Valitse taso

 

tonttimarkkinat.jpg

Toteuta unelmasi Lappeenrannassa, rakenna omakotitalo kaupunkiin keskelle luontoa

Omakotitalotontteja löytyy runsaasti eri puolilta Lappeenrantaa, näillä sivuilla esitellään kohteita ja kuinka saat oman tontinhaku prosessin käyntiin ja onnistuneen lopputuloksen paikallisten ammattilaisten avulla. Tarjolla olevat omakoti-, rivitalo- ja kerrostalotontit löytyvät kätevästi kaupungin Vapaat tontit -karttapalvelun kautta. Palvelussa voi selata vapaita tontteja kaupunginosittain tai klikkailemalla karttaa.

Rakentamiskelpoisia tai seuraavana vuonna rakentamiskelpoisiksi tulevia pientalotontteja luovutetaan vuosittain kuulutettavalla hakumenettelyllä. Ensimmäisen hakuajan jälkeen tontteja luovutetaan ns. jatkuvalla hakumenettelyllä, vuokratontteja viikoittain ja tarjoustontteja kalenterikuukausittain kaupungingeodeetin päätöksellä.

Lappeenrannan kaupunki on laatinut oppaan pientalorakentamisesta kiinnostuneille, siihen on hyödyllistä tutustua jo tontin hankintavaiheessa. Pientalorakentamisen opas on tarkoitettu Lappeenrannan kaupungissa toimiville pientalojen rakennuttajille, suunnittelijoille sekä työnjohtajille. Ohjeeseen on koottu pientalojen suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvää tietoa, jota voidaan soveltaa myös pientalojen korjaamishankkeissa.

Tontteja on tarjolla mm. seuraavilla alueilla

Joutseno

Joutsenon historia ulottuu aina vuoteen 1639 saakka. Vuonna 2009 Lappeenrantaan liittynyt kaupunki koostuu useista eri alueista ja kylistä, joita kaikkia sitoo vahva yhteys ympäröivään luontoon sekä alueen vahvaan ja perinteikkääseen historiaan.
Joutsenon alueelta löytyy mm. monipuolisia liikuntamahdollisuuksia, museoita, kirkko, palveluita, Joutsenon opisto, kouluja ja Myllymäen laskettelukeskus. Joutsenossa tontteja on Pöyhiänniemessä, Kesolassa, Putkinotkossa ja Pulpilla. 

Kourula, Ukkopuisto

Ukkopuisto sijaitsee 2 km päässä Lappeenrannan keskustasta länteen ja noin 3,5 km päässä LUT-yliopiston kampukselta. Alueelta on kävelymatka Huhtiniemeen Saimaan rannalle, jossa sijaitsevat yleiset venepaikat, uimaranta ja matonpesupaikka. Ulkoilumaastot ja valaistut hiihtoladut lähtevät aivan tonttien läheisyydestä. Lähipalvelut on sijoitettu Kourulan aluekeskukseen, jossa sijaitsevat lähikauppa, leipomo, kioski, päiväkoti ja alakoulu. Paikallisliikenteen bussilinjat keskustan ja länsialueiden välillä kulkevat alueet yhdistävää Helsingintietä pitkin. Tonttien luovutus alkaa vuoden 2021 keväällä.

Korvenkylä

Imatran kaupungin naapurissa sijaitseva Korvenkylä on viihtyisä osa Joutsenoa ja Lappeenrantaa. Korvenkylän alueella sijaitsee myös Rauhan kylpylä, jonka tarjoamat monipuoliset palvelut mahdollistavat elämästä ja sen iloista nauttimisen. Lähellä sijaitseva Saimaa antaa mahdollisuuden antautua luonnon monimuotoiselle kauneudelle.

Myllymäki

1800-luvun Juvakassa sijainneen tuulimyllyn mukaan nimetty Myllymäki on pientalovaltaista asuinaluetta. Kauppakeskittymän läheisyydessä sijaitseva Myllymäen asuinalue koostuu suurelta osin 1900-luvun alkupuolen asuintaloista.

Myllymäen alueella sijaitsee koulu, päiväkoti, hyvät viheralueet ja ulkoilureittejä. Sen lisäksi alueelta löytyy laadukas Frisbeegolf-rata.

Repokangas

Repokiven asuinalueen länsipuolella on uudella luonnonläheisellä Repokankaan alueella tarjolla jatkuvassa haussa reilun kokoisia omakotitalo- ja rivitalotontteja, joita ympäröi harjuluonto.  Alueella on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet.  Kaupungin lähipalveluita ovat Korvenkylän koulu ja päiväkoti, kirjasto ja neuvola noin kilometrin päässä.  Julkiset liikenneyhteydet vievät sekä Lappeenrantaan että Imatralle.

Lähistöllä sijaitseva Holiday Club Saimaa tarjoaa monipuoliset sisäliikunta- sekä muut vapaa-ajan-viettopalvelut.  

Ruoholampi

Lappeenrannan uusimpiin kaupunginosiin lukeutuva Ruoholampi on saanut nimensä alueella sijaitsevan lammen mukaan. Alueen rakennuskanta on suurelta osin 2000-luvun omakotitaloja sekä rivitaloja. Ruoho-lammella on myös vielä rakentamatonta asuinaluetta.

Ruoholammella sijaitsevat päiväkoti, Ruoholampi, Lappeen koulu, vanhoja bunkkerirakennelmia sekä Salpalinjan eri kohteita.

Rutola

Historialtaan värikäs Rutola on rakennettu 1800-luvun alussa tukinuittoväylän varteen sahakyläksi. Rutolan alueella on lisäksi Rutolan luolasto, jota on käytetty armeijan asevarastona. Alueella on muun muassa 1950-1970-lukujen pientalokantaa.
Alueelta löydät Rutolan luolaston, Vanhan sahan kivijalkoja, vanhan kyläkoulun ja melonta- ja metsäreittejä. Lisäksi alueella toimii vapaapalokunta.

Voisalmi

Salpalinjan halkomassa Voisalmessa sijaitsee panssari-vaunuesteitä sekä useita erilaisia bunkkerirakennelmia. Suurin osa alueen rakennuksista on 1970-80-luvuilta. Alueella on monipuoliset palvelut sekä useita virkistysmahdollisuuksia. Alueella sijaitsee koulu, päiväkoti, hyviä palveluita, urheilukenttä ja uimaranta, Salpalinjan kohteita sekä erilaisia kuntoilureittejä.

 

Hyödyllisiä linkkejä omakotitalonrakentajille

Vapaat tontit -karttapalvelu

Asuntotonttien luovutusperiaatteet

Pientalorakentamisen opas

Uuden asukkaan opas

Koulut ja päiväkodit

Kulttuuri- ja liikuntapalvelut

Lappeenrannan paikallisliikenne

Maankäyttö- ja rakentaminen