Valitse taso
 

Innoverstas - ylijäämämateriaalin innovatiivinen uusiokäyttö kaupunkilaisten omassa verstaassa

Lappeenrannan kaupunki kehittää monitoimitalo Monarin yhteyteen tilan, jossa käynnistyy kiertotaloustoiminta ja maker-tila.

Kierrätysmateriaali ympäristökeksinnöksi -hankkeessa suunnitellaan toimintamallia, ja syksyllä 2020 on tavoitteena aloittaa toiminta jatkohankkeella, jonka avulla konsepti juurrutetaan kunnan rakenteisiin.

 

Innoverstas = Uusiokäyttökeskus ja keksintöverstas

Uusiokäyttökeskukseen yritykset ja yhteisöt voivat lahjoittaa ylijäämämateriaaleja mm. koululaisten, yhteisöjen sekä muiden kaupunkilaisten hyödynnettäväksi jatkokäyttöön.

Otamme vastaan kaikenlaista ja kaikenlaisia määriä puhdasta, myrkytöntä ja työstettävää materiaalia sekä remontti-, taide- ja käsityötarvikkeita. Materiaali voi olla vaikkapa pahvia, puuta, muovia tai kangasta – helposti työstettävää raaka-aineena ilman suurempaa purkutyötä tai uusiokäyttöön kelpaamatonta jätettä.

Toimijat voivat olla rohkeasti yhteydessä koordinaattoriin: käydään yhdessä läpi millaista materiaalia on saatavilla ja mitä Innoverstaan kautta voitaisiin hyödyntää. Uudet ideat otetaan ilolla vastaan!

Samassa yhteydessä on Keksintöverstas, jossa kaupunkilaiset voivat korjata, tuunata, keksiä sekä rakentaa uusia tuotteita. Tiloissa järjestetään koulupäivien aikana toimintaa koululaisille ja iltapäivisin mm. kerhoja ja päiväleirejä. Muina aikoina tilat tulevat olemaan kaupunkilaisten ja yhteisöjen käytössä. Tilojen käyttö aloitetaan syksyllä 2020 koulujen kanssa, ja näillä näkymin verstaan viralliset avajaiset järjestetään elokuussa 2021 Greenreality-karnevaalin yhteydessä.

Sovittujen lahjoitusmateriaalien toimitus järjestyy myös ilman ihmiskontaktia. Uusiokäyttökeskukseen pääsee kätevästi autolla sisälle asti. Innoverstas sijaitsee monitoimitalo Monarin yhteydessä, Anni Swanin katu 7, 53100 Lappeenranta.

Innoverstaan esitteet

 

Tervetuloa tukemaan tulevaisuuden keksijöitä ja kestävää kehitystä kaupungissamme!

Odotamme innolla yhteydenottoja niin kiertotalouden kuin muunkin toiminnallisen yhteistyön merkeissä.

Yhteydenotot

Projektipäällikkö Petja Pyykkönen, p. 040 637 4494, petja.pyykkonen@edu.lappeenranta.fi

Ohjaaja Satu Kivistö, p. 040 614 6465, satu.kivisto@lappeenranta.fi

Ohjaaja Minna Mänttäri, p. 040 620 2904, minna.manttari@lappeenranta.fi

Kierrätysmateriaali ympäristökeksinnöksi -hanke on osa Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki –ohjelmaa. Hanketta koordinoi Saimaan mediakeskus ja Lappeenrannan nuorisotoimi, rahoittajina Ympäristöministeriö sekä Lappeenrannan kaupunki.

Innoverstaan logo: vihreä huutomerkki, jonka ympärillä talon muodossa kulkevat kierrätysnuolet.