Valitse taso

Verkkonäyttelyt

Lappeenrannan museot pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain mukaisesti. Tämän verkkosivuston verkkonäyttelyt eivät täytä vaatimuksia. Lue saavutettavuusseloste täältä.

 KUVA_EDIT.jpg

Aikamatka kannakselle

Lappeenrannan museoiden verkkonäyttelyssä Karjalankannas
herää henkiin kymmenen eri henkilön tarinoissa.
Millaista oli elämä lähes sata vuotta sitten? Mitä tekivät esimerkiksi ylösottaja,
igumenia tai salakuljettaja? Entä millaisena Karjalankannas elää suomalaisten
muistoissa? Ja miksi Viipuri on edelleen suosittu matkailukohde?
Hyppää mukaan, lähdetään matkaan!

Kielinä suomi, englanti ja venäjä.

 

wolkoffinkuva.jpg

Wolkoffin talon virtuaalikierros

Tutustu Wolkoffin kauppiassuvun taloon Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja Lappeenrannan museoiden yhteistyönä tekemän virtuaalikierroksen kautta.

Venäjänkielinen kierros

Englanninkielinen kierros

 

Etelä-Karjalan esihistoria.jpg 

Etelä-Karjalan esihistoriaa ja muinaisjäännöksiä

Kattava tietopaketti Etelä-Karjalan esihistoriasta ja muinaisjäännöskohteista. Sivuilta löytyy myös tietoa arkeologin työstä ja muinaisjäännöksistä osana kulttuurimaisemaa.

 

 

 Suvorov.jpg

Generalissimus Suvorov

Kenraali Suvorov esitellään sivuilla suurena venäläisenä sotapäällikkönä ja Kaakkois-Suomen linnoitusten rakentajana. Sivustoa täydentävät Mikko Europaeuksen keräämät kansan parissa eläneet tarinat Suvorovista ja opas omatoimiseen tutustumiseen Suvorovin aikaisiin linnoituksiin.

  

 

hei hoplaa.jpg 

Hei hoplaa! - ratsuväen elämää Rakuunamäellä ennen sotia 

Sivusto kertoo lähes 300 valokuvan avulla Rakuunamäen jokapäiväisestä elämästä. Pääosassa ovat hevoset ja ratsuväessä palvelleet. Mitkä ovat hurmahousut? Mitä tarkoittaa hoplaus? Ratsuväkeen liittyy monia nykyajan lapsille outoja sanoja ja käsitteitä. Sivustoon liittyy sanasto sekä opettajan opas.  

  

 

repin (1).jpg

 

Ilja Repin - elämää ja tutkimusta

Kesän 2006 taidemuseon erittäin suosittuun Ilja Repinin näyttelyyn liittyvä nettikokonaisuus, joka keskittyy taiteilijan elämään Kuokkalan Penaty-huvilassa ja hänen suhteisiinsa Suomeen.

  

 

kadonnutta ja katoavaista.jpg 

Kadonnutta ja katoavaista Lappeenrantaa  

Työväenopiston rehtori Pentti Nikulainen tallensi Lappeenrannan kaupunkinäkymiä jälkipolville. Valokuvat vievät katsojan rakennusten ja katunäkymien myötä entisen pikkukaupungin tunnelmiin ja kurkistavat sen asukkaiden elämänmenoon. Lappeenrannan keskustan kaupunginosat ovat muuttuneet niin paljon, että nuoremman polven on vaikea niitä enää kaikista otoksista tunnistaa.
 

 

kauskilan_arvoitus.jpg

Kauskilan kalmiston arvoitus -peli 

Lähde Vilin kanssa tutkimusretkelle Kauskilaan. Se on vanha paikka, jossa asuttiin ennen kuin Lappeenrannan kaupunkia oli olemassakaan. Pääset Vilin mukana arkeologisille kaivauksille selvittämään, mitä Kauskilan vanhasta kalmistosta löytyy.

 

 

keisarillisia matkoja.jpg 

Keisarillisia matkoja Kaakkois-Suomessa

Kaikki Suomen autonomian ajan keisarit Aleksanteri I:stä Nikolai II:een vierailivat useita kertoja Suomen suuriruhtinaskunnassa. Sivusto kertoo kuvin ja tarinoin heidän matkoistaan Kaakkois-Suomen alueella.

  

 

julkiset_veistokset (1).jpg

Lappeenrannan julkiset veistokset ja muistomerkit 

Lappeenrannan kaupungin julkiset veistokset ja muistomerkit kuvaavat monin ilmein kaupungin asemaa rajalla, idän ja lännen välissä. Veistokset ja muistomerkit löytyvät sivustolta kaupunginosittain, tekijän ja teoksen nimellä aakkosjärjestyksessä. Jokaisesta teoksesta ja taiteilijasta löytyy sivustolta lyhyt esittely.

  

 

Lappeenrannan kaupungin historiaa.jpg

Lappeenrannan kaupungin historiaa 

Artikkeleita ja kuvia Lappeenrannan historiasta Kauskilan kappelinmäestä ja kaupungin perustamisesta 1649 vuoden 1918 sisällissotaan.

  

 

Lappeenrannan linnoituksen historiaa.jpg

Lappeenrannan Linnoituksen historia

Runsaasti kuvia ja informatiiviset kuvatekstit, jotka johdattavat Linnoituksen historiaan Lappeenrannan perustamisesta 1910-luvulle Linnoituksen viimeiseen suureen rakentamisvaiheeseen.

 

 

 Lappeenrannan muuttuvat kasvot.jpg

Lappeenrannan muuttuvat kasvot

Matti Strengell muistelee 1900-luvulla tapahtuneita muutoksia Kauppakadulla entiseltä bussiasemalta Hotelli Patrian talolle. Katsele valokuvia eri vuosikymmeniltä ja kuuntele Strengellin tarinointia.

 

 

 

Lappeenrannan rakennusinventointi.jpg

Lappeenrannan rakennusinventointi, lähikylätSivusto esittelee Lappeenrannan lähikyliä ja maaseudun perinteistä rakennuskantaa. Tämän sivuston tarkoitus on herättää kiinnostusta ympäröivään maaseutuun ja sen kulttuurimaisemiin sekä toimia virikkeenä omaehtoiseen tutustumiseen joko kävellen, pyöräillen tai autoillen.

 

 

Lauritsalan kauppala.jpg

 Lauritsalan kauppala  

Vuonna 1932 toimintansa aloittanut Lauritsalan kauppala kokosi Saimaan kanavan läheisyyteen kasvaneet teollisuus- ja asuinalueet omaksi itsenäiseksi kunnakseen. Kauppala ehti toimia 35 vuotta ennen liitosta Lappeenrantaan. Kauppalangeodeetti Pekka V. Virtanen kuvasi monipuolisesti kotikauppalaansa tallentaen niin arkipäivän tapahtumia ja näkymiä sekä juhlahetkiä 1950 - 1960-luvuilla.

 

 

 Matka Saimaan kanavalla.jpg

Matka Saimaan kanavalla

Postikortit ja valokuvat vievät sinut matkalle 150-vuotiaalle Saimaan kanavalle. Kuvat kattavat kanavan historian 1890-luvun kanavamatkailun kultakaudelta 1970-luvulle, jolloin kanavaan oli juuri tehty viimeisimmät uudistukset. Sisältää myös Saimaan kanavan lyhyen historian.