosivustolla.

Etelä-Karjalan kaupungit ja kunnat ovat aiemminkin hakeneet erilaisilla kampanjoilla harjoittelijoita korkeakouluista niin omalta alueelta kuin muualtakin Suomesta, mutta tänä vuonna päätettiin yhteiskampanjasta, jolla tavoitellaan enemmän näkyvyyttä.

– Toivomme paljon hakemuksia. Nämä harjoittelijapaikat ovat olleet suosittuja, ja parhaimmillaan harjoittelu luonnollisesti tukee opintoja, sanoo Lappeenrannan kaupungin työllisyyskoordinaattori Salla Peltonen.

Kaikki Lappeenrannan harjoittelupaikat on julkaistu, ja haettavissa on monen alan työtehtäviä. Myös ensimmäiset Imatran kaupungin korkeakouluharjoittelijoiden paikat ovat jo haettavana.

– Paikkoja voi tulla talven aikana vielä lisää, eli Kuntarekry kannattaa ottaa seurantaan, Imatran kaupungin henkilöstöpäällikkö Terhi Karttunen vinkkaa.

Harjoittelu on tärkeä mahdollisuus niin opiskelijoille kuin työnantajillekin

Lappeenrannan vs. kaupunginjohtaja Tuomo Sallinen näkee paljon hyviä puolia siinä, että nuoria eri puolilta Suomea saadaan alueelle harjoitteluun.  

– Tietenkin jo pelkästään se, että nuorille tarjotaan harjoittelupaikkoja, on tärkeää.

– Harjoittelu on loistava tilaisuus niin kunnille kuin nuorillekin: me saamme uutta ajattelua ja korkeakouluissa jaettavaa osaamista, ja nuoret puolestaan keräävät tarpeellista työkokemusta. Lisäksi pitää muistaa, että tämä on meille myös hieno houkuttelumarkkinoinnin paikka.  

Sallinen kertoo, että alueen kunnissa ja hyvinvointialueella on monia tehtäviä, joissa nuoret voivat olla avuksi. Hän painottaa, että ohjaamiseen ja perehdyttämiseen on panostettava riittävästi, sillä vain siten työstä jää hyvä kokemus ja organisaatio saa parhaan tuloksen. Harjoittelu on mainio tapa parantaa kuntasektorin mainetta mielenkiintoisten työtehtävien tarjoajana.

– Pitää nimittäin muistaa se, että tässä samalla etsimme ihan lähitulevaisuuden osaajia. Monet kunta-alan työntekijät ovat eläköitymässä ja uusia tekijöitä tarvitaan.

Lisätietoja:

Salla Peltonen, työllisyyskoordinaattori, Lappeenrannan kaupunki
Puh. 040 652 8687, salla.peltonen@lappeenranta.fi