Innoverstas - ylijäämämateriaalin luovaa uusiokäyttöä

Lappeenrannan kaupunki kehittää nuoriso- ja monitoimitalo Monarin yhteyteen tilaa, jossa käynnistyy kiertotaloustoiminta ja maker-tila. Tilaa hallinnoi nuorisotoimi.

Innoverstaan toimintamalli on suunniteltu Kierrätysmateriaali ympäristökeksinnöksi-hankkeessa, joka oli osa Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki-ohjelmaa. Syksyllä 2021 alkaa Saimaan mediakeskuksen hallinnoima jatkohanke, jossa luodaan modernia oppimista tukeva maker-tila oppijoiden, opettajien, korkeakoulujen, yritysten ja kolmannen sektorin toimijoiden yhteistyön mahdollistamiseksi. Hanketta rahoittaa Opetushallitus ja sen yhteistyökumppanina toimii LUMA-keskus Saimaa.

Innoverstas = Uusiokäyttökeskus ja keksintöverstas

Uusiokäyttökeskukseen yritykset ja yhteisöt voivat lahjoittaa ylijäämämateriaaleja mm. koululaisten sekä yhteisöjen hyödynnettäväksi jatkokäyttöön.

Otamme vastaan kaikenlaista ja kaikenlaisia määriä puhdasta, myrkytöntä ja työstettävää materiaalia sekä remontti-, taide- ja käsityötarvikkeita. Materiaali voi olla vaikkapa pahvia, puuta, muovia tai kangasta – helposti työstettävää raaka-aineena ilman suurempaa purkutyötä tai uusiokäyttöön kelpaamatonta jätettä.

Toimijat voivat olla rohkeasti yhteydessä ohjaajiin: käydään yhdessä läpi, millaista materiaalia on saatavilla ja mitä Innoverstaan kautta voitaisiin hyödyntää. Uudet ideat otetaan ilolla vastaan.

Samassa yhteydessä on Keksintöverstas, jossa voidaan korjata, tuunata, keksiä ja rakentaa uusia tuotteita. Tiloissa järjestetään koulupäivien aikana toimintaa koululaisille ja sekä kerhoja ja päiväleirejä.

Innoverstas sijaitsee monitoimitalo Monarin yhteydessä, Anni Swanin katu 7, 53100 Lappeenranta.

 

Tervetuloa tukemaan tulevaisuuden keksijöitä ja kestävää kehitystä kaupungissamme!

Odotamme innolla yhteydenottoja niin kiertotalouden kuin muunkin toiminnallisen yhteistyön merkeissä.

Yhteydenotot

Projektikoordinaattori Miika Miinin, p. 040 659 8544, miika.miinin@edu.lappeenranta.fi

 

 

Innoverstaan logo: vihreä huutomerkki, jonka ympärillä talon muodossa kulkevat kierrätysnuolet.