Etusivu PalvelutPäätöksenteko ja talousVammaisneuvostoMyökin asutaan täällä - vammaisjärjestöjen tapahtuma 16.6.2020
Valitse taso
Myökin asutaan täällä! - vammaisjärjestöjen tapahtuma 16.6.2020

Vammaisneuvosto siirtää Satamatorin tapahtuman kesälle 2021

Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvosto siirtää Lappeenrannan Satamatorin 16.6.2020 tapahtuma ”Myökin asutaan täällä!” – kesälle 2021, valitsevan korona-tilanteen takia.

Perusteluina työvaliokunta toteaa nykyisen isojen tapahtumien järjestämiskiellon 31.5.2020 saakka sekä Korona -tilanteen epävarmuuden ja vaikean ennustettavuuden vuoksi. Tapahtuma siirretään suoraan vuodella eteenpäin, kesän alkuun 2021, koska useat asiat siirtyvät nyt vallitsevan tilanteen takia loppukesään ja syksyyn, työt kasautuvat jo ilman ison tapahtuman järjestämistä. Kun toteutetaan tämä iso tapahtuma, on hyvä saada kaikki resurssit sen toteuttamiseen.


Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvosto järjestää Lappeenrannan Satamatorilla tiistaina 16.6.2020 klo 13 - 18 "Myökin asutaan täällä" -tapahtuman

Vammaisneuvosto kutsuu kaikkia Lappeenrannan ja sen lähialueen vammaisjärjestöjä ja niiden kansallisia vammaisliittoja mukaan tapahtumaan!

Tapahtumassa kaikki halukkaat vammaisjärjestöt voivat esitellä oman yhdistyksensä toimintaa Satamatorilla varatuilla paikoilla. Kaupunki tarjoaa paikan ilmaiseksi, järjestön on itse huolehdittava muusta.

Sitova ilmoittautuminen tapahtumaan viimeistään 30.4.2020
sähköpostilla osoitteeseen: pia.pulliainen@lappeenranta.fi

Satamatorilla järjestetään myös asiapitoista ja viihteellistä ohjelmaa. Etsimme myös esiintyjiä tapahtumaamme, joten kiitollisena otetaan vastaan vihjeitä etenkin vammaisista esiintyjistä.

Edellisen kerran Lappeenrannan Satamatorilla järjestettiin vammaisjärjestöjen yhteinen tapahtuma vuonna 2003. On siis jo aika kutsua jälleen Lappeenrannassa ja lähialueilla toimivat vammaisjärjestöt ja niiden kansallisten liitot yhteen ja olla näkyvästi esillä.

YK:n yleissopimuksen koskien vammaisten henkilöiden oikeuksia, yksi keskeinen sisältö on:

"YK:n yleissopimus vammaisten henkilöiden oikeuksista on myös tärkeä muutoksen väline. Sen kautta asenteet ja lähestymistavat vammaisia henkilöitä kohtaan muuttuvat. Tämä on olennainen askel muutoksen tiellä kohti uutta käsitystä vammaisuudesta ja vammaisten henkilöiden asemasta. Perinteisesti vammaiset henkilöt ovat olleet hyväntekeväisyyden ja lääketieteellisen hoidon kohteita. Sopimuksessa vahvistetaan näkemystä siitä, että vammaiset henkilöt ovat oikeuksien haltijoita, ja he voivat vaatia oikeuksiaan sekä tehdä omaa elämäänsä koskevia päätöksiä vapaasti. He ovat ympäröivän yhteiskuntansa aktiivisia jäseniä."