Etusivu PalvelutYmpäristöJätehuolto ja kierrätys
Valitse taso

Ravattilan_ekopiste 600x.gif

Jätehuolto ja kierrätys

Lappeenrannassa jätteenkuljetus on toiminut 1.3.2012 alkaen kunnan järjestämänä jätteenkuljetuksena, jossa kunta on kilpailuttanut ja valinnut asukkaiden puolesta jätteenkuljetusliikkeen. Etelä-Karjalan jäteyhtiö, jossa Lappeenranta on mukana, on 11 kunnan muodostama alueellinen jäteyhtiö, joka vastaan jätteen kuljetuksesta, käsittelystä ja loppusijoituksesta sekä kunnan vastuulla olevien hyötyjätteiden ja vaarallisen jätteen keräilystä.

Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n ylläpitämillä miehitetyillä jäteasemilla otetaan vastaan vaarallisia jätteitä sekä hyötyjätteitä. Jätteiden lajittelusta yleisesti sekä vaarallisen jätteen, hyötyjätteiden ja muiden jätteiden vastaanottopaikoista ja keräystempauksista (puutarhajäte, vaarallinen jäte, romumetalli) kerrotaan Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n sivuilla .

Ekopisteiden (mm. hyötyjätteet) ja vaarallisten jätteiden vastaanottopaikkoja voi etsiä erillisestä karttapohjaisesta nettipalvelusta (Kierrätys.info). Kirjoittamalla esim. kunnan nimen paikannuslaatikkoon pääsee tarkastelemaan alueella olevia vastaanottopisteitä. Kuntakohtaiset vastaanottopisteet ja aukioloajat löytyvät myös Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n sivulta.

Vuonna 2016 alkaneen muovijätteen keräilyn lajitteluohjeet löytyvät Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n sivustolta tästä linkistä. Myös muovin keräyspisteet löytyvät Kierrätys.info-sivustolta. Rinkiin.fi-sivustolta löytyy Suomen Pakkauskierrätyksen eli tuottajayhteisön oma ekopisteverkosto, mutta Kierrätys.info -palveluun on koottu kaikki ekopisteet (em. mukaan lukien) sekä muut jätteiden vastaanottopisteet.

Kierrätysinfo.jpg

Jätehuollon järjestämiseen liittyvät viranomaistehtävät hoitaa koko Etelä-Karjalan alueella Etelä-Karjalan jätehuoltoviranomainen Imatran kaupungin alaisuudessa. Viranomaistehtäviin kuuluvat mm. jätehuoltomääräysten määrittely, jätetaksan hyväksyminen sekä jätehuollon poikkeusjärjestelyt (tyhjennysten harvennukset, yhteiset jäteastiat, maksumuutokset). Jätehuoltoviranomaisen yhteystiedot löytyvät vasemmalta alasivulta.

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi valvoo Lappeenrannan seudun ympäristölautakunnan alaisena jätehuollon toteutumista ja ympäristön roskaantumista Lappeenrannassa, Taipalsaarella, Savitaipaleella ja Lemillä.