balettigaala_lpr_2017_low.jpg  


Lappeenrannan Balettigaalan ohjelma täydentyi nuorilla tähdillä ja maailmankuuluilla esityksillä

 

Ohad Naharin decadance - soubor Baletu ND 2 - Foto Pavel Hejný.jpgRakkautta, elämää ja kuolemaa käsittelevän Lappeenrannan Balettigaalan ohjelmisto on täydentynyt. Balettimaailman nuoret, kansainväliset tähdet saapuvat ilahduttamaan yleisöä. Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä päästään nauttimaan myös palkituista, maailmankuuluista esityksistä. 

Balettigaalan yleisölle on luvassa klassisen baletin virtuoosimaisia huippuhetkiä, kun Englannin kansallisbaletin nuoret tähdet, hurmaava Katja Khaniukova ja sensaatio Cesar Corrales sykähdyttävät huikealla Le Corsairen Grand pas de deux  -ohjelmanumerollaan. 


Dredenin Semper-oopperan nuoret balettitähdet, palkittu István Simon  ja Svetlana Gileva, puolestaan tarjoilevat yleisölle runollisen dueton lisäksi näyttävän Satanellan Grand pas de deux’n, jota myös Venetsian karnevaaliksi kutsutaan. 


Lappeenrantaan saapuu myös Veronan Balettikilpailun modernin sarjan voittaja Sofia Cappelli, joka esittää Balettigaalassa kilpailukoreografiansa Poison. Esiintyminen ison yleisön edessä ja kovassa seurassa on taatusti mahtava kokemus nuorelle italialaiselle tanssijalle. 

Elämää ja kuolemaa käsitellään maailmankuulun koreografin Robert Northin teoksen Death and The Maiden  (Tyttö ja Kuolema) loppukohtauksessa. Death and The Maiden on yksi Northin koskettavimmista teoksista. Balettigaalassa nähdään teoksen riipaiseva loppukohtaus.

Northin luotsaama Krefeld/Mönchengladbach -balettiryhmä vie myös suoraan Apache-tanssin pyörteisiin riemukkaalla  Danse Apache  -esityksellään. Luvassa on aikakautensa suosikkitanssia moderniin pakettiin sovitettuna. Pariisilaisiin tunnelmiin ja 1900-luvun vaihteeseen yleisön kuljettavat Victoria Hay  ja Alessandro Borghesani sekä Offenbachin musiikki. 

Satavuotiasta Suomeakin muistetaan, kun Ballet Finlandin taiteellinen johtaja Ville Valkonen esittää Sami Saikkosen  vaikuttavan koreografian, Kullervo – hullun tanssi. Suomen Kansallisbaletin johtaja  Kenneth Greve  sen sijaan joutui perumaan esityksensä aikataulukiireiden vuoksi. 


Balettigaalassa päästään nauttimaan myös supersuositun Radiohead-yhtyeen musiikkiin perustuvasta, ympäri maailmaa esitetystä hittiteoksesta Radio and Juliet. Ensi-iltansa vuonna 2005 Mariborin baletissa Sloveniassa saanut teos on romanialaisen Edward Clugin käsialaa. Clug oli tänä vuonna ehdolla baletin Oscariksi kutsutun Benois de la Danse -palkinnon saajaksi. 

Radio and Juliet on omanlaisensa ja nykyaikaan sijoittuva versio Shakespearen suuresta rakkaustarinasta Romeo ja Julia. Lappeenrantaan kohtauksia teoksesta tulee esittämään Romanian kansallisbaletti neljän tähtitanssijansa voimin. Ryhmän taiteellinen johtaja Renato Zanella  johti aiemmin Wienin valtionbalettia. Hänen mukaansatempaavat Straussin valsseihin sovitetut koreografiansa ovat tuttuja suurelle yleisölle televisiossa esitetystä perinteikkäästä uudenvuoden konsertista.


Lappeenrannassa nähdään lisäksi Balettigaalaa varten räätälöity Ohad Naharinin koreografia Deca Dance, joka esittelee koreografin hittiteosten parhaimpia paloja. Naharin on palkittu, legendaarinen israelilainen koreografi, jonka teokset ovat valloittaneet maailman. Balettigaalassa hänen luomustaan tulkitsee 20 tanssijan ryhmä Tšekin kansallisbaletista.


Kahdeksatta kertaa järjestettävän Balettigaalan kolmen näytöksen estradina on Lappeenrannan kaupunginteatterin suuri näyttämö perjantaina 25.8.2017 klo 19 ja lauantaina 26.8.2017 klo 14 ja 19. Liput ovat myynnissä ja niitä voi ostaa asiakaspalvelukeskus Winkistä sekä Lippupisteen myyntipisteistä, lippu.fi -verkkokaupasta, puhelinpalvelusta sekä R-kioskeilta. Balettigaalan järjestää NordicDance Makers yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa. 

 

Lisätietoja

NordicDance Makers Oy:
Taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori, puh. 0400 417 795
jute941@gmail.com

Tuottaja Irma Salomaa-Teräsvuori, puh. 050 594 1859
irma.salomaa@nordicdance.com

Lappeenrannan kaupunki:
Viestintäjohtaja, II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh. 040 724 8776
alina.kujansivu@lappeenranta.fi

Lappeenrannan Balettigaalan 2017 lipunmyynti

ASIAKASPALVELUKESKUS WINKKI
Villimiehenkatu 1 (kaupungintalo, 1. krs)
Puh. 05 616 2220
Sähköposti: winkki@lappeenranta.fi
Avoinna ma–ke, pe klo 8–16 ja to 8–17

LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI
Kaivokatu 5 (Kauppakeskus IsoKristiina, 3. krs)
Puh. 05 616 2290
Sähköposti: teatteri@lappeenranta.fi
Avoinna ti–pe klo 12–16 sekä kaikkina esityspäivinä klo 12–esityksen alkuun asti

LIPPUPISTE
Lappeenrannan Balettigaalan liput voi ostaa Lippupisteen myyntipisteistä, lippu.fi -verkkokaupasta, puhelinpalvelusta sekä R-kioskeilta Lippupisteen hinnaston ja toimitusehtojen mukaisesti.

www.lippu.fi

Lippupisteen valtakunnallinen puhelinpalvelu
puh. 0600 900 900, puhelun hinta 1,98 € /min + pvm
avoinna joka päivä klo 7–22

Lippupisteen myyntipisteet Lappeenrannassa:
K-Citymarket Lappeenranta, Toikansuontie 4.
Kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone, Kristiinankatu 20.