Valitse taso

Nuorisovaltuusto

Lappeenrannan nuorisovaltuustoon on valittu kouluvaaleilla 38 valtuutettua. Valtuutetut ovat iältään 13-19-vuotiaita Lappeenrannan asukkaita. Nykyisen nuorisovaltuuston toimikausi on 2018-2019.

Nuorisovaltuusto voi päättää esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestämisestä ja se voi tehdä ehdotuksia sekä antaa palautetta kaupungille. Valtuuston pääasiallinen tehtävä on saada nuorten ääni kuulumaan kaupungin päätöksenteossa.

Nuorisovaltuuston edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus eri lautakunnissa, jos niissä siten erikseen päätetään. Valtuustolla on oma budjetti, joka turvaa valtuuston itsenäisen toiminnan. Se kattaa syntyvät kustannukset, kuten erilaiset matkat (kokoukset, koulutukset), puhelut jne.

Lappeenrannassa nuorisovaltuuston asiat kulkevat nuorisotoimen kautta, jossa yhteys- ja tukihenkilönä toimivat nuoriso-ohjaaja Sami Kolehmainen ja digi- ja osallisuustyöntekijä Sami Taponen.

Yhteystiedot:

Lappeenrannan nuorisovaltuusto
Anni Swanin katu 7
53100 Lappeenranta

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Tiia Lohi, puh. 040 846 0360, tiia.lohi25@gmail.com


isopitkäpakki520.jpg

Nuorisovaltuuston kokoukset


Nuorisovaltuusto kokoontuu toimintakaudellaan n. kerran kuukaudessa Nuoriso- ja monitoimikeskuksessa tai nuorisovaltuuston päättämässä paikassa. Paikan tai ajankohdan muutoksista ilmoitetaan erikseen lehdistötiedotteella ja nuorisotoimen nettisivuilla.

Kokoukset ovat kaikille avoimia! Kokouksissa käsitellään monenlaisia nuoria koskevia asioita ja sieltä saa ensikäden tietoa siitä, mitä kaupungissamme tapahtuu. Toivommekin, että kokouksiin rohkenisi tulla entistä enemmän nuoria kuuntelemaan ja seuraamaan kuinka heitä koskevia asioita hoidetaan.

Yhteydenottoja nuorisovaltuustoa koskevissa kysymyksissä voi tehdä nuorisovaltuuston ohjaajille.

Kevään 2020 alustavat kokousajankohdat

Vanu 14.1. Nuva 28.1.

Kokoukset ovat klo 17.00 Nuoriso- ja monitoimitalo Monarilla, sali 2.

Nuorisovaltuuston kokoukset on kaikille avoimia tapahtumia, kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita seuraamaan kokousta ja/tai ajankohtaista esitelmää.

MV-oikeesti-nuorten-asialla-leima-NETTI.jpg

Nuorisovaltuuston ohjaajat:

Nuoriso-ohjaaja Sami Kolehmainen, p. 0400 550 285

Osallisuuskoordinaattori Niina Ljungkvist, p. 040 655 4770

Digi- ja osallisuustyöntekijä Sami Taponen, p. 040 354 9786

Nuorisotoimintayksikön päällikkö Kimmo Hölkki, p. 0400 154 596

sähköpostit: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi