Kesätyöseteli 2022

Kesätyöseteli 2022

Seteleitä on jäljellä:

Kaikki kesätyösetelit ovat nyt jaettu! Kiitos hakijoille ja työnantajille!

Lappeenrannan kaupunki ja OP Etelä-Karjala tukevat nuorten työllistymistä kesällä 2022 jakamalla kesätyöseteleitä 2005-2007 syntyneille sekä 1993-2004 syntyneille lappeenrantalaisille nuorille. Seteleitä on jaossa kaiken kaikkiaan 370 kappaletta. Kaupunki tukee nuorten työllistymistä 300 setelillä ja OP Etelä-Karjala 70 setelillä. OP Etelä-Karjala tukee lisäksi taipalsaarelaisten vuonna 2005-2007 syntyneiden nuorten kesätyöllistymistä 15 setelillä. Kesätyösetelin arvo on 300 euroa (alv. 0 %).

Nuoren tulee työllistyä Lappeenrannassa toimivalle työnantajalle (yritys, yhdistys, säätiö).Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö, eikä seteliä voi käyttää kaupungin omiin työpaikkoihin. Seteleitä annetaan maksimissaan 5 kpl/y-tunnus ja 1 kpl/nuori. 

Nuori, joka on syntynyt 2005-2007 välisenä aikana, voi työskennellä 5.6.-10.8.2022 välisenä aikana. 1993-2004 välillä syntyneet voivat työskennellä 1.5.-30.8.2022 välillä. 

Ohjaamo Lappeenranta auttaa sekä nuoria että työnantajia setelin myöntämiseen ja käytäntöihin liittyvissä asioissa.

 

Kesätyöseteli 2022, mikä se on? Kenelle? Miten sitä haetaan?

 • Kesätyöseteli 2022 on Lappeenrannan kaupungin ja OP Etelä-Karjalan jakama avustus, jonka tarkoituksena on sekä helpottaa nuoren työllistymistä että auttaa työnantajaa palkkakustannuksissa. Setelillä siis katetaan osa nuoren palkasta.
 • Setelin arvo on 300 euroa (alv. 0%) ja työnantaja laskuttaa setelin Lappeenrannan kaupungilta nuoren työsuhteen päätyttyä
 • Kesätyöseteleitä jaetaan tänä vuonna 2005-2007 syntyneille lappeenrantalaisille nuorille 300 kappaletta, vuonna 1993-2004 syntyneille lappeenrantalaisille nuorille aikuisille 70 kappaletta ja vuonna 2005-2007 syntyneille taipalsaarelaisille nuorille 15 kappaletta.

Ohjeet

Nuori, toimi näin:

 • Selvitä itse mahdollisia kesätyöpaikkoja erilaisilta työnhakusivustoilta. Kannattaa käydä katsomassa ainakin kesaksiduuniin.fi, jolta löydät kohdennetusti tämän alueen kesätyöpaikat. Lisäksi kannattaa katsoa duunitori.fi ja monster.fi Voit käydä kysymässä työpaikkoja myös henkilökohtaisesti. Kerro työnantajille kesätyöseteli mahdollisuudesta.
 • Tämän sivun alalaidasta löydät listauksen yrityksistä, jotka ovat aikaisempina kesinä ottaneet kesätyösetelillä töihin. Vinkkejä mahdollisista työpaikoista voit myös kysyä Ohjaamosta. Onnea työnhakuun! 
 • Kun olette sopineet kesätyöpaikasta työnantajan kanssa, täytä yhdessä työnantajan kanssa sähköinen kesätyösetelihakemus. Samalla hakemuksella haetaan sekä Lappeenrannan että Taipalsaaren kesätyösetelit.
 • Kesätyösetelit myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä. Sinulla tulee olla työpaikka sovittuna, kun seteliä haetaan. Seteleitä ei voi varata. Hakemus aukeaa 1.2.2022. Kun Ohjaamo on käsitellyt hakemuksesi, saat setelin sähköpostiisi. Seteli lähetetään myös työnantajan sähköpostiin.
 • Tee lisäksi virallinen työsopimus työnantajasi kanssa. Kesätyösetelihakemus ei ole työsopimus.

 • Kertaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet alempana olevasta Vinkkejä kesätöihin- kohdasta.

Työnantaja, toimi näin:

 • Täytä nuoren kanssa sähköinen hakemus. Saat kesätyösetelin tiedot sähköpostiisi, kun hakemus on käsitelty.
 • Tehkää nuorelle erillinen työsopimus.
 • Työntekijälle maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Ellei työehtosopimusta ole, palkan tulee olla vähintään 450 € kymmeneltä työpäivältä/60h.
 • Työnantajalle kuuluvista velvoitteista (tapaturmavakuutukset, sosiaaliturvamaksut yms.) vastaa työnantajana toimiva yritys/yhdistys/järjestö.

 • Nuorelle annetaan tehdystä työstä kirjallinen työtodistus.
 • yrityksellä ei saa olla työllistymisen esteitä (lomautuksia yms.)

Mikäli suunniteltu työsuhde jää toteutumatta, toimitathan tiedon tästä viipymättä Ohjaamo Lappeenrantaan Nina Laineelle, p.0405041946 nina.laine@lappeenranta.fi

Kesätyöseteleillä työllistäviä työnantajia

Päivitetty lista kesätyösetelillä työllistävistä yrityksistä löytyy tästä taas ensi vuonna 2023, kun kesätyöseteleiden jako alkaa!

 

Yrittäjä/Työnantaja, jos haluat ilmoittaa oman yrityksesi kesätyösetelillä työllistäväksi, voit tehdä sen alla olevan linkin kautta!

Kesätyösetelillä työllistäväksi ilmoittautuminen

 

Vinkkejä kesätöihin

Työntekijällä on tiettyjä oikeuksia ja velvollisuuksia, myös kesätyössä. Kannattaa katsoa alla olevat vinkit!

Ennen kesätöitä

 • Tee aina kirjallinen työsopimus! 
  Tarkista, että työsopimuksessa on työehtosopimuksen mukainen palkka.
 • Muista toimittaa verokortti ja oikea tilinumero palkan maksua varten ajoissa työpaikalle.

Kesätöissä

 • Perehdytys on jokaisen työntekijän oikeus – kysy rohkeasti apua ja neuvoa työnantajaltasi tai työkavereiltasi.

 • Tarkista palkkalaskelmasi heti ensimmäisen palkkapäivän jälkeen – pidä itselläsi muistissa omat työvuorot ja tarkista, että esimerkiksi vuorolisät on maksettu oikein.
 • Noudata työaikoja! Myöhästely ei anna hyvää kuvaa. 

 • Työaikojen noudatus koskee myös työnantajaa – ylitöitä tai työvuorojen vaihtoja ja/tai perumisia ei saa tehdä kysymättä työntekijältä. Perutuista työvuoroista tulee maksaa palkkaa.
 • Ole ahkera, huolellinen ja noudata annettuja ohjeita! Jos työpaikalla on esim. turvavarusteita, käytä niitä. Toistuva laiminlyönti voi johtaa irtisanomiseen.
 • Älä someta tai käytä kännykkää muutenkaan työajalla, ellei se kuulu työnkuvaasi.
 • Ongelmatilanteet selvitetään työantajan kanssa, tarvittaessa kannattaa olla yhteydessä työpaikan luottamushenkilöön tai työsuojeluvaltuutettuun.
 • Muista vaitiolovelvollisuus – sosiaalinen media ei ole oikea paikka ratkoa työpaikan asioita! 
 • Tutustu työkavereihisi ja heidän urapolkuihinsa – voit saada ideoita omiin tulevaisuuden suunnitelmiin!
 • Pyydä kirjallinen työtodistus töiden päätyttyä.
 • Päivitä CV:si kesätyön päätyttyä niin se on seuraavana kesänä ajan tasalla
 

Yhteystiedot

Anni Swanin katu 7
53100 Lappeenranta
+358400154661

Ohjaamo palvelee

Maanantai 12-16

Tiistai 12-16

Keskiviikko 12-16

Torstai 12-16

Kesätyösetelin laskuttaminen

Työnantaja laskuttaa kesätyöseteleistä kaupunkia elokuun alusta alkaen tai viimeistään 30.9. mennessä. Ethän laskuta kesä- tai heinäkuun aikana. Lasku lähetetään arvonlisäverottomana (alv 0%). Jos laskutusta ei ole tehty määräaikaan mennessä tai ehdot eivät täyty, tukea ei makseta. Kaupunki käsittelee yrittäjien laskutuksia koskien kesätyöseteleitä elokuusta alkaen.

Kesätyösetelin arvo on 300 euroa (alv. 0 %).

Laskusta tulee ilmetä kesätyösetelillä työllistetyn nimi.

Laskutusosoite

Verkkolaskuoperaattori: Basware Oyj
Operaattorin välittäjätunnus: BAWCFI22
Verkkolaskuosoite: Lappeenrannan kaupunki, liikunta- ja nuorisotoimi 003701621933
Y-tunnus: 0162193-3

Laskulle viitteeksi:
KP: 1140
Alue: 100
Erittely: 1402

Lisätietoja ostolaskujen käsittelyyn liittyvissä asioissa:
Lpr kaupunki, Taloushallinto: taloushallinto@lappeenranta.fi, p. 040 745 7566
Meidän IT ja talous Oy, ostolaskutiimi: ostolaskut.asiakaspalvelu@meita.fi, p. 013 339 0750

Useimmin kysytyt kysymykset

Riittääkö kesätyöseteleitä kaikille?

Kesätyöseteleiden määrä on 370 lappeenrantalaisille nuorille ja 15 taipalsaarelaisille nuorille. Jäljellä olevien seteleiden tilanteen voit tarkistaa Ohjaamo Lappeenrannasta.

Montako seteliä voin saada käyttööni?

Seteleitä on varattu vain yksi nuorta kohden. Yritys voi sen sijaan saada yhteensä viisi seteliä viiden eri nuoren palkkaamiseen. Tarkoituksena on saada mahdollisimman monelle nuorelle töitä.

Mistä voin hakea kesätyösetelin?

Kesätyöseteleitä voit hakea Ohjaamo Lappeenrannasta sähköisesti. Huomioithan, että saadaksesi setelin, sinulla tulee olla jo työpaikka hankittuna.

Minulla olisi töitä yhteensä viidelle viikonlopulle, joka tekee yhteensä kymmenen päivää työtä. Voinko saada setelin tällaiseen työhön?

Kyllä. Huolehdi, että saat lainmukaiset korvaukset jos työsi kohdistuu iltoihin tai viikonloppuihin.

Tutustu laki nuorista työntekijöistä.

Voiko työpaikka sijaita muualla kuin Lappeenrannassa?

Voi. Jos työtehtävä edellyttää toimimista toisella paikkakunnalla niin huolehdi, että työnantaja maksaa sinulle siirtymiset. Työnantajan tulee olla Lappeenrannassa toimiva yritys, yhdistys ja säätiö.

Mitä teen, jos en haluakaan käyttää kesätyöseteliä?

Ilmoita ohjaamoon ja työnantajalle ettet käytä seteliä. Silloin seteli palautuu jollekulle toiselle nuorelle ja työnantajalle käyttöön

Voiko maatila palkata nuoren?

Kyllä voi, jos maatilalla on y-tunnus.

Voiko yksityishenkilö palkata nuoren?

Yksityishenkilö ei voi palkata nuorta. Vain yritys, yhdistys tai säätiö, jolla on Y-tunnus voi palkata nuoren.