Etusivu PalvelutRakentaminen ja maankäyttöKaavoitusYleiskaavoitusHorisontti - Lappeenrannan teemayleiskaava
Valitse taso

Horisontti - seminaarissa pääset vaikuttamaan teemayleiskaavan valmisteluun

Horisontti -seminaari järjestetään Kulttuuritila Nuijamiehessä keskiviikkona 7.11. klo 17-20.30. Lappeenrannan kaupunkisuunnittelun järjestämä seminaari ja sen yhteydessä järjestettävä ympäristötori aloittavat Lappeenrannan vihreän teemayleiskaavan valmistelun. Tapahtumassa kuulet monipuolisesti puhetta luonnosta ja ympäristöstä, sen merkityksestä osana elämää ja kaupunkisuunnittelua. Horisontti -seminaari toimii myös asukastilaisuutena, jossa kaupunkilaisten on mahdollista vaikuttaa tulevaan teemayleiskaavaan ja sen valmisteluun erilaisten työpajojen kautta.

Seminaari klo 17-20.20

Aikataulut voivat vielä muuttua, seuraa tilannetta!

Paikka: Kulttuuritila Nuijamiehen elokuvasali

17.00 Tervetuloa

Kimmo Jarva, kaupunginjohtaja

Kimmo Tiilikaisen videotervehdys

Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja

17.20 Kimmo Ohtonen.

Kimmo on dokumentaristi ja kirjailija, joka tuli tunnetuksi uituaan Saimaalla 140 kilometrin matkan saimaannorpan hyväksi, http://kimmoohtonen.fi

18.05 Pekka Hämäläinen. 

Pekka on Lappeenrannassa vahvasti juuriaan pitävä, Lohjalla asuva kirjailija, kouluttaja ja terapeutti, http://www.pekkahamalainen.com

Tauko

19.00 Samuli Laita. 

Samuli työskentelee Sitrassa ja hänen erityisalueenaan on kiertotalous, https://www.sitra.fi/ihmiset/samuli-laita

19.40 Mari Ariluoma

Mari on maisema-arkkitehti ja tohtorikoulutettava Aalto yliopistossa, erityisalanaan ekosysteemipalvelut, https://people.aalto.fi

Työpajat ja asukastilaisuudet

Vihreän teemayleiskaavan työpaja

Kaupunkisuunnittelu järjestää Nuijamiehen aulassa työpajan, jossa asukkaat saavat kertoa omia kokemuksiaan ja näkemyksiään kestävästä liikkumisesta, hyvinvoivasta kaupungista ja vihreästä teknologiasta. Tuloksia hyödynnetään teemayleiskaavan suunnittelussa ja valmistelussa. Tilaisuuden lopuksi myös ympäristötorin muilta toimijoilta saadut palautteet kootaan yhteen.

Ympäristötoimen asukastilaisuus

Ympäristötoimi järjestää Nuijamiehen aulassa osana ympäristötoria asukastilaisuuden teemalla "Suuria aurinkovoimaloita Lappeenrantaan". Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen pohjustaa asukastilaisuutta omalla puheenvuorollaan yhtenä seminaarin puhujista.

Tule paikalle kuulemaan Ilkan puhe, ja siirry sen jälkeen asukastilaisuuteen aulan puolelle!

 

 

Lasten HorisonttiSuursaimaalaiset (002).jpg

Kulttuuritila Nuijamiehen elokuvasali

16.15 Veera Vesipisara

Lapsilla on mahdollisuus tutustua Kulttuuritila Nuijamiehessä pienoisnukketeatteriin, jossa Veera Vesipisara seikkailee Pien-Saimaalla

17.00 Lapsille on tarjolla puuhapiste ja pelipöytä koko ympäristötorin aukioloajan.

Ympäristötori klo 17-19.30

Paikka: Nuijamiehen aulakahvila

Nuijamiehen aula muuttuu ympäristötoriksi, jossa paikalliset yhdistykset, järjestöt ja kaupungin eri toimijat esittelevät omaa toimintaansa. Voit esimerkiksi Suomen Luonnonsuojeluliiton ja Nykymarttojen osallistaviin toimintapisteisiin, lainata ympäristöaiheisia kirjoja kirjaston pisteeltä, tutustua vanhoista kirjoista tehtyihin käsitöihin ja ostaa itsellesi luettavaksi tai askarteltavaksi poistettuja kirjoja.

Lisäksi paikalla on mahdollisuus tehdä joulukortteja ja muuta pientä paperiaskartelua kierrätysaiheisista materiaaleista.

Tietoa Horisontti - teemayleiskaavasta

Lappeenrannan kaupunki valmistelee uutta vihreää teemayleiskaavaa, Horisonttia. Kaavan tarkoituksena on tuoda ympäristön kannalta positiiviset ratkaisut osaksi kaupungin jokapäiväistä elämää. Kaavan tarkoituksena on tutkia yleiskaavatasolla esimerkiksi kaupungin viheralueverkostoa sekä yritystoiminnan ja liikenteen näkökulmasta niitä ratkaisuja, joilla pyrimme luomaan muun muassa hiilineutraalin, resurssiviisaan ja jätteettömän tulevaisuuden.

Kaupunki on siirtymässä valtuustokausittain päivittyvään yleiskaavaan, joka käsittelee kulloinkin ajankohtaisia teemoja kaupungin alueella. Horisontti -kaava on näistä neljän vuoden välein laadittavista teemayleiskaavoista ensimmäinen, ja se täydentää voimassaolevia yleiskaavoja.


Yhteystiedot

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, 040 653 0745

Yleiskaava-arkkitehti Marjo Saukkonen, 040 6530 822

Kaavoitusinsinööri Annamari Kauhanen, 040 575 5590

Seminaareihin ja työpajoihin liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä

Vuorovaikutussuunnittelija Mikko Holm, 040 663 7753