Palvelut
Valitse taso

Etelä-Karjalan Ohjaamo -hanke päättyi 28.2.2018

Ohjaamot jatkavat toimintaansa vakiintuen osaksi nuorten palveluvalikkoa.

Hankkeen loppuraportti.pdf

 

Ohjaamo Lappeenrannan toimintaa esittelevät tallenteet

Powerpoint-esitykset Slideshare-palvelussa

Ohjaamo Lappeenranta on järjestänyt tilaisuuksia, joissa Ohjaamon väki, ja toiminnassa mukana olevat yhteistyötahot ovat kertoneet omasta toiminnastaan ja suunnitelmistaan.

Ohjaamo Lappeenrannan esitykset ovat kaikkien katsottavissa Slideshare palvelussa: https://www.slideshare.net/ohjaamolappeenranta

 

Ohjaamo Lappeenrannan tavoite

Etelä-Karjalan ohjaamon tavoitteena on edistää nuorisotakuun toteutumista ja nuorten sijoittumista koulutuksen, työelämän tai erilaisten muiden tukitoimien piiriin. Ohjaamon tarjoaa nuorille matalankynnyksen palveluohjausta moniammatillisten tiimien toimesta. Ohjaamon ydintoimintaa ovat henkilökohtainen tiedotus, neuvonta ja ohjaus sekä arjen- ja elämänhallinnan tuki. Ohjaamo tukee nuoria sosiaalisten taitojen ja valmiuksien kehittämisessä sekä urasuunnittelussa, kouluttautumisessa ja työllistymisessä. Hankkeen avulla kehitetään myös nuorille suunnattua työpaja- ja harrastetoimintaa nuorten lähtökohdista käsin.

Ohjaamo -palvelupisteet sijaitsevat Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien keskustoissa: Lappeenrannassa nuoriso- ja monitoimitalo Monarilla ja Imatralla nuorisotalo Koskiksessa. Lappeenrannan ohjaamo palvelee Lappeenrannan seutukuntaa (Lemi, Luumäki, Savitaipale, Taipalsaari) ja Imatran ohjaamo Imatran seutukuntaa (Rautjärvi, Ruokolahti, Parikkala). Ohjaamo -palvelupisteiden toimintaa täydennetään Eksoten liikkuvilla matalankynnyksenpalveluilla ja toimintamalleilla.

Taustatietoa Ohjaamo Lappeenrannan toiminnasta ja historiasta

Lappeenrannan kaupunki käynnisti 1.3.2015 yhdessä Imatran kaupungin ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin, Eksoten, kanssa kolmivuotisen ESR-hankkeen, jonka tavoitteena on uuden nuoria palvelevan toimintamallin kehittäminen ja juurruttaminen osaksi kuntien normaalia toimintaa koko Etelä-Karjalan alueella.

Lappeenrannan ja Imatran kaupungit, Eksote sekä Etelä-Karjalan muut kunnat olivat mukana valtiovarainministeriön (VM) kuntakokeilun nuorisotakuuosiossa. Maakunnan kunnat, Eksote ja TE-toimisto ovat sitoutuneet kokeilussa edistämään nuorisotakuun toteutumista muun muassa ohjaamotoimintamallin avulla. Kuntakokeilu päättyi vuoden 2016 lopussa.

Etelä-Karjalan ohjaamossa nuorille tarjottavia palveluja kootaan seudullisiin toimipisteisiin, joissa keskeistä ovat ennaltaehkäisevät ja asiakaslähtöiset palvelut sekä ratkaisukeskeinen työote. Etelä-Karjalan ohjaamossa työskentelee maakunnallinen ohjaamotiimi, johon kuuluu osa-aikainen projektipäällikkö ja kolme osa-aikaista koordinaattoria. Hankeen projektipäällikkönä toimii Lappeenrannan kaupungin nuorisotoimenjohtaja Sirpa Räikkönen.

Ohjaamokoordinaattoreina toimivat Jenna Ahlberg (Lappeenranta), Taina Leskinen (Imatra), sekä Eksoten kehittäjäkoordinaattorina Timo Suhola.

eulogot_jne_ohjaamo.JPG