Palvelut
Valitse taso

Myllymäenkadun kiertoliittymät ”Nuotio”, ”Possuliittymä” ja ”Hyrrä”


Myllymäenkadun risteyksistä korvattiin kolme toisiaan lähellä olevaa risteystä kiertoliittymillä. Näiden kiertoliittymien keskustoista päätettiin tehdä toisistaan täysin poikkeavat, jotta ensikertalaisenkin autoilijan olisi liittymät helppo erottaa.

1. Alaniitynkatu ”Nuotio”

Nuotio.jpg

Kiertoliittymässä on käytetty saneerauskohteiden graniittipaasikiviä ja leikitelty vartetuilla kuusen erikoismuodoilla koivujen lisäksi. Kuusten latvaosa on purppurakuusi ja perusrungon alaosa hamemainen surukuusi. Kiertoliittymän pintaa peittää maanpeitekasvina lila kangasajuruoho. Palava nuotio on ollut tämän liittymän aihe.


2. Hanhijärvenkatu ”Possuliittymä”

Possuliittymä.jpg

Possuliittymän pääosassa on aitauksesta kurkkiva possupariskuta. Possut ovat valinneet neljästä veräjästä maaseudulle johtavan portin ja haikailevat kaupungin vilskeestä maaseudun rauhaan. Lähitienoolla on ollut aikanaan teurastamo. Liittymää peittää keskellä rohtokatajat ja reunoilla paljakkapaju ja lamohietakirsikka.

Liittymä on saanut paljon ihailua osakseen, erityisesti lapsiperheiltä. Tuntematon ”hoitaja” on puvustanut poikapossun kravatilla ja tyttöpossun huivilla. Jouluna liittymään tuodaan joulukuusi, vappuna possuilla on päässään valkolakit ja juhannuksena tytöllä on seppele. On myös käynyt niin, että possut ovat löytyneet aitauksesta kyljelleen kellahtaneena.


3. Hiessillankatu ”Hyrrä”

Hyrrä.jpg

Kiertoliittymän keskellä komeilee kaupungin liikuntatoimelta jäänyt vanha graniittinen kenttäjyrä.
Keskustan noppakiveyksen muoto kielii liikkeestä. Maanpeitteenä on energisen keltaisena kukkiva rönsyansikka. Liittymän aihe on hyrrän energia ja liike. Liittymästä pääsee mm Myllymäen alakoululle.