Valitse taso
6. retki - Ihmeellinen Imatra

KOKOPÄIVÄRETKI - PERUUNTUNUT

RETKI 6 Ihmeellinen Imatra Kuva Imatran kaupunki.jpg
Imatran alueelle suuntautuvalla koko päivän retkellä tutustutaan oppaan johdolla Imatran nähtävyyksiin ja niin historian kuin nykypäivänkin mielenkiintoisiin kohteisiin.

Retkellä tutustutaan kuuluun jugendlinnaan Imatran Valtionhotelliin ja Kruununpuistoon sekä Imatrankosken jylhään uomaan. Päivän aikana sivutaan sotahistoriaa Marsalkka Mannerheimin jalanjäljillä, ihastellaan entisaikojen loisteliasta kartanokulttuuria Vuoksen liepeillä, sekä käydään valtakunnan rajalla ja Alvar Aallon suunnittelemalla Kolmen Ristin Kirkolla.

Retkireitti ulottuu Rauhasta, Ukonniemessä ja Lammassaaressa Saimaan rantoja myötäillen, Ritikanrannan ja Niskalammen asuinalueiden kautta aina Rautionkylään ja Immolaan saakka. Imatran arkkitehtuuri ja matkailuhistoria nousevat esille pitkin matkaa. Kurvaillaanpa matkan varrella moottoripyöräilijöiden tapaan pitkin Imatran ajo -tapahtuman katurataakin ja kuullaan Wanhan aseman vaiheista.

Suurin osa matkasta taittuu mukavasti linja-auton kyydissä, mutta muutamiin kohteisiin tutustumme sään salliessa kävellen ja retkellä on myös kohteita, joissa käymme sisällä. (Kuva Imatran kaupunki)

• Lähtöaika ja -paikka: La 11.8. klo 9.00, Kaivokatu 4 (karttanumero 13)
• Kesto: 7 tuntia
• Hinta: 50 € sisältää kuljetuksen, opastuksen, lounaan ja kahvin. Retken aikana on myös kävelyä sään salliessa.

Lisätietoa retken kohteista:

* Imatran valtionhotelli

* Kruununpuisto

* Imatrankoski

* Kolmen Ristin kirkko Imatra

* Imatran ajot