BG.jpg

 

Lappeenrannan Balettigaalan 2018 ohjelmisto täydentyi Viron, Korean ja Portugalin tähtitanssijoilla sekä Suomen ja Italian huippulupauksilla

 

 Introdans3 Malasangre.jpg
Introdans Malasangre 
 
 Chapeau©IntrodansHansGerritsen (1).jpg
 Chapeau©IntodansHansGerritsen

 

Elokuun 24. ja 25. päivinä järjestettävän Lappeenrannan Balettigaalan ohjelmisto on nyt valmis. Klassisista ja hiukan moderneimmista aineksista muodostuva kokonaisuus täydentyi Viron, Korean ja Portugalin tähtitanssijoilla sekä Suomen ja Italian huippulupauksilla.

Lappeenrannan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä ihastuttavan Balettigaalan päävieraana nähdään hollantilainen Introdans. Balettigaalan taiteellisen johtajan Juhani Teräsvuoren mukaan legendaarisen Hans van Manenin hykerryttävä duetto Black Cake -koreografiasta on täynnä hilpeän dramaattista juhlatunnelmaa.

– Koreografimestari Jiří Kylián ”nostaa hattua” ja omistaa teoksen Chapeau Hollannin kuningattarelle ja hollantilaiselle tanssitaiteelle. Teoksessa nähdäänkin noin kaksikymmentä täydellistä kopiota kuningatar Beatrixin hattukokoelmasta. Musiikkina kuullaan muun muassa Princeä. Chapeau nähdään nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa.

– Nuoremman polven koreografivelhoja edustaa espanjalainen Cayetano Soto. Toisessa Introdansin kokonaisuudessa, Malasangressa, näyttämön täyttävätkin kiihkeästi sykkivät latinalaisrytmit.

Balettigaalaan saadaan vieraita lähinaapurista, kun Viron kansallisbaletin hurmaava Alena Shkatula ja hänen partnerinsa, Brnon baletin ensitanssija Ivan Popov saapuvat esittämään klassisen baletin rakastettuja kaksintansseja.

– Shkatula ja Popov lumoavat Joutsenlammen 2. näytöksen herkässä Adagiossa ja Pähkinänsärkijän Grand Pas de Deux -numerossa. Tähän numeroon meidät johdattavat Lappeenrannan tanssiopiston oppilaat kukkaisvalssilla, Teräsvuori kertoo.

Klassisen baletin loistoa jatkavat Korean Universal-baletin tähdet Hyang-gee Hong ja Konstantin Novoselov. He esittävät Don Quijote -baletin vaativan 3. näytöksen Grand Pas de Deux'n  ja hurmaavan kuutamo-dueton korealaiseen kansantaruun perustuvasta baletista Shim Chung.

Balettigaalaan saapuvat Portugalin kansallisbaletin tähtitanssijat Filipa de Castro ja Carlos Pinillos herättelevät modernia latinalaissykettä flamenco-numerossaan.

– Hiukan toisenlaisiin moderneihin rytmeihin meidät vie parivaljakon esittämä Maurice Causey’n teos Clap! Clap!. Filipa ja Carlos ovat tuttuja jo aiemmilta vuosilta. He ovat karismaattisia ja valovoimaisia esiintyjiä, jotka kiertävät jatkuvasti gaalanäytöksissä ympäri maailmaa.

Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä nähdään myös kotimaista osaamista, kun huippulupaus Kira Hilli esittää variaation Alberto Alonson Carmen Suite -koreografiasta. Juhani Teräsvuoren mukaan Hilli on matkalla kohti menestystä.

– Monet maineikkaat balettiryhmät ovat osoittaneet kiinnostusta nuorta superlahjakasta tanssijaa kohtaan. Hän on juuri valmistumassa Münchenin Balettiakatemiasta ja on saanut jo kiinnityksen ensi kaudeksi Hollannin kansallisbalettiin.

Balettigaalan ansiosta Lappeenrannassa nähdään elokuussa myös yksi Italian nuorista lupauksista, kun Veronan balettikilpailun tuleva voittaja saapuu Balettigaalaan. Kilpailun voittaja valitaan vapun jälkeen.

Esitykset nähdään Lappeenrannan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä perjantaina 24.8.2018 klo 19 ja lauantaina 25.8.2018 klo 14 ja klo 19. Lappeenrannan kaupunginteatteri sijaitsee kaupungin keskustassa, Kauppakeskus IsoKristiinan kolmannessa kerroksessa (Kaivokatu 5).

Lappeenrannan Balettigaalan järjestää NordicDance Makers yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa. Balettigaalan 2018 pääyhteistyökumppanit ovat Etelä-Saimaa ja Cytomed Oy.

Lappeenrannan Balettigaalan 2018 lipunmyynti

Liput alk. 77,50 €, ryhmät alk. 75,50 € (vähintään 15 henkilöä). Hinnat sis. palvelumaksun.

OP Etelä-Karjalan omistajajäsenelle lipun hinta 70 € (liput myynnissä Winkissä).

Balettigaalaan varatut liput tulee lunastaa kaksi viikkoa varauksesta.

ASIAKASPALVELUKESKUS WINKKI
Villimiehenkatu 1 (kaupungintalo, 1. krs)
Puh. 05 616 2220
Sähköposti: winkki@lappeenranta.fi
Ma–pe klo 9–17,
kesällä 4.–29.6. klo 9–16, 2.–27.7. klo 9–15 ja 30.7.–10.8. klo 9–16 

LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI
Kaivokatu 5 (Kauppakeskus IsoKristiina, 3. krs)
Puh. 05 616 2290
Sähköposti: teatteri@lappeenranta.fi
Lipunmyynti teatterilla 2 h ennen esitystä.

LIPPUPISTE
Lappeenrannan Balettigaalan liput voi ostaa Lippupisteen myyntipisteistä, lippu.fi -verkkokaupasta, puhelinpalvelusta sekä R-kioskeilta Lippupisteen hinnaston ja toimitusehtojen mukaisesti.

www.lippu.fi

Lippupisteen valtakunnallinen puhelinpalvelu
puh. 0600 900 900, puhelun hinta 1,98 € /min + pvm
avoinna joka päivä klo 7–22

Lippupisteen myyntipisteet Lappeenrannassa
K-Citymarket Lappeenranta, Toikansuontie 4.
Kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone, Kristiinankatu 20.


Lisätietoja:

NordicDance Makers Oy:
Taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori, puh. 0400 417 795
jute941@gmail.com

Tuottaja Irma Salomaa-Teräsvuori, puh. 050 594 1859
irma.salomaa@nordicdance.com

Lappeenrannan kaupunki:
Viestintäjohtaja, II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh. 040 724 8776
alina.kujansivu@lappeenranta.fi