Valitse taso

Resurssiviisas Lappeenranta

Lappeenranta on yksi neljästä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran käynnistämän Kohti resurssiviisautta -hankkeen edelläkävijäkaupungeista. Tarkoituksena on etsiä ja kehittää tapoja, joilla Lappeenrannasta tehdään jätteetön ja hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Keskeisiä osia resurssiviisaassa kiertotaloudessa ovat kaupunkilaisten hyvinvointi, energiatehokkuuden parantaminen sekä paikallistalouden koheneminen.

Kevään 2015 aikana resurssiviisautta pohdittiin viidessä työryhmässä: Energian tuotanto- ja kulutus, liikkuminen ja yhdyskuntarakenne, kulutus ja materiaalikierrot, ruoantuotanto- ja kulutus ja veden käyttö ja luonnonvedet. Työryhmien tulosten perusteella Lappeenrannalle tehtiin tiekartta resurssiviisauteen.pdf. Työryhmissä oli mukana kaupunkiorganisaation ja kaupunkikonsernin edustajia sekä edustajia yrityksistä ja yhteisöistä.

Työryhmien tuloksia esiteltiin 2.6.2015 Jyväskylässä pidetyssä Kaupunkeihin uutta voimaa resurssiviisaudesta  seminaarissa.

Lappeenrannan kaupunki on liittynyt osaksi "Finnish Sustainable Municipalities" FISU verkostoon. Verkostossa on mukana edelläkävijäkaupunkeja Suomesta.

 

Ravattilan_ekopiste 600x.gif