Valitse taso

Löytöeläimet

Eläinsuojelulaki velvoittaa kunnat järjestämään löytökoirien ja –kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seuraeläinten tilapäisen hoidon. Talteen otettua eläintä säilytetään vähintään 15 päivän ajan. Mikäli koirasi tai kissasi on kadonnut, kysy löytöeläinhoitolasta ja ilmoita sinne kadonneen eläimen tiedot (ks. alla).
Kuntien alueelta tavattujen ja kiinniotettujen löytöeläinten hoidosta vastaa:

Lappeenrannan, Joutsenon ja Ylämaan kaupungiosien alueella sekä Lemin, Luumäen, Taipalsaaren ja Savitaipaleen alueilla:

Koiran kuono (1).jpg

Tassutarha

Salmentie 306, 54820 Kotimäki

puh. 050 320 3324 (klo 8-20)
terhi@tassutarha.net

http://tassutarha.net/sivu/


Luonnonvaraiset eläimet

Normaaliin luonnon kiertokulkuun ja eläinten kantojen säätelyyn kuuluu mm. luonnonvaraisten eläinten sairaudet ja petojen aiheuttamat loukkaantumiset. Tähän ei kannata ihmisten yleensä liikaa puuttua. Pahoin vahingoittunutta eläintä voidaan auttaa lopettamalla sen kärsimykset. Hätätapauksessa lopettamisen voi tällöin tehdä jokainen, joka osaa sen tehdä niin ettei eläimelle aiheudu tarpeetonta kärsimystä. Apua eläimen lopettamiseen voi pyytää myös paikalliselta metsästysseuralta, poliisilta tai kunnaneläinlääkäriltä. Harkinnan mukaan voi olla kuitenkin mielekästä hoitaa myös luonnonvaraista loukkaantunutta eläintä, mm. mikäli kyseessä on uhanalainen laji. Tällöin hoitoa voidaan hakea mm. lintutaloista tai eläintarhoista.

Luonnonvaraisten eläinten joukkosairastumisista, kuten esimerkiksi isosta joukosta sairaita lintuja, on syytä ilmoittaa kunnaneläinlääkärille tai valvontaeläinlääkärille.

Luonnosta yksin löydetyt eläinten poikaset, myös lentokyvyttömät linnunpoikaset, ovat lähes aina emojensa hoidossa ja saavat ravintoa ihmisen lähdettyä pois. Älä ota poikasta hoitoosi hyvässä tarkoituksessa mutta puutteellisin tiedoin!