Palvelut
Valitse taso

Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut 1.-6.1.201618. Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen voittajat olivat naisten sarjassa sopraano Suvi Väyrynen ja miesten sarjassa baritoni Kristian Lindroos. Naisten sarjassa myönnettiin jaettu toinen palkinto, ja sen saivat mezzosopraanot Erica Back ja Anu Ontronen. Miesten sarjassa toinen palkinto myönnettiin bassobaritoni Jussi Juolalle.
Kolmannen palkinnon miesten sarjassa sai baritoni Joonas Asikainen.

Palkinnonsaajat 2016

Lappeenrannan 18. valtakunnalliset laulukilpailut päättyivät 6.1.2016 Lappeenrannassa.
Laulukilpailun orkesterifinaali käytiin Lappeenranta-salissa, jossa Lappeenrannan kaupunginorkesteria johti kapellimestari Tibor Bogányi.

Laulukilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi oopperalaulaja Raimo Sirkiä ja jäseninä oopperalaulajat Soile Isokoski, Tuija Knihtilä, Matti Salminen, pianotaiteilija Ilmo Ranta ja kapellimestari Ville Matvejeff.

Lappeenrannan kaupungin palkinnot sekä naisten että miesten sarjassa ovat 10 000, 7000 ja 5000€.

Erikoispalkintojen saajat:
Jyväskylä Sinfonian solistikiinnityspalkinto: Suvi Väyrynen
Riihimäen kesäkonserttien lied-konserttipalkinto: Anu Ontronen
Yleisradion kantanauhoitus – palkinto: Jussi Juola
Lappeenrannan konserttiyhdistyksen 1000€: Samuli Taskinen
OP Etelä-Karjala 1000€: Johanna Isokoski
Pålle Björklundin 1000€: Jarno Lehtola
Suni Oy:n 1000€: Tomi Punkeri

Tuomariston puheenjohtaja Raimo Sirkiä luonnehti kilpailua erittäin onnistuneeksi ja tasoa ilahduttavan hyväksi. Lisäksi ilahduttavaa oli, että miesääniä löytyy leveällä rintamalla. Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä tärkeimmistä valtakunnallisista musiikkikilpailuistamme. Vuosien saatossa kilpailussa menestyneet laulajat ovat näyttäneet lahjakkuutensa ja kehityskykynsä nousten aina kansainvälisille areenoille vieden sanomaa suomalaisesta kulttuurista ja musiikista ympäri maailmaa. Nyt käydyssä kilpailussa lauloi 30 laulajaa, 17 naislaulajaa ja 13 mieslaulajaa, jotka valittiin 68 laulajan joukosta viime lokakuussa ennakkokilpailussa. Finaalissa esiintyi yhdeksän laulajaa, 5 miestä ja 4 naista.