Etusivu PalvelutNuorten palvelutHarrastus- ja iltapäivätoiminta

Myö harrastetaa lähel -harrastuskysely

Myö harrastetaa lähel – Lappeenrannassa -hankkeen harrastuskysely perusopetuksen 4.-8.-vuosiluokan oppilaille

Oletko kiinnostunut oman harrastuksen löytämisestä vai onko sinulla jo riittävästi harrastuksia? 

Mitä harrastat tai haluaisit harrastaa? 

Tämän harrastuskyselyn avulla haluamme selvittää, kuinka monella teistä lappeenrantalaisesta 4.-8.-luokan oppilaasta on jo oma harrastus ja kuinka moni teistä haluaisi apua oman harrastuksen löytämisessä. Harrastuskyselyn vastauksia käsittelevät Myö harrastetaa lähel - Lappeenrannassa -hankkeen hanketiimin työntekijät eli koulujen harrastevinkkarit ja hankevastaava.

Harrastuskyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista. Harrastuskyselyyn vastaamalla voit vaikuttaa oman koulusi harrastuskerhojen sisältöihin hankekaudella 2022–2023. Vastausaikaa on 13.2.2022 saakka. 

Kiitos vastauksistasi!

Lisätietoja

Anu Koistinen 
Hankevastaava 
Lappeenrannan kaupunki 
Nuorisotoimi
p. 0400 182 2083 
anu.koistinen@lappeenranta.fi

Harrastus- ja iltapäivätoiminta

Harrastamisen Suomen malli 2021–2022 – Myö harrastetaa lähel – Lappeenrannassa 

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia sekä koulussa jaksamista. Myö harrastetaa lähel -Lappeenrannassa – hankkeen avulla mahdollistetaan lappeenrantalaisille, peruskoulun 1.–9.vuosiluokan oppilaille mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä tai heti sen jälkeen. Harrastustoiveet pohjautuvat valtakunnalliseen koululaiskyselyyn (2020) sekä Myö harrastetaa lähel – Lappeenrannassa – pilottihankkeen (kevät 2021) aikana tehtyyn harrastuskyselyyn.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Lappeenrannan kaupungille 120.000 € erityisavustusta Suomen harrastamisen mallin toteuttamiseen lukuvuonna 2021-2022. Lappeenrannassa hankkeessa mukana ovat kaikki 25 lappeenrantalaista koulua ja kohdejoukkona noin 6500 peruskouluikäistä lasta ja nuorta. Hankkeessa työskentelee viisi harrasteohjaajaa (harrastevinkkaria), joista jokainen vastaa oman koulualueensa harrastuskerhotoiminnan organisoinnista sekä ohjaamisesta.

Harrastuksia ohjaavat lisäksi paikalliset seurat, järjestöt ja muut toimijat, joiden kanssa on solmittu sopimus hankekaudelle 2021–2022. Tällä hetkellä mukana on 15 seuraa, järjestöä tai muuta toimijaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisessä.

Mukana olevia toimijatahoja

LauTP, PePo, LaPa, PesäYsit, Taidekoulu Estradi, Tanssiopisto, Taito Etelä-Suomi, LOMA Cheerleaders, Länsi-Saimaan 4H-yhdistys, Lappeenrannan seurakuntayhtymä/Lauritsalan seurakunta, Mariina Niittymäki, Maria Fomin, Iiro Pitkänen, Toivo Kiviniemi, Sirpa Taipale.

Aikataulu ja ilmoittautuminen

Harrastuskerhokausi alkaa koulukohtaisesti syys-lokakuussa ja kestää toukokuun 2022 loppuun saakka, pois lukien koulujen loma-ajat. Oppilas voi ilmoittautua yhteen hankkeen tarjoamaan, oman koulun harrastuskerhoon. Ilmoittautuminen tapahtuu Lyyti- järjestelmän tai joissakin tapauksissa suoraan Wilman kautta. Perheille harrastuskerhoista tiedotetaan ensisijaisesti oman koulun harrastevinkkarin kautta. Oppilaat kuuluvat harrastuskerhoissa koululaisvakuutuksen piiriin.

Lisätietoja Harrastamisen Suomen mallista

https://harrastamisensuomenmalli.fi/

Lapsiystävällinen Lappeenranta

https://www.lappeenranta.fi/fi/Kaupunkimme/Lapsiystavallinen-kunta

Harrastamisen Suomen malli -logo: tyylitelty sininen H-kirjain jolla on silmät. Oikealla puolella musta teksti

Harrastevinkkarit ja koulualueet

Kimpinen, Kaukas

Oona Roisko oona.roisko@lappeenranta.fi
040 660 8633

Sammonlahti, Lappee, Skinnarila, Kuusimäki, Lavola

Tommi Ruotsalainen tommi.ruotsalainen@lappeenranta.fi
040 687 2706

Kesämäki, Lönnrot, Myllymäki, Voisalmi

Tuuli Sarvilahti tuuli.sarvilahti@lappeenranta.fi
040 718 4443

Nuijamaa, Ylämaa, Pulp, Korvenkylä, Simola, Korkea-aho, Kasukkala, Itä-Suomen koulu, Steinerkoulu

Petja Summanen petja.summanen@lappeenranta.fi
040 687 4006

Lauritsala, Pontus, Joutseno

Vilho Suviranta vilho.suviranta@lappeenranta.fi
040 194 1595

Lisätietoja

Anu Koistinen
hankevastaava
anu.koistinen@lappeenranta.fi 
0400 182 2083