Etusivu PalvelutNuorten palvelutKansainvälinen nuorisotoiminta

kvtoiminta (1).jpg

Kansainvälinen nuorisotoiminta

Lappeenrannan nuorisotoimella on vankat perinteet kansainvälisten nuorisotapaamisten ja vaihtojen toteuttajana. Nuorisotoimi hyödyntää Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio CIMO:n hankekanavia kansainvälisten projektiensa toteuttamisessa.

yhdenpalstanpalkki.jpg

European Voluntary Service - Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu

Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelu EVS:n käsikirjan löydät tästä. Se on suunnattu ohjaajille, mutta antaa lukijalle kokemuksia ja käytännön vinkkejä EVS vapaaehtoistoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen.

EVS_käsikirja_2015_150x50px.jpg

Ryhmätapaaminen

Nuorten ryhmätapaaminen on porukalla suunniteltu ja toteutettu kansainvälinen nuorten tapaaminen, jonka teemana on yhteinen harrastus tai muu kiinnostuksen kohde. Ideana on, että kokoat joukon suomalaisia samanhenkisiä nuoria, etsitte itsellenne kumppaneita toisesta eurooppalaisesta maasta ja suunnittelette yhdessä omannäköisenne tapaamisen omalla vapaa-ajallanne.
Nuorisotoimen ryhmiä on vuosien varrella vieraillut useissa maissa

- Saksa
- Ranskan Guayana
- Iso-Britannia
- Espanja
- Viro

Vapaaehtoispalvelu

Vapaaehtoispalvelu sopii sinulle, jos olet yli 18-vuotias, haluat toimia monikulttuurisessa ympäristössä ja tehdä palkatonta työtä asumista ja ruokaa vastaan. Eripituisia ja -teemaisia vapaaehtoispalveluprojekteja järjestetään eri puolilla maailmaa. Projekteissa tehdään työtä jonkun yleishyödyllisen yhteisön hyväksi. Osallistujilta ei vaadita erityistä koulutusta eikä välttämättä paikallista kielitaitoa ja työstä saatetaan maksaa pientä taskurahaakin.

Nuorisotoimen (ja yhteistyökumppaneiden) kautta maailmalle on lähtenyt tai ollut meillä vapaaehtoisena, esim.:

- Vincent Ranskasta toimi Monarilla nuoriso-ohjaajan tehtävissä
- Elli-Maija oli Espanjassa pitämässä varhaisnuorisotyötä
- Gina Portugalista toimi kerho-ohjaajana nuorisotoimessa ja järjestössä
- Daniel ja Miriam Espanjasta toimivat nuoriso-ohjaajan tehtävissä nuorisotiloilla
- Brayan Espanjasta toimii nuoriso-ohjaajana nuorisotiloilla