Etusivu PalvelutYmpäristöTerveydensuojelu
Palvelut
Valitse taso

Terveydensuojelu

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi edistää ja valvoo terveydensuojelua toiminta-alueellaan siten, että asukkaille turvataan terveellinen elinympäristö. Valvontaa suoritetaan sekä suunnitelmallisilla valvontakäynneillä että kuntalaisten yhteydenottojen perusteella.

Terveydensuojeluviranomaisella on keskeinen rooli kaikkea suunnittelua ja päätöksentekoa koskevassa terveyshaittojen arvioinnissa. Terveydensuojelu pyrkii olemaan mukana hankkeiden ja suunnitelmien edistyessä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Terveydensuojelussa valvotaan säännöllisesti valvontasuunnitelman mukaisesti

• kouluja ja oppilaitoksia
• päiväkoteja ja kerhotiloja
• talousvettä toimittavia laitoksia
• kauneushoitoloita, tatuointiliikkeitä, solariumliikkeitä 
• kuntosaleja, liikuntatiloja
• majoitusliikkeitä
• yleisiä saunoja, uimahalleja, uimarantoja, kylpylöitä
• jatkuvaa hoitoa antavia sosiaalihuollon toimintayksiköitä ja vastaanottokeskuksia

Kaivo.jpg Lsalan uimahalli (1).jpg

Sammonlahden uimaranta.jpg kuntosali2.jpg

 

Edellä mainituista toiminnoista toiminnanharjoittaja tekee ilmoituksen Lappeenrannan seudun ympäristötoimeen viimeistään 30 vrk ennen toiminnan aloittamista. Toiminnanharjoittajan vaihtumisesta ja toiminnan olennaisesta muuttamisesta tulee myös tehdä ilmoitus. Lappeenrannan seudun ympäristötoimi antaa ilmoituksen tekijälle todistuksen ilmoituksen vastaanottamisesta, käsittelee ilmoituksen ja tekee tarvittaessa tarkastuksen. Ilmoituksen käsittelystä peritään ympäristöterveydenhuollon taksan mukainen maksu. Toiminnanharjoittajan vaihtumista koskevan ilmoituksen käsittely on maksuton. Toiminnan lopettamisesta tai keskeyttämisestä tulee ilmoittaa. Ilmoituksen voi tehdä vapaamuotoisesti esimerkiksi sähköpostitse.

Talousvettä toimittavan laitoksen, jolla on omaa veden tuotantoa tai käsittelyä, on haettava kunnan terveydensuojeluviranomaisen hyväksyminen viimeistään 3 kk ennen toiminnan aloittamista. Toiminnan hyväksymistä on haettava myös, jos vedenottoa tai vedenkäsittelyä laajennetaan tai muutetaan olennaisesti. Jos talousvettä toimittavalla laitoksella ei ole omaa vedentuotantoa tai käsittelyä, tulee hakemuksen sijaan tehdä ilmoitus kunnan terveydensuojeluviranomaiselle. Ilmoitus tulee tehdä myös siinä tapauksessa, että vettä otetaan vedenkäyttäjien omilla laitteilla vähintään 50 henkilön tarpeisiin ns. kimppakaivosta tai talousvettä käytetään osana julkista tai kaupallista toimintaa.